پخش زنده
امروز: -
معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی: بندرچابهار، نقش مهمی در توسعه حمل و نقل دریایی و ترانزیت کالا دارد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز سیستان و بلوچستان، معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی گفت: بندر چابهار با توجه به موقعیت راهبردی و متصل به آبهای آزاد اقیانوس هند، تامین زیرساختها و افتتاح فاز نخست طرح توسعه بندر شهید بهشتی نقش مهمی در توسعه حمل ونقل دریایی و ترانزیت کالا دارد.
محمد راستاد در حاشیه بازدید از طرحهای عمرانی، زیرساختها و تجهیزات بنادر شهید کلانتری و بهشتی چابهار گفت: خوشبختانه فرآیندهای جذب سرمایه گذاری و اجرای طرحهای مختلف در دست اجرا بخوبی پیش میرود و پروژههای روبنایی، تاسیسات و زیرساختهای بندری با مشارکت و سرمایه گذاری دولتی و سرمایهگذاری از سوی بخش خصوصی در حال انجام است.
وی افزود: توسعه دریا محور از نیاز اصلی کشور است و باید در این زمینه بیشتر ورود و از موقعیتهای راهبردی کشور برای توسعه بهره لازم را ببریم.
معاون وزیر راه و شهرسازی به تجهیز ترمینال کانتینری و تامین تجهیزات تخلیه کانتینری بندر چابهار اشاره کرد و افزود: زیرساختهای بندر چابهار مناسب برای افزایش حمل و نقل دریایی و ورود و خروج کالاست.
وی ادامه دامه داد: به دنبال ایجاد و توسعه صنایع در پسکرانه بنادر هستیم و باید مشوقهایی را در این زمینه ایجاد کنیم تا شاهد اشتغال و رونق اقتصادی حداکثری در نوار ساحلی کشور بویژه سواحل مکران باشیم.
راستاد اظهارداشت: تمام ظرفیتها را در تولید ناوگان عملیاتی مورد نیاز بنادر تجاری کشور بر توان داخلی متمرکز شده است.
وی گفت: از روند پیشرفت پروژههای توسعهای راضی هستیم و بزودی بسیاری از پروژهها تکمیل و با حضور مقامات کشوری افتتاح میشود.
معاون وزیر راه و شهرسازی به ساخت سیلوی غلات ۱۰۰هزار تُنی این بندر اشاره و افزود:ساخت این سیلو در بندر شهید بهشتی بر اساس برآورد اعتبار اولیه این پروژه حدود ۲۰میلیون دلار، بخشی از طرح توسعه این بندر است و تا ۳۰ماه تکمیل خواهد شد.
وی گفت: افزایش ظرفیت پذیرش، نگهداری و انبارش کالاهای فلهای و اساسی، افزایش ظرفیت پذیرش و پهلودهی کشتیها به منظور افزایش سهم بندرچابهار در تامین کالاهای اساسی کشور، افزایش ظرفیت ترانزیت غلات به کشورهای حوزه CIS، از جمله مزایای احداث این سیلو است.
راستاد افزود:این سیلو در فضایی به مساحت ۳.۵هکتار ساخته خواهد شد و برای ۶۰۰نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم اشتغال ایجاد خواهد کرد.
همچنین روز گذشته معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی از پروژه تعمیرات اساسی سه باب انبار در بندر شهید بهشتی چابهار بازدید کرد.
اعتبار پیشبینی شده برای تعمیرات اساسی این انبارها ۵۴۰هزار میلیون ریال است و اتمام این پروژه اهدافی همچون جلوگیری از خسارت و آسیب به کالاها، ارتقای توان انبارش کالا و پذیرش کشتی، ارتقای کیفیت فرآیند انبارداری و خدمات دهی به صاحبان کالا و رعایت ایمنی و اصول زیست محیطی در نگهداری کالا را محقق میکند.
این پروژه که از ۲۶ اسفند سال۱۳۹۸ آغاز شده، شهریور سال۱۴۰۰ به اتمام خواهد رسید.
راستاد همچنین در ادامه سفر خود به چابهار از پروژههای طرح توسعه ای بندر شهید بهشتی بازدید کرد.
پروژه اطفاء حریق و آبیاری قطره ای بنادر شهیدبهشتی، شهیدکلانتری و کوی مسکونی بندر چابهار از جمله پروژه هایی بود که مورد بازدید قرار گرفت.
وی همچنین از روند پیشرفت پروژه برج کنترل ترافیک دریایی بندر چابهار واقع در بندر شهیدکلانتری بازدید کرد.
احداث برج کنترل ترافیک دریایی بندر چابهار که از مهر سال۱۳۹۸ آغاز شده و تا مهر سال۱۴۰۰ به اتمام میرسد، ۲۷۲میلیارد ریال هزینه داشته است.
ایمنی ترافیک دریانوردی و کنترل ترافیک دریایی، تأمین زیرساختهای مورد نیاز برای نصب تجهیزات مدرن، استقرار برج مراقبت دریایی، مرکز جستجو و نجات دریایی (MRCC)، technical room و فضاهای عملیاتی و افزایش ضریب ایمنی بندر چابهار در راستای اهداف پدافند غیرعامل از جمله اهداف این پروژه است.
ساخت این برج که به نماد گردشگری دریایی نیز تبدیل خواهد شد، اشراف کامل به اسکلهها و محوطه بنادر شهید بهشتی و شهید کلانتری، مسیر آبراه، دهانه موج شکن، لنگرگاه و فعالیت تجهیزات و ادوات بندری را فراهم خواهد کرد.
انبار چندمنظوره کالا که توسط بخش خصوصی در بندر شهید بهشتی احداث شده از دیگر پروژههایی بود که مورد بازدید مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی قرار گرفت.
این انبار با هزینه یک میلیون و ۳۲۵هزار دلار احداث شده و آماده افتتاح است و بهرهبرداری از انبار چندمنظوره موجب افزایش ظرفیت انبارش کالا، تنوع پذیرش کالا و سهولت دپوی کالاهای صادراتی و ترانزیتی خواهد شد.