در جنگ داخلی سودان جنوبی نیروهای وفادار به سالوا کر رئیس جمهور و ریک ماچار معاون پیشین رئیس جمهور سودان جنوبی با یکدیگر می جنگند.رئیس جمهور سودان جنوبی و ریک ماچار معاون پیشین وی که اکنون در برابرش قرار گرفته است، روز چهارشنبه در نشستی در آدیس آبابا پایتخت اتیوپی توافق نامه صلح جدیدی تحت نظارت تشکیلات بین دولتی توسعه موسوم به ایگاد و همچنین دولت اتیوپی امضا کردند.
مقامات خرطوم نیز در مذاکرات صلح میان دولت سالوا کر رئیس جمهور سودان جنوبی و شورشیان این کشور تحت فرمان ریک ماچار که اوایل این ماه به امضای توافق نامه صلح منجر شده بود، نقش میانجی ایفا کرده بودند.ژان پییر لاکروا معاون دبیر کل سازمان ملل متحد در امور صلحبانی بین المللی روز سه شنبه در نشست شورای امنیت از امضای توافق نامه صلح جدید در سودان جنوبی ابراز خرسندی اما اذعان کرد که راهی که این کشور تازه استقلال یافته برای رسیدن به ثبات و صلح باید طی کند طولانی و دشوار است.
لاکروا فرانسوی ضمن تاکید بر نقشی که سازمان منطقه ای ایگاد باید در روند صلح سودان جنوبی امضا کند تصریح کرد این سازمان باید طرفهای رقیب در سودان جنوبی را به رعایت تعهدات ترغیب و از آنها بخواهد عاملان و مسئولان نقض توافق نامه آتش بس را به سرعت شناسایی و مجازات کنند.
معاون امور صلحبانی سازمان ملل متحد افزود توافق نامه جدید سودان جنوبی همانند توافقی که سال دو هزار و پانزده امضا شد، یک نقشه راه برای این کشور ترسیم کرده و بر ضرورت ایجاد اصلاحات در زمینه سیاسی، امنیتی، توسعه اجتماعی و اقتصادی و همچنین آشتی ملی تاکید کرده است. با این حال در رابطه با رعایت تعهدات طرفهای دخیل در مناقشه سودان جنوبی همچنان نگرانیهایی جدی وجود دارد ضمن این که بسیاری از جنبه های عملی مرتبط با اجرای توافق نامه صلح سودان جنوبی باید بیشتر روشن شود.
در گذشته نیز چند توافق نامه صلح میان دولت سودان جنوبی و شورشیان این کشور امضا شده اما تنها چند ماه بیشتر دوام نیافته و خیلی زود درگیریها از سر گرفته شده است.
سودان جنوبی که جوانترین کشور جهان است سال دو هزار و یازده به امید توسعه و آبادانی بیشتر از سودان جدا شد و به استقلال دست یافت اما این کشور از دسامبر سال دو هزار و سیزده با یک جنگ داخلی ویرانگر روبرو شد که تا کنون دهها هزار کشته و بیش از سه میلیون آواره بر جا گذاشته است.