به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، در حالی که رتبه دانشگاههای آسیایی در فهرست جهانی معتبرترین دانشگاهها رو به افزایش است، حدود سه چهارم از دانشگاههای انگلیس در سال آموزشی جاری، نزول کردند.
نزول امسال اعتبار دانشگاههای انگلیس، بدترین نزول این دانشگاه هاست که به گفته شماری از کارشناسان به علت اثر خروج این کشور از اتحادیه اروپا، کاهش بودجه تحصیلات عالی و گسترش بی رویه دانشگاهها در سالیان اخیر به دست آمده است.
بر اساس گزارشهای منتشر شده در انگلیس در چهارمین سال پیاپی، رتبه دانشگاههای این کشور رو به کاهش رفته است.
گروه پژوهشی کیو اس (QS) که رتبه اعتباری دانشگاههای جهان را بررسی و اعلام میکند گزارش داده است در میان ۲۰ دانشگاه برتر انگلیس، فقط دانشگاه امپریال کالج لندن توانسته است از رتبه هشتم به هفتم برسد و بقیه دانشگاههای برتر این کشور، کاهش رتبه داشته اند مثلا دانشگاه آکسفورد از چهارم به پنجم، دانشگاه لندن از رتبه هشتم به دهم، دانشگاه کمبریج در رده هفتم و دانشگاه ادینبورو به رده بیستم رسیده است.
روزنامه گاردین در این باره نوشت: فقر آموزشی و کاهش اثر پژوهشی، از علل کاهش رتبه دانشگاههای انگلیس به شمار میرود. به نوشته این روزنامه، از ۸۴ دانشگاه نامی انگلیس، در ۶۶ دانشگاه، نسبت استاد به دانشجو، کاهش یافته و در ۵۹ دانشگاه نیز ارجاع دیگر پژوهشگران به پژوهشهای منتشر شده، کمتر شده است. همچنین در ۵۱ دانشگاه انگلیس، شمار دانشجویان خارجی رو به کاهش است.
نتایج تازهترین بررسیها نشان داده است دانشجویان خارجی سالانه حدود ۲۵ میلیارد پوند بابت شهریهها، هزینههای دریافت روادید و اقامت، سفر و خرید به اقتصاد انگلیس سود میرسانند.شهریه هر دانشجوی خارجی به تناسب مقطع و رشته تحصیلی از ۱۰ هزار تا ۳۸ هزار پوند است و در رشتههای پزشکی به ۵۸ هزار پوند میرسد.
بر اساس جدیدترین گزارش رسمی منتشر شده هم اکنون حدود نیم میلیون دانشجوی خارجی در دانشگاههای انگلیس تحصیل میکنند که ۱۹.۶ درصد از کل دانشجویان در این کشور را تشکیل میدهند. بر اساس گزارشهای رسمی منتشر شده در سال ۲۰۱۸ میلادی ۱۴ درصد از این دانشجویان در مقطع کارشناسی و ۳۵.۸ درصد در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا تحصیل میکنند که در سالهای اخیر شمار انان روند کاهشی داشته است.