با هدف پایان دادن به نزاعهای ۱۷ ساله
استقبال سازمان همکاری اسلامی از توافق صلح سودان
دبیرکل سازمان همکاری اسلامی از امضای توافق صلح در جوبا پایتخت سودان جنوبی استقبال کرد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما به نقل از الشرق الاوسط، یوسف العثیمین با ابراز امیدواری درباره اینکه سودانیها با این توافق تاریخی فصل جدیدی از زندگی خود را آغاز کنند و به ثبات و پیشرفت برسند، تاکید کرد: طرفهای توافق امروز ثابت کردند منافع و امنیت کشورشان مهمترین مسئله است.
وی از سایر طرفها نیز درخواست کرد با هدف دستیابی به صلحی فراگیر، عادلانه و پایدار در سرتاسر سودان، به طور جدی با دولت انتقالی وارد مذاکره شوند. العثیمین از تلاش دولت سودان جنوبی برای میانجی گری و حمایتهای فراوان شرکای منطقهای و بین المللی از سودان از آغاز دور مذاکرات تا دستیابی به این توافق مهم تقدیر کرد.
امضای توافقنامه صلح بین خارطوم و سودان در غياب دو گروه سوداني
به گزارش شبکه تلویزیونی اسکای نیوز عربی، «فیصل محمد صالح» سخنگوی رسمی دولت سودان اعلام کرد، توافقنامه صلحی که بین دولت خارطوم و جبهه انقلابی سودان در جوبا به امضاء رسید به درگیری هزاران نفر در این کشور پایان خواهد داد و امضای این توافقنامه روز بزرگی در تاریخ سودان است.
خبرنگار شبکه تلویزیونی اسکای نیوز عربی، گفت: سلاح وسیله قابل قبول و مطرحی برای حل و فصل درگیریها در سودان نیست، این مسئله در گرو برگزاری نشست و مذاکره برای حل و فصل درگیریهاست.
دولت انتقالی و جبهه انقلابی سودان توافقنامه صلحی در شهر جوبا با میانجیگری دولت سودان جنوبی و زیر نظر امارات متحده عربی امضاء کردند. عبدالفتاح البرهان رئیس شورای حکومتی سودان در مراسم امضای این توافقنامه تاکید کرد صلح اولویت ضروری این کشور در مرحله انتقالی بر اساس قانون اساسی با هدف برقراری آرامش و امنیت در سودان است.
محمد حمدان دقلو معاون شورای حکومتی سودان که ریاست هیئت شرکت کننده دولت سودان را برعهده دارد نیز به تایید سخنان عبدالفتاح البرهان پرداختند.
محمد حمدان دقلو گفت، در برابر ملت سودان، دوستان خود و همچنین خانوادههای قربانیان میگوییم برای اجرای بندهای این توافقنامه تلاش خواهیم کرد.
خبرنگار اسکای نیوز در ادامه گفت، این توافقنامه شامل اجرای تدابیر امنیتی در استان دارفور است که پیشرفت بزرگی در زمینه دستیابی به مقدمات برقراری صلح کامل در سودان است. این توافقنامه که به امضای خارطوم و گروههای مسلح وابسته به جبهه انقلابی سودان رسید، شامل خلع سلاح گروههای مسلح و الحاق آنها به ارتش سودان است. البته این نشست با تحریم دو گروه سودانی مواجه شد.
این توافقنامه همچنین به حل و فصل مسائلی همچون مشارکت در قدرت، برقراری عدالت و بازگشت آوارگان و پناهندگان به مناطق و روستاهای خود میپردازد. منازعات داخلی در سودان خصوصا در ایالت دارفور در زمان حکومت عمر البشیر رئیس جمهور مخلوع این کشور باعث کشته شدن هزاران نفر و آواره شدن صدها هزار نفر شده بود.