به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری شینهوا گزارش داد: شی جینپینگ در حین بازدید از "نیروی تفنگداران دریایی ارتش آزادیبخش خلق" در شهر چائوژو به سربازان گفت: "در حالت آماده باش و کاملاً وفادار، کاملاً خالص و کاملاً قابل اعتماد" باشند.
هدف اصلی سفر شی به گوانگدونگ، سخنرانی به مناسبت چهلمین سالگرد "منطقه ویژه اقتصادی شنژن" بود که در سال ۱۹۸۰ برای جذب سرمایه خارجی تأسیس شد و نقشی حیاتی در کمک به اقتصاد چین برای تبدیل شدن به دومین اقتصاد بزرگ در جهان ایفا کرد.
اما این دیدار نظامی در حالی صورت گرفت که تنشها بین چین و آمریکا در بالاترین حد خود طی چند دهه اخیر قرار گرفته است؛ اختلاف نظر در مورد تایوان و بیماری کرونا باعث ایجاد اختلافات شدید بین واشنگتن و پکن شده است.
بنا به گفته یک منبع آگاه در کنگره، کاخ سفید روز دوشنبه به کنگره آمریکا اطلاع داد که به فروش سامانه موشکی پیشرفته به تایوان ادامه دهد.
ژائو لیجیان، سخنگوی وزارت امور خارجه چین از واشنگتن خواست "فوراً هرگونه برنامه فروش سلاح به تایوان را لغو کند" و به "روابط نظامی آمریکا و تایوان" پایان دهد.
اگرچه تایوان هرگز تحت کنترل حزب کمونیست حاکم چین نبوده است، اما مقامات پکن اصرار دارند که این جزیره دموکراتیک و خودگردان بخشی جدایی ناپذیر از قلمرو آنها است و خود شی از رد کردن استفاده از نیروی نظامی برای تصرف آن در صورت لزوم، امتناع ورزید.
با وجود عدم موافقت دولت چین، روابط واشنگتن و تایپه در دولت ترامپ نزدیکتر شده است. در ماه اوت، الکس آزار، وزیر بهداشت و خدمات انسانی آمریکا، عالیترین مقام آمریکایی بود که طی دههها از تایوان دیدار کرد، هنگامی که او به ظاهر برای بحث در مورد بیماری همه گیر به این جزیره سفر کرد.
در پاسخ، پکن مانورهای نظامی را در اطراف تایوان افزایش داد. تقریباً ۴۰ هواپیمای جنگی چینی از خط میانی بین سرزمین اصلی و تایوان در تاریخ ۱۸ تا ۱۹ سپتامبر عبور کردند - یکی از چندین موردی که تسای اینگ ون رئیس جمهور جزیره آن را "تهدید به زور" خواند.
مارک اسپر وزیر دفاع آمریکا در ۱۶ سپتامبر در سخنرانی خود در شرکت رَند گفت: چین "از نظر قدرت دریایی" نمیتواند با آمریکا مطابقت داشته باشد و برچسب پکن را "نفوذ منفی" خواند.
وی به حاضران گفت: " (چین و روسیه) از اقتصاد شکارکننده، براندازی سیاسی و نیروی نظامی استفاده میکنند تا توازن قوا را به نفع خود تغییر دهند و این کار را اغلب به هزینه دیگران انجام میدهند. "
در اوایل اکتبر، اسپر طرح "نیروی جنگی ۲۰۴۵" خود را اعلام کرد که خواستار توسعه و به روز رسانی ۵۰۰ ناوِ با سرنشین و بدون سرنشین نیروی دریایی آمریکا تا پیش از سال ۲۰۴۵ است.