به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز آذربایجان شرقی محمدرضا پورمحمدی در جلسه بررسی آلودگی آب رود ارس، جلب مشارکت استانهای واقع در حاشیه این رود را خواستار شد و گفت: دستگاههای مسئول برای پیگیری این مسأله، راهکارهای عملی و قابل ارزیابی ارائه کنند.
وی با اشاره به اجرای مطالعات آلودگی آب ارس با مشارکت دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: دانشگاهها باید در این مباحث بیشتر مشارکت کنند، چراکه گزارشهای علمی و دانشگاهی برای تمام مجامع قابل پذیرش است.
پورمحمدی ادامه داد: براساس این مطالعات، منشأ آلودگی آب ارس فقط مربوط به آن سوی مرز نیست و اداره کل حفاظت محیط زیست استان باید منشأ آلودگیهای مربوط به داخل مرزهای استان را شناسایی و برای رفع آنها برنامهریزی کند.
استاندار آذربایجان شرقی درخصوص آلودگیهای مربوط به معادن مس ارمنستان نیز با بیان اینکه مباحث زیستمحیطی باید فارغ از مباحث سیاسی پیگیری شود، اقدام حقوقی مناسب از سوی دستگاه دیپلماسی کشورمان را خواستار شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی هم در این جلسه با اشاره به اینکه آلودگی آب ارس از سال ۱۳۸۵ مطرح است، گفت: مستندسازی و نمونهبرداریهای لازم در این خصوص صورت گرفته است و موضوع باید از جنبه حقوقی مورد پیگیری قرار گیرد.
حمید قاسمی افزود: اداره کل حفاظت محیط زیست با همکاری دانشگاه علوم پزشکی تبریز مطالعهای را درخصوص منشأ آلودگی آب ارس و تأثیرات آن بر محیط زیست منطقه انجام داده است.
در این جلسه گزارش مطالعات مستندسازی خسارتهای بهداشتی و زیستمحیطی آلودگی آب رودخانه ارس ارائه شد که بر اساس آن جوامع محلی، دامها، محصولات کشاورزی و محیط زیست منطقه در معرض این آلودگی هستند.
مدیران دستگاههای اجرایی استان و تعدادی از مدیران سازمان حفاظت محیط زیست کشور هم که در این جلسه حضور داشتند، دیدگاههای خود را درخصوص ابعاد مختلف آلودگی آب رودخانه ارس و راهکارهای حل این مشکل بیان کردند.