رئیس جمهور چین در نشست مجازی مجمع عمومی سازمان ملل متحد تاکید کرد
چین ترامپ را به انتشار ویروس سیاسی متهم کرد
رئیس جمهور چین در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل که به صورت ویدئو کنفرانس صورت میگرفت ترامپ را به انتشار ویروسی سیاسی متهم کرد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه رئیس جمهور چین در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل که به صورت ویدئو کنفرانس صورت گرفت دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا را به انتشار ویروسی سیاسی متهم کرد.
وی در ادامه افزود: بر لزوم همکاری بین المللی و اجتناب از یکجانبه گرایی و احترام به قوانین بین المللی برای حفظ صلح و توسعه جهانی تاکید کرد.
شی جینپینگ گفت: آقای رئیس، امسال هفتاد و پنجمین سالگرد پیروزی جهانیان بر فاشیسم و بنیانگذاری سازمان ملل است. دیروز مراسمی برای گرامیداشت تاسیس سازمان ملل برگزار شد. این دیدار که بسیار اهمیت داشت، زیرا بر اساس و اصول منشور سازمان ملل و بر اساس درسها و آموزههای جنگ علیه فاشیسم بود.
آقای رئیس، ما انسانها در حال نبرد با کووید ۱۹ هستیم؛ ویروسی جهان را درنوردیده و در حال افزایش است. در این مبارزه، ما شاهد تلاش دولتها، فداکاریهای کارکنان بخش بهداشت و درمان و اکتشافات دانشمندان برای سلامت جامعه هستیم.
رئیس جمهور چین گفت: مردم کشورهای مختلف با شجاعت و عزم و مهربانی به مقابله با مصیبتی شتافته اند که اکنون با آن روبرو هستیم. ویروس شکست خواهد خورد و انسانیت در این نبرد پیروز میشود. در مقابله با ویروس، باید انسانها و جان آنها در اولویت قرار گیرد و همه منابع و علوم برای واکنشی هدفمند بسیج شوند. هیچ موردی نباید از دست برود و هیچ بیماری نباید درمان نشده رها شود. انتشار ویروس نیز باید متوقف شود. در مقابله با ویروس، باید همدلی خود را افزایش دهیم تا از این بحران عبور کنیم. باید آموزههای دینی را که سازمان جهانی بهداشت آنها را ارائه میکند دنبال کنیم و واکنش بین المللی مشترکی را برای شکست دادن این همه گیری به راه اندازیم. هر تلاشی برای سیاسی سازی این مساله نیز باید رد شود.
شی جینپینگ گفت: همچنین بازگشایی مدارس و کسب و کارها باید به صورتی مشخص انجام گیرد تا شغل آفرینی صورت گیرد، اقتصادها شکوفا شوند و نظم اقتصادی و اجتماعی اعاده شود. اقتصادهای بزرگ باید هماهنگیهای خود در اقتصاد کلان را هماهنگ کنند که نه فقط به سود این اقتصادهاست بلکه به شکوفایی اقتصاد جهانی نیز کمک میکند. در مقابله با ویروس باید به فکر نیازهای کشورهای در حال توسعه و بخصوص کشورهای آفریقایی باشیم. جامعه جهانی باید تدابیری به موقع و قاطع برای مواردی همچون کاستن از میزان مرگ و میر و کمک رسانی صورت گیرد تا اجرای برنامههای ۲۰۳۰ برای توسعه و کمک به این کشورها برای چیره شدن بر مشکلاتشان تضمین شود.
رئیس جمهور چین گفت: هفتاد و پنج سال پیش، چین نقشی تاریخی در پیروزی در جنگ داشت و از تاسیس سازمان ملل حمایت کرد. امروز نیز با همین میزان مسئولیت پذیری، چین به صورتی فعالانه در مبارزه بین المللی علیه کووید ۱۹ نقش آفرینی و به وظایف خود در حفظ سلامت عمومی عمل میکند. با ادامه این روند، ما به سهم خود برای اقدامات در کنترل همه گیری و نیز شیوههای درمانی با دیگر کشورها تعامل میکنیم و به کشورهایی که به کمک نیاز دارند کمک خواهیم کرد تا زنجیره تامین مبارزه با همه گیری تضمین شود. چین همچنین به صورتی فعالانه در تحقیقات بین المللی برای کشف منبع این ویروس و ریشههای آن نقش دارد. در حال حاضر، چین نمونههایی از واکسنهای کووید ۱۹ را که در مرحله آزمایش بالینی قرار دارند دنبال میکند و زمانی که این واکسنها آماده باشند، برای سلامت عمومی جهانی در اختیار همه کشورها و بر اساس اولویت در اختیار کشورهای در حال توسعه قرار میدهد.
