پس از ۱۷ سال
امضای توافق صلح میان شورشیان و دولت سودان
پس از ۱۷ سال جنگ دولت خرطوم و پنج گروه شورشی جنوب سودان در جوبا پایتخت سودان جنوبی توافق صلح امضاء کردند. این توافق قرار است به ایجاد ثبات در منطقه و احیای اقتصادی آن منجر شود.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی فرانس ۲۴، اعضای دولت انتقالی سودان، شورشیان و جبهه انقلابی سودان اتحادی شامل پنج گروه شورشی و چهار جنبش سیاسی دارفور این توافق را امضاء کردند.
اما دو گروه شورشی هم دعوت برای حضور در این پیمان را رد کردند.
نخست وزیر سودان در نشست جوبا برای آخرین بار تلاش کرد دست دوستی به سوی این گروهها دراز کند.
عبدالله حمدوک گفت: ما همچنان پس از از آنکه در مورد بسیاری مسائل گفتگو شد در انتظار جنبشهای شورشی هستیم. آنها باید به این صلح بپیوندند و، اما برای دستیابی به یک توافق ملی جامع سخت کار میکنیم.
امضای این توافق با نظارت سالوا کر رئیس جمهور سودان جنوبی و نمایندگان بسیاری از کشورها صورت گرفت.
این یک توافق صلح تاریخی با هشت محور از جمله مالکیت زمین برای توزیع برابر زمین، پرداخت غرامت، توزیع ثروت و قدرت و بازگشت آوارگان و مهاجران امضاء شد.
این مصالحه با پایان کار شبه نظامیان و اعطای امتیازات سیاسی به شورشیان همراه بود از زمان سقوط عمر البشیر رئیس جمهور سودان در سال گذشته امکان پذیر شد.
به کارگیری شورشیان در ارتش، اعطای سه کرسی به شورشیان در شورای سرزمینی، پنج سمت در دولت و ۲۵ درصد کرسیهای پارلمان آتی از جمله امتیازاتی است که به شورشیان اعطاء شد.
مردم با خبر این توافق در خیابانهای جوبا به شادمانی و پایکوبی پرداختند.
اما این صلح بدون بازگشت آوارگان دارفور که از سوی قبایل عرب با تهدید همراه است، امکان پذیر نیست. تشکیل یک نیروی ۱۲ هزار نفره از همه گروهها آزمونی تعیین کننده برای این صلح است.