به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از پایگاه اینترنتی گاردین، پس از کارزار پنج ساله دانشجویان، استادان و فعالان سیاسی، دانشگاه کمبریج قصد دارد خود را از شر سوختهای فسیلی خلاص کند.
پروفسور استفن توپ، معاون رئیس دانشگاه گفت کمبریج تا سال ۲۰۳۰ قصد دارد همه سرمایه گذاریهای مستقیم و غیرمستقیم را بر روی سوختهای فسیلی کنار گذارد و تا سال ۲۰۳۸ تولید گازهای گلخانهای را به صفر برساند.
توپ در سخنرانی سالانه خود گفت دانشگاه در پاسخ به نیازهای اخلاقی و محیط زیستی قصد دارد به طور جامع اقدامی تاریخی داشته باشد که نشان دهنده عزم ما برای یافتن راه حلی در مقابله با بحران تغییرات اقلیمی است.
دانشگاه کمبریج با حدود سه و نیم میلیارد پوند، یکی از بزرگترین بودجههای دانشگاهی اروپا را داراست و دانشجویان و فعالان محیط زیست در تلاش بوده اند از اختصاص بودجه برای آلوده کنندههای محیط زیست در شرایطی که بحران تغییرات اقلیمی تشدید میشود، جلوگیری کنند.
کارزار کربن صفر کمبریج نیز از این اعلام دانشگاه، با عنوان پیروزی تاریخی برای کنار گذاشتن سوخت فسیلی یاد و از آن استقبال کرد.
در بیانیه این کارزار آمده است: پس از دههها همکاری نزدیک با صنایع سوخت فسیلی، دانشگاه کمبریج وادار شد این کار را کنار گذارد؛ این اقدام، پیامی جدی برای شرکتهای نفت انگلیس، شل و اکسون موبیل است که: دانشگاه کمبریج دیگر هیچ نفعی از قبل این شرکت نخواهد برد.
روزنامه گاردین در سال ۲۰۱۷ اعلام کرد این دانشگاه میلیونها پوند برای منابع دریایی از جمله طرحهایی برای فناوری اکتشاف در دریا و نفت و گاز با شرکت شرکت هلندی شل هزینه میکند.
با وجود درخواستهای چند ساله صدها استاد و دانشجو برای توقف سرمایه گذاری در صنایع آلوده کننده، باز هم بسیاری از کالجهای دانشگاه در زمینه سوختهای فسیلی سرمایه گذاری کرده بودند.
بیل مک کیبن، فعال تغییرات اقلیمی، و و بنیان گذار و نویسنده سایت ۳۵۰.org نیز گفت: با این بیانیه، حاصل تلاش چند صد فعال در نهایت به ثمر نشست.
این طرح به صورت گام به گام انجام خواهد شد:
تا دسامبر ۲۰۲۰ سرمایه گذاری با مدیران طرحهای سنتی مبتنی بر انرژی عمومی پایان میگیرد
تا سال ۲۰۲۵ سرمایه گذاری جدی بر روی انرژیهای قابل تجدید انجام میگیرد
تا سال ۲۰۳۰ همه کارهای مبتنی بر سوختهای فسیلی کنار گذاشته میشود
تا سال ۲۰۳۸ نیز تولید گازهای گلخانهای دانشگاه به صفر خواهد رسید