وی گفت: چین همچنین با تعهد کمک دو میلیارد دلاری در برنامهای دو ساله و دیگر برنامههای کمکی بین المللی از جمله در زمینههای کشاورزی، کاستن از فقر، آموزش و مبارزه با تغییرات اقلیمی نقش آفرینی و از دیگر کشورها برای اعاده توسعه اقتصادی و اجتماعی حمایت میکند.
شی جینپینگ گفت: تاریخ توسعه انسانی تاریخ تلاشهای ما علیه همه چالشها و دشواریها و پیروزی بر آنهاست. جهان در حال مبارزه با کووید ۱۹ است و شاهد تغییراتی است که در قرنی که گذشت هرگز شاهد آن نبود. با این حال صلح و توسعه همچنان واژههای اصلی هستند و مردم در هر جای دنیا بیش از پیش برای صلح و توسعه در همکاریهای برد برد علاقه نشان میدهند. کووید ۱۹ آخرین بحرانی نخواهد بود که در برابر انسانیت ایجاد میشود و برای همین ما باید برای بحرانهای جهانی بیشتر آماده باشیم. اول اینکه کووید ۱۹ به ما یادآوری کرد که در دهکده جهانی مرتبط با همدیگر با منافع مشترک، همه کشورها با همدیگر در ارتباط هستند و همه ما آیندهای مشترک داریم. هیچ کشوری نمیتواند از دشواریهای دیگران سود ببرد یا با سود بردن از مشکلات دیگران، ثبات خود را حفظ کند. کسانی که از دور و فاصلهای ایمن نظاره گر مشکلات دیگران بمانند، در نهایت خود نیز دچار همان مشکلات میشوند. از این روست که باید از دیدگاه آینده مشترک و واکنش در کنار هم استقبال کنیم و تلاشها برای ایجاد مانع برای دور نگهداشتن دیگران را که در نهایت به برآیند صفر میانجامد، مردود بدانیم. باید همدیگر را به چشم اعضای یک خانواده بزرگ بدانیم و به دنبال همکاریهای برد برد باشیم و در دام جنگ تمدنها نیفتیم. مهمتر اینکه باید به استقلال کشورها و انتخاب آنها برای الگوی توسعه احترام بگذاریم. این امر تضمین کننده ایجاد تنوع رنگارنگ در میان جامعه جهانی خواهد بود.
وی ادامه داد: دوم اینکه کووید ۱۹ یادآوری کرد که جهانی سازی اقتصادی واقعیتی غیر قابل انکار و مسیری تاریخی است و اینکه بخواهیم مانند کبک سر خود را در برف فرو کنیم یا بخواهیم جهانی شدن اقتصاد را نادیده بگیریم یا با آن مقابله کنیم، در واقع با روندی تاریخی مقابله کرده ایم. این را به روشنی بگوییم که جهان دیگر به انزوا باز نمیگردد و کسی نمیتواند ارتباطهای بین ملتها را بردارد. به جای وارد شدن در چالشهای اقتصادی، باید به مسائل اصلی مانند فاصله طبقاتی و شکاف توسعه بپردازیم. همچنین توازنی مناسب بین دولتها و بازار، عادلانه بودن بازار، مقرون به صرفه بودن، توزیع در آمد، فناوری و مشاغل بپردازیم و اطمینان حاصل کنیم که توسعه متوازن و عادلانه به مردم همه کشورها از همه طبقات به شکلی مناسب سود میرساند.
وی گفت: همچنین باید توسعهای باز را دنبال کنیم و به نهادهای بین المللی تجاری مانند سازمان جهانی تجارت که مخالف یکجانبه گرایی و حافظت گرایی است متعهد باشیم و برای زنجیره تامین جهانی و صنعتی تلاش کنیم. سوم اینکه، کووید ۱۹ به ما یادآوری کرد که انسان باید به دنبال انقلابی سبز باشد و برای یافتن راهی برای توسعه سبز تلاش و فکر حفظ طبیعت و اقلیم باشد تا زمین جایی بهتر برای همه ما باشد. توافق پاریس راهی برای جهانیان برای گذار به توسعهای سبز با آلایندگی کمتر کربن است که کمترین گامها را برای حفاظت از زمین مشخص کرده است که میهن مشترک همه ماست و همه ما باید گامهایی قاطع برای احترام به این توافق برداریم. چین نیز در سطح ملی گامها مهمی در این خصوص برداشته و سیاستهایی را اتخاذ کرده است. خواست ما پیوستن همه کشورها به تلاشها برای توسعهای باز برای همه و استفاده از این فرصت تاریخی است که انقلاب جدید در علوم و صنایع ایجاد کرده اند.
رئیس جمهور چین گفت: چهارم، کووید ۱۹ به ما یادآور شد که نظام کشورداری در حال حاضر نیازمند اصلاحات است. کووید ۱۹ محکی مهم در توان دولتها در اداره کشورها و نیز نظام جهانی بود. اداره جهان باید براساس اصول مشاوره، همکاری مشترک و منافع مشترک باشد که همه کشورها از حقوق و فرصتهای مشابه برخوردار و پای بند قوانین باشند. طبیعی است که کشورها اختلاف داشته باشند، ولی این اختلافها باید با گفتگو و رایزنی حل و فصل شوند. کشورها ممکن است وارد رقابت شوند، ولی این رقابت باید سالم و مثبت باشد و در این رقابت، معیارهای اخلاقی را زیر پا نگذارند و پای بند معیارهای بین المللی باشند. کشورهای بزرگ باید مانند کشورهایی بزرگ اقدام، به مسئولیتهای خود عمل و انتظارات مردم را برآورده کنند.
وی با اشاره به تلاشها در چین برای کنترل کووید ۱۹ و نیز ریشه کنی فقر و ایجاد رفاه برای همه شهروندان گفت: چین بزرگترین کشور در حال توسعه دنیاست که خود را متعهد همکاریهای آشتی جویانه و سازنده میداند. ما هرگز به دنبال سلطه گری، توسعه طلبی یا نفوذ نبوده ایم و هیچ قصدی برای به راه انداختن جنگ سرد یا گرم با هیچ کشوری نداریم. ما همچنان به دنبال رفع اختلافها و منازعات خود با دیگر کشورها از طریق گفتگو و رایزنی هستیم. چین همچنان به تلاشهای خود به عنوان ایجاد صلح جهانی و نقش آفرینی و مدافع حقوق و نظم بین الملل ادامه میدهد. چین همچنین به حمایت خود از سازمان ملل به عنوان نقش آفرین اصلی در امور بین الملل ادامه میدهد.
رئیس جمهور چین گفت: چین همچنین پنجاه میلیون دلار دیگر به برنامه واکنش جهانی علیه کووید ۱۹ و صندوق اعتباری توسعه جنوب اهدا کرده است. چین همچنین صندوق اعتباری برای صلح بین چین و سازمان ملل را که در دو هزار و بیست و پنج منقضی میشود، به مدت پنج سال دیگر تمدید کرده است.
شی جینپینگ گفت: تاریخ اکنون به نسل ما رسیده است و ما نیز باید انتخاب درستی کنیم، انتخابی که ارزش اعتماد مردم و زمان ما را داشته باشد. بیایید برای حفظ ارزشهای صلح، توسعه، برابری، عدالت، مردم سالاری و آزادی که در میان همه ما مشترک هستند دست در دست هم بگذاریم و شکلی جدید از روابط بین الملل را بسازیم، جامعهای جدید که آیندهای بهتر برای نوع بشر را رقم بزند. در کنار هم، میتوانیم جهان را جایی بهتر برای همه تبدیل کنیم.