به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از تلویزیون الجزیره،
اعتراضهای ضد دولتی در آرژانتین همزمان با شدت گرفتن بحران اقتصادی و ناتوانی دولت در مهار همه گیری ویروس کرونا در این کشور رو به گسترش است.
سران آرژانتین با انتقاد روزافزون مردمی در زمینه برخورد با همه گیری ویروس کرونا روبرو هستند. همه گیری با بحران اقتصادی همراه شده و شرایطی را به وجود آورده که مردم نمیتوانند نیازهای روزمره خود را تامین کنند.
در این میان، تلاش دولت برای ایجاد اصلاحات در دستگاه قضایی آرژانتین نیز خشم و نارضایتی مردم را دوچندان کرده و انتقادهایی را در پی داشته مبنی بر اینکه دولت میخواهد با اجرای این اصلاحات، سیاستمداران فاسد را از پاسخگویی برهاند.
معترضان آرژانتینی روبروی منزل رئیس جمهور این کشور در بوئنوس آیرس گردهم آمدند و همزمان با شعارهای ضد دولتی، سرود ملی کشورشان را یکصدا فریاد زدند.
هزاران تن از مردم به خیابانها آمدند و در اعتراض به عملکرد اقتصادی دولت، شیوه برخورد با همه گیری ویروس کرونا و تلاش برای اصلاحات در دستگاه قضایی آرژانتین شعار دادند.
یکی از معترضان گفت: از اینکه میبیند آرژانتین پشت سر هم ناکامی و شکست را تجربه میکند خسته شده است.
ماریو مالاتینی گفت: «من غصه دار شده ام. کشوری زیبا و چهار فصل داریم. در چنین شرایطی میتوان میلیونها نفر را تامین معاش کرد، اما از پس این کار بر نمیآییم. چه بلایی سرمان آمده است؟ والدین من از ایتالیا به اینجا مهاجرت کرده و برای ساختن این کشور تلاش و همکاری کرده اند. آرژانتین در ۵۰ سال گذشته نابود شده است.
وی افزود: هر روز داریم بیش از گذشته مالیات میدهیم، اما فقیرتر از گذشته زندگی میکنیم. چنین وضعیتی را سیاستمداران فاسد و سوء مدیریت شان برای کشور بوجود آورده است.»
دولت ادعا میکند معترضان بدون توجه به شرایط بسیار دشواری که کشور با آن دست به گریبان است بی ثباتی ایجاد میکنند. همه گیری ویروس کرونا سبب شده بیکاری و فقر رو به افزایش بگذارد. اما معترضان میگویند در اعتراض به وجود تشکیلات موازی در کشور برای محافظت از معاون رئیس جمهور «کریستینا فرناندز د کوشنر» گردهم آمده اند.
برخلاف گسترش همه گیری در آرژانتین، دولت این کشور در چند ماه گذشته تلاش کرده اصلاحات در دستگاه قضایی را به تصویب برساند و سه تن از قضات درگیر در محاکمه معاون رئیس جمهور را از کار برکنار سازد.
از سوی دیگر، گروهی از هواداران دولت نیز روبروی محل سکونت رئیس جمهور گردهم آمدند و معترضان ضد دولتی را به بی احترامی به نظام دموکراسی آژانتین متهم ساختند.
آرژانتین یکی از نخستین کشورهایی بود که در ماه مارس برای جلوگیری از گسترش همه گیری کووید-۱۹، محدودیتهای گستردهای اعمال کرد. رئیس جمهور آلبرتو فرناندز از محبوبیت ۷۰ درصدی برخوردار بود، اما پس از گذشت هفت ماه همزمان با گسترش موارد ابتلا به عفونت ویروسی و بحرانیتر شدن وضعیت اقتصادی کشور، اوضاع تغییر کرده است. ذخایر بانک مرکزی کم کم ناپدید میشود و ارزش پزو، پول ملی این کشور نیز رو به کاهش دارد. به گفته تحلیلگران، مشکل عمدهای که وجود دارد از دست رفتن اعتماد عمومی به دولت است.
گابریل روبین اشتاین، اقتصاددان است. او هم بر از دست رفتن اعتماد تاکید دارد و میگوید هیچ برنامه ریزی فیزیکی هم در کار نیست. هیچ بهبودی در وضع اقتصادی اتفاق نمیافتد و دیوار بی اعتمادی همچنان بلندتر میشود.
اوضاع در آرژانتین به شدت بین هواداران و مخالفان دولت دو قطبی شده است. این دودستگی و نفاق در گذشته آسیب فراوانی برجا گذاشته، اما تنها راه برون رفت از شرایط کنونی در این کشور، گفتگوی سیاسی است، چیزی که در شرایط کنونی محال به نظر میرسد.