ارمنستان میانجی گری روسیه را در مناقشه قره باغ می پذیرد
آرمین سرکیسیان: ما آمادگی مان را برای میانجی گری روسیه اعلام می کنیم و میانجی گری یک تلاش مستمر است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی الجزیره؛ رئیس جمهور ارمنستان تاکید کرد این کشور میانجی گری روسیه برای حل مسئله درگیری بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان را بر سر منطقه قره باغ می پذیرد.
آرمین سرکیسیان در مصاحبه اختصاصی با این شبکه، راهبرد خودش را برای گفت و گو با جمهوری آذربایجان اعلام و تاکید کرد ارمنستان خواهان تشدید درگیری نیست.
سرکیسیان افزود ما موافقت اصولی خودمان را با میانجی گری روسیه در این باره اعلام کردیم. میانجی گری یک تلاش مستمر است و با میانجی های مشخص و ارتباط بین سیاستمداران و نظامیان آغاز می شود، اما این فرآیند هنوز آغاز نشده است. بنابراین ما برای پذیرفتن میانجی گری به ویژه از طرف روسیه آمادگی داریم.
وی همچنین با اذعان به حضور جنگجویان ارمنی خارجی در قره باغ خاطر نشان کرد این افراد داوطلب آمده اند تا از برادران ارمنی شان حمایت کنند. آنها به صورت سازماندهی شده از دیگر کشورها به ارمنستان نمی آیند، در حالی که در جمهوری آذربایجان شاهد آن هستیم که ترکیه در درگیری ها علیه ارمنی ها در قره باغ مشارکت دارد. کمک افراد داوطلب به برادران و خواهران شان، مشکلی ندارد و ممکن است از اوکراین، روسیه، آمریکا و فرانسه باشند.
نخست وزیر ارمنستان: نظامیان جمهوری آذربایجان تحت حمایت ترکیه هستند
نیکول پاشینیان روز جمعه اعلام کرد شواهدی در دست دارد که نشان می دهد نیروهای جمهوری آذربایجان که با نیروهای ارمنستان درگیر هستند تحت حمایت نظامی ترکیه قرار دارند.
نخستوزیر ارمنستان به روزنامه فرانسوی لوفیگارو اعلام کرد "نیروهای جمهوری آذربایجان از هواپیماهای بدون سرنشین و جنگندههای اف ۱۶ ترکیه برای بمباران مناطق غیرنظامی منطقه قره باغ استفاده میکنند. "
پیشتر ارمنستان ترکیه را به اعزام مزدورانی برای حمایت از جمهوری آذربایجان متهم کرده بود. همچنین دیده بان حقوق بشر سوریه (مستقر در انگلیس) روز دوشنبه اعلام کرد آنکارا دست کم ۳۰۰ تن از نیروهای نیابتی خود را از شمال سوریه به منطقه اعزام کرده است.
امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه با اشاره به اظهارات نیکول پاشینیان؛ اظهار کرد منابع اطلاعاتی گزارش دادند شماری از نیروهای افراطی با عبور از ترکیه وارد خاک جمهوری آذربایجان شده اند.
مکرون اعلام کرد "خطوط قرمز نقض شده و این امر غیر قابل قبول است" فرانسه خواهان توضیح آنکارا در این باره شده است.
با وجود این قدرتهای بین المللی همچنان دو طرف را به خویشتنداری فرا میخوانند، هر چند افزایش تنشها تهدیدی برای وارد کردن روسیه و ترکیه به عنوان دو قدرت منطقهای به این مناقشه است.
مجلس جمهوری آذربایجان خواهان تغییر گروه مینسک شد
به دنبال صدور بیانیه روسای جمهوری آمریکا، روسیه و فرانسه درباره توقف درگیریها و موضع گیری جانبدارانه رئیس جمهوری فرانسه از ارمنستان، نمایندگان مجلس ملی جمهوری آذربایجان در جلسه علنی امروز به فعالیت گروه مینسک انتقاد کردند و خواهان تغییر در ترکیب روسای این گروه شدند.
تعدادی از نمایندگان مجلس ملی جمهوری آذربایجان در این جلسه سخنرانی کرده و از عملکرد ۳۰ ساله گروه مینسک (سازمان امنیت و همکاری اروپا) به خاطر ناتوانی در حل مناقشه قره باغ انتقاد کردند.
سخنرانان همچنین مواضع فرانسه به عنوان یکی از روسای گروه مینسک را جانبدارانه و به نفع ارمنستان دانستند و تغییر در ترکیب روسای این گروه را خواستار شدند.
برخی از نمایندگان خواهان احضار سفیر فرانسه به وزارت امور خارجه جمهوری آذربایجان برای ارائه توضیحات لازم درباره مواضع رئیس جمهوری این کشور شدند.
رئیس مجلس ملی جمهوری آذربایجان هم در جلسه علنی امروز خواهان ادامه جنگ تا خروج آخرین سرباز ارمنستان از مناطق اشغالی شد.
دولت خود خوانده قره باغ از سرنگونی یک فروند جنگنده خبرداد
پایگاه اطلاع رسانی دولت خودخوانده قره باغ اعلام کرد دفاع هوایی این منطقه یک فروند جنگنده و دو پهپاد جمهوری آذربایجان را منهدم کرد.
مناقشه بین نیروهای جمهوری آذربایجان و ارمنیان جدایی طلب منطقه قره باغ که از چند سال پیش متوقف شده بود، از یکشنبه گذشته از سرگرفته شده است.