در سیستان و بلوچستان ،
مجتمع کشت و صنعت مکران به عنوان طرح پیشران توسعه سواحل مکران
مجتمع کشت و صنعت مکران به عنوان طرح پیشران توسعه سواحل مکران و یک طرح بزرگ مقیاس در کشور است .
احمدعلی موهبتی استاندار سیستان و بلوچستان به همراه سردار رستم قاسمی مشاور عالی و اقتصادی فرمانده کل سپاه پاسداران و یوسفی فرماندار کنارک روز گذشته از مجتمع بزرگ کشت و صنعت مکران در شهرستان کنارک بازدید کردند
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیمای مرکز سیستان و بلوچستان ، سردار پاسدار رستم قاسمی گفت: ظرفیتهای دریا در سواحل با توجه به موقعیت منطقه بی نظیر است و توجه به زیرساخت های حمل ونقل دریایی می تواند موجب توسعه کشور شود.
مشاور عالی و اقتصادی فرماندهی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ادامه داد: شیرین سازی آب دریا هزینه های زیادی دارد به همین دلیل استفاده مناسب از آن صورت نگرفته است باید به سمت تهیه ارزان آب و شیرین سازی برویم و در این زمینه از چابهار بیشتر استفاده کنیم.
وی با اشاره به مشکلات پیش آمده برای فرودگاه چابهار تاکید کرد: باید این فرودگاه ساخته شود تا بتوان از مزایای آن در جابجایی کالا و مسافر بخوبی استفاده کرد.
وی ادامه داد: در عسلویه فرودگاه نظامی را تجربه کرده بودیم که در نهایت فرودگاه جدیدی ساخته شد که خیلی برای توسعه آن موثر واقع شد.
احمدعلی موهبتی استاندار سیستان و بلوچستان هم با اشاره به مجتمع کشت و صنعت مکران بعنوان یکی از طرحهای پیشران توسعه گفت: راهبردهای توسعه منطقه ساحلی مکران با اولویت ترویج و تقویت الگو و فعالیتهای دریا محور مبتنی بر اقتصاد آبی است.
وی با اشاره به اینکه این پروژه از نظر راهبردی توسعه منطقه مکران و تاکیدات مقام معظم رهبری بر اساس اصول توسعه دريامحور مبتنی بر ساحل و فراساحلی استوار است؛ ادامه داد: با بهرهبرداری فازهای مختلف این مجموعه یقینا ضمن تولید ارزش افزوده و نگاه اقتصادی برای سرمایهگزاران؛ شاهد ایجاد شغل در منطقه خواهیم بود.
موهبتی افزود در حال حاضر به منظور ایجاد اشتغال در منطقه و استفاده از تخصص نیروی محلی حدود ۵۰۰نفر نیروی کار مشغول فعالیت هستند.
موهبتی با بیان بخشی از اولویت های کشاورزی مبتنی بر اقلیم توسعه سواحل مکران و از طرفی محدودیت منابع آبی در کشور هدایت فعالیتهای کشاورزی به سمت صنعتی و استفاده از منابع آب شور برای توان بخشی ساحلِ مبتنی بر پرورش گونه های گیاهی شورپسند مقاوم به نمک،ماهی و میگو با بهره برداری از منابع آبی در دسترس را مورد تاکید قرارداده و خاطر نشان کرد:بدین منظور برای استحصال آب دریا جهت استفاده در بخش های مختلف کشاورزی و آشامیدنی آب شیرین کن مجموعه در حال احداث می باشد.
وی تاکید کرد اجرای این پروژه در راستای تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر توسعه سواحل مکران در حال اجرا است.
مدیرعامل منطقه آزادچابهار نیز گفت: سند توسعه سواحل مکران امید آفرین است زیرا برونزایی و درونزایی توسعه در بخش های مختلف را مورد توجه قرار داده است، این منطقه خیلی می تواند برای کشور سودمند باشد.
عبدالرحیم کردی افزود: سواحل مکران به تعبیر مقام معظم رهبری گنج پنهان است و با ظرفیتها و توانمندیهای فراوان یک منبع و ظرفیت ملی و بین المللی محسوب می شود.
وی ادامه داد: منطقه آزاد و ظرفیت های چابهار محور طرح توسعه محور شرق است و در توسعه کریدور شمال به جنوب نقش موثری دارد.
رئیس هیات مدیره منطقه آزادچابهار افزود: در سالهای اخیر تدوین و تصویب سند مسوولیت اجتماعی بر پایه بهداشت، آموزش، سلامت و توانمندیهای جوامع محلی را انجام خواهیم داد.
کردی بیان کرد: چابهار ظرفیت بزرگ منطقه ای برای ایران اسلامی است و توجه به این منطقه موجب توسعه روابط تجاری، اقتصادی و سیاسی می شود.
در این بازدید صفایی مدیر شرکت کشت و صنعت مکران گفت : مجتمع کشت و صنعت مکران به عنوان طرح پیشران توسعه سواحل مکران و یک طرح بزرگ مقیاس در کشور است که در سواحل مکران ایفای نقش خواهد کرد.
مدیر این طرح افزود: مجتمع کشت و صنعت مکران در پنج بخش طراحی شده که اولین بخش آن تولید آب شیرین از دریاست وکارخانه نمکزدایی از آب دریا در دو فاز ۵۰ هزار متر مکعبی احداث خواهد شد.
وی گفت: بخش دوم باغ تولید میوه های گرمسیری است که ۸۰ درصد این باغ به تولید محصول موز و مابقی به تولید میوه از قبیل انبه، چیکو، پاپایا و گیاه صنعتی مورینگا اختصاص خواهد یافت که با ۵۰ هزار مترمکعب آب شیرین تغذیه خواهد شد.
وی افزود بخش سوم طرح تولید محصولات گلخانهای در سطح صد هکتار است که در این واحد، گلخانه تحقیقاتی و پژوهشی نیز احداث خواهد شد.
صفایی گفت: بخش چهارم مجتمع پرورش میگو در سطح ۷۰۰ هکتار است که با فعالیت ۵ پیمانکار عملیات خاکی و ابنیه فنی آن در حال اجراست.
وی افزود: بخش پنجم این طرح بزرگ شامل پرورش ماهی در قفس در دریا است که در دو سایت ۳۰۰۰ تنی و ۴ هزار تنی پیش بینی شده است و توسط شرکت های نروژی در حال اجراست و هزار تن آن با انعقاد قرارداد در مرحله اول تحویل خواهد شد.
وی تاکید کرد: پروژه باغ تولید محصولات گرمسیری نیز با قراردادی با شرکت اینکاتای اسپانیا در حال اجراست.
صفایی گفت: مجتمع پرورش میگو نیز شامل مرکز تکثیر و مرکز پرورش و مرکز عمل آوری خواهد بود.
مدیر این شرکت ادامه داد: این پروژه بزرگ با فعالیت ۷ پیمانکار بزرگ در حال اجراست.
وی تامین نیروی فنی و نیروی مهندسی و تامین قطعات را از جمله مشکلات این طرح عنوان کرد.
تولیدی وفروش کودحیوانی نوروزی اردبیل