براساس پژوهشهای پزشکان فرانسه
مصرف سیگار جنین را تحت تاثیر قرار میدهد
نتایج تازهترین مطالعات نشان میدهد که مصرف سیگار حتی هنگامی که پیش از بارداری متوقف شود، میتواند پیامدهایی بر جفت جنین داشته باشد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاری فرانسه، پژوهشگران موسسه ملی بهداشت و تحقیقات پزشکی فرانسه، مرکز ملی تحقیقات علمی و دانشگاه گرونوبل آلپ روی دی. ان.ای جفت ۵۶۸ زن باردار در سه گروه افراد غیر سیگاری، افرادی که سه ماه پیش از بارداری مصرف سیگار را ترک کرده اند و افرادی که همچنان به کشیدن سیگار ادامه میدهند، مطالعه کردند.
این پژوهشگران در زنان سیگاری تغییرات «اپی ژنتیک» در ۱۷۸ منطقه از ژنوم جفت (یعنی توالی دی. ان.ای تغییری نکرده است، اما نحوه بیان ژنها ممکن است تحت تاثیر قرار گیرد) مشاهده کردند.
براساس این مطالعه که نتایج آن در مجله «BMC Medicine» منتشر شده است، در زنانی که مصرف سیگار را ترک کرده اند، هر چند که این تغییرات کمتر است، اما در ۲۶ منطقه مشاهده میشود.
این مطالعه نشان میدهد که مصرف سیگار در طول بارداری پیامدهای منفی متعددی بر سلامت مادر و فرزند دارد، اما مکانیسمهای آن هنوز مشخص نیست.
جفت که نقشی حیاتی در رشد جنین ایفا میکند، در برابر ترکیبات شیمیایی مختلف آسیب پذیر است.
این پژوهشگران در این مطالعه دریافتند که مناطق تغییر یافته غالبا به مناطقی مربوط میشود که از راه دور فعال سازی یا سرکوب ژنها را کنترل میکنند. به علاوه بخشی از این تغییرات روی ژنهایی که نقش مهمی در رشد جنین دارند، قرار داشت.
ژوانا لوپول، پژوهشگر موسسه ملی بهداشت و تحقیقات پزشکی فرانسه که سرپرستی این مطالعه را بر عهده داشت، گفت: تغییرات اپی ژنتیک مشاهده شده در جفت مادران سیگاری یا مادرانی که در گذشته سیگار مصرف میکردند، میتواند تا حدی تاثیرات سیگار بر جنین و سلامت کودک در آینده را توضیح دهد.