گفتگوی اختصاصی با جانشین دبیر کل جمعیت الوفاق بحرین
شیخ الدیهی: آشکارسازی روابط با رژیم صهیونیستی هیچ منفعتی ندارد
جانشین دبیر کل جمعیت الوفاق بحرین گفت آشکار سازی روابط با رژیم صهیونیستی هیچ منافع اقتصادی و امنیتی برای بحرین نخواهد داشت.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از بیروت، جانشین دبیر کل جمعیت الوفاق بحرین، آشکار سازی روابط با رژیم صهیونیستی هیچ منافع اقتصادی و امنیتی برای بحرین نخواهد داشت و تنها هدیه حکام بحرین در بدترین شرایط به ترامپ و نتانیاهو بود.
شیخ حسین الدیهی دبیرکل جمعیت الوفاق بحرین در مصاحبهای اختصاصی با خبرگزاری صدا و سیما در بیروت در پاسخ به این سئوال که رژیم آل خلیفه بحرین چه مسیری را طی کرد تا به آشکار سازی روابط با صهیونیستها رسید گفت؟ در حقیقت خط مشی که رژیم بحرین در روند عادی سازی با رژیم صهیونیستی در پیش گرفته است ، زائیده امروز نیست بلکه از دیرباز و حتی دهه هشتاد و نود قرن گذشته چنین رویکردی وجود داشته و رژیم بحرین و رژیم صهیونیستی روابطی محرمانه با یکدیگر داشته اند که از مصادیق آن همکاری امنیتی رژیم بحرین با موساد بوده است. این چیزی است که برخی از روزنامههای اسرائیلی در آن زمان از آن پرده برداشتند؛ بنابر این رژیم بحرین از قبل اقدامات محرمانهای برای عادی سازی روابط و فراهم کردن بستر اقدام زشت و بدی که اخیرا انجام داده بود.
در حقیقت رژیم بحرین با رفتارهای سابقه دار خود به روابطی بیشتر با صهیونیستها اقدام کرد و در این چارچوب دیدارهایی تقریبا علنی میان برخی از افراد و سران رژیم صهیونیستی و خاندان حاکم بر بحرین طی سالیان گذشته صورت گرفته بود. همچنین رژیم بحرین تلاش میکرد هرگونه تلاشی را مبنی بر جرم دانستن عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی در نطفه خفه کند. ما زمانیکه در جنبش الوفاق عضو پارلمان بودیم پیشنهاد و طرحی را فرستادیم که عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی را طبق قانون جرم به شمار آورد، اما متاسفانه قدرت حاکم این پیشنهاد را در نطفه خفه کرد و مانع از آن شد که این طرح از جانب الوفاق راه درست خود را از طریق پارلمان بپیماید. همه این اقدامات از آن جهت صورت میگرفت که رژیم بحرین بتواند عادی سازی را در آینده اعلام کند و این یک رفتار قدیمی و ریشه دار نزد حاکمان بحرین بوده است که امروز دیگر به صورت علنی اعلام شد.
شیخ حسین الدیهی درباره واکنش مردم و شخصیتهای بحرینی به آشکار سازی روابط آل خلیفه با رژیم صهیونیستی نیز خاطر نشان کرد، واکنشهای مردم بحرین به (عادی سازی روابط منامه و تل آویو) بسیار گسترده و خوشبینانه و در همه سطوح بوده است و در رأس همه اینها آیت الله عیسی قاسم (حفظه الله رعاه) قرار دارد که نه تنها با فریاد بلند مخالفتش را با این عادی سازی روابط اعلام کرد و آنرا حرام دانست بلکه خواستار مقابله با روند عادی روابط شد. در همین حال علما و روحانیون بحرین با جمع آوری حدود ۲۳۵ امضا ، هرگونه عادی سازی با رژیم صهیونیستی را رد کردند. ملت بحرین با وجود محدودیتها و محاصره امنیتی از جانب رژیم که مانع از برگزاری هرگونه راهپیمایی در محکومیت عادی سازی و اظهار نظر مردمی است، اما بازهم ملت به شیوههای گوناگون مخالفت خود را با پروسه عادی سازی اعلام کرد که نمونه آن برپایی تظاهرات در خیابانها بحرین و مناطق مختلف و روستاها بود که مخالفت آشکار و صریح با عملیات عادی سازی با رژیم صهیونیستی بود. ملت بحرین به لطف خدا، زنده و پویا و دارای ارادهای قوی است و قدرت ستمکاران و ظلم ظالمان نمیتواند مانع اظهار نظر او در مخالفت با رژیم صهیونیستی شود. ملت بحرین مخالف عادی سازی بوده و ضد هرگونه عادی سازی خواهد ماند و هرگز روابط خود را با رژیم صهیونیستی عادی نخواهد کرد و هرگز از این روند استقبال نخواهد کرد. از این رو ملاحظه میکنیم که امروز فریادها برای تحریم هرگونه اشکال عادی سازی اعم از اقتصادی و سیاسی یا امنیتی بالا گرفته است. ملت بحرین در عمل مخالفت خود را نشان خواهد نه فقط در حرف و به محض اینکه فرصت و شرایط فراهم شود مخالفت شدید خود را با هرگونه حضور رژیم صهیونیستی در سرزمین هایمان و هرگونه عادی سازی اعم از اقتصادی یا سیاسی و امنیتی اعلام خواهیم کرد.
جانشین دبیرکل جمعیت الوفاق بحرین با اشاره اینکه آشکار سازی روابط حکام بحرین با صهیونیستها هیچ منافعی برای رژیم بحرین ندارد تصریح کرد، حقیقت امر آن است که رژیم بحرین نمیتواند دستاوردی واقعی از عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی داشته باشد. رژیم بحرین از طریق بوقهای تبلیغاتی خود و اظهار نظرهای برخی مسئولان بزرگنمایی و در بوق و کرنا کرد که ما به دنبال تحقق دستاوردهای اقتصادی بیشتر هستیم. اینکه اقتصاد با داشتن روابط با رژیم صهیونیستی ترقی و رشد خواهد یافت یک دروغ و نیرنگ و فریبکاری است و هدف از آن جعل کردن واقعیات و گول زدن افکار عمومی بحرین است که القا کنند روابط با رژیم صهیونیستی دستاوردهایی خواهد داشت. ما خطاب به حاکمان بحرین اعلام میکنیم که روابط با رژیم صهیونیستی هرگز دستاوردی اقتصادی، سیاسی یا امنیتی در پی نخواهد داشت و شما با این قرارداد زیان خواهید کرد و جز ذلت و خواری و بی ثباتی چیزی نصیبتان نخواهد شد، زیرا حضور رژیم صهیونیستی در سرزمینهای بحرین و کشورهای خلیج (فارس) باعث بی ثباتی بیشتر منطقه خواهد شد. دستاوردهای اقتصادی که شما به آن چشم دوخته اید چیزی جز توهم و فریب و دروغ نیست. شما دچار توهم شده اید و رژیم صهیونیستی شما را توهم زده کرده است.
شما میخواهید رژیم صهیونیستی را از بحرانهایی که گریبانگیر اوست خارج کنید. تلاش میکنید ملت خود را با این اقدامات فریب دهید. شماها در واقع به گدایی و التماس افتاده اید. متاسفانه یکی از مسئولان گفته است ما در برابر عادی سازی از حمایتهای برخی از کشورهای منطقه بهرهمند خواهیم شد. آنها پول گدایی میکنند تا روابط خود را با رژیم صهیونیستی عادی کنند در حالیکه ملت بحرین هرگونه گدایی را که به اصول و مبانی آن زیان وارد کند به شدت رد خواهد کرد. بحرین کمک هیچ کشور منطقهای و بین المللی را به زیان اصول و مبادی خود در دشمنی با رژیم غاصب صهیونیستی و اشغالگر سرزمینهای فلسطین نخواهد پذیرفت و دست رد به سینه آن خواهد زد.
شیخ حسین الدیهی همچنین درباره علت حرکت قطار عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی در این برهه زمانی هم گفت، حقیقت امر این است که زمان اقدام رژیم بحرین به عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی به چند عامل مرتبط است نخست مشکلاتی است که رئیس جمهور آمریکا و دولت این کشور از آن رنج میبرند و همچنین مشکلاتی که نتانیاهو با آن در سرزمینهای اشغالی دست و پنجه نرم میکند. رئیس آمریکا (شخص ترامپ) با بحران انتخاباتی روبروست و تلاش میکند با هر نسخهای که شده است از انبوه مشکلاتی که با مردم خود و اوضاع اقتصادی و سیاسی و اوضاع بهداشتی (کرونا) و همه رفتارهایی که او را در حضیض ذلت قرار داده است؛ خارج کند. این امور روی هم به مشکلاتی متراکم و انباشته شده برای ترامپ تبدیل شده است و او میخواهد برای خود راه گریزی پیدا کند. نتانیاهو در دریای مشکلات اقتصادی و سیاسی و امنیتی غرق شده است و میخواهد برای خود راه گریز و مفری پیدا کند و متاسفانه فقط اینها یعنی این رژیمها (حکام عرب) را پیدا کردند که اراده تصمیم گیری و حاکمیتی از خود ندارند و فقط مطیع دستورات آمریکا هستند؛ بنابر این مشاهده میکنیم به محض آنکه دستور عادی سازی روابط صادر شد آنها فورا برای نجات آنچه که در آمریکا و اسرائیل ممکن است با این کار نجات یابد؛ دست به کار شدند؛ بنابراین عادی سازی هدیهای بود که حکومت بحرین و امارات و برخی رژیمهای دیگر به آقای ترامپ و نتانیاهو هدیه کرده و خواهند کرد تا آنها را از دریای مشکلاتی که در آن غرق شده اند؛ بیرون کشند. این صرفا یک هدیه از طرف این نظامها بود و پاسخ فوری به دستورات سطح بالای آمریکا و شخص ترامپ برای شتاب در عادی سازی بود و گرنه عادی سازی از قبل نیز جریان داشت، اما پنهانی و زیر میز، ولی اکنون با دستور تلفنی ترامپ این مساله علنی شد. ترامپ با تلفن زدن به رژیم بحرین از آنان خواست فورا برای عادی سازی اقدام کنند در حالیکه مقامات بحرین حتی موقع امضا نمیدانستند که کجا را باید امضا کنند و چه چیزی را امضا خواهند کرد و جزئیات این توافقنامه اصلا چیست؟ همه اینها با یک دستور تلفنی یا درخواست غیر مستقیم برای امضای آن آمدند. مشخص کردن زمان در دست دولت آمریکا و دولت رژیم صهیونیستی بود و به منافع بحرین یا امارات یا دیگر کشورهای خلیج (فارس) هیچ ارتباطی ندارد.
جانشین دبیرکل جمعیت الوفاق بحرین چشم انداز آینده این روابط را اینگونه توصیف کرد، حقیقت آن است که عملیات و روند عادی سازیهایی که قبل از این انجام شده است برای کشورهای عادی کننده روابط با رژیم صهیونیستی، هیچ دستاورد واقعی به همراه نداشته است. کجایند کسانی که چهل سال پیش روابط خود را با این رژیم عادی کردند؟ مصر حدود چهل سال پیش روابط خود را با این رژیم عادی کرد. چه چیزی از عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی نصیبش شد؟
چهل میلیارد طی چهل سال آمریکا به مصر کمک کرد، اما مصر از این کمکها چه استفادهای برد؟ آیا زیرساختهای خود را درست کرد آیا اوضاع اقتصادی و سیاسی آن تغییر کرد؟ اوضاع همانگونه که بود هست. اردن تقریبا از سال ۱۹۹۴ روابط خود را با رژیم صهیونیستی عادی کرد چه ثمرهای چشید؟ آیا اوضاع اقتصادی اش رشد و توسعه یافت؟ اریتره روابطش با این رژیم را عادی کرد، اما چه چیزی عایدش شد؟ عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی هیچ دستاوردی جز ضرر و زیان نخواهد داشت .. دستاوردی جز بی ثباتی در منطقه نخواهد داشت. آنها روابط خود را عادی کردند در حالیکه تصور و گمان میکنند دستاوردی نصیبشان خواهد شد. نه آنها به خوبی میدانند چیزی دستشان را نخواهد گرفت. آنها میخواهند وضع امنیتی شان بهتر شود بله موساد کمک میکند تا بهتر شود! در حقیقت عملیات و پروسه عادی سازی روابط توسط موساد انجام شد نه وزارت خارجه رژیم صهیونیستی. کسی که عملیات عادی سازی را طراحی و مهندسی کرد کوهن رئیس دستگاه اطلاعاتی موساد رژیم صهیونیستی و تیم همراه او بود و اختلافاتی پنهانی میان وزارت خارجه و موساد در باره عادی سازی و اینکه چه کسی باید مسئول آن باشد؛ وجود داشت. این رژیمها در واقع به ندای موساد که برای این عملیات برنامه ریزی کرده بود پاسخ مثبت دادند. هدف موساد تنها یک چیز یعنی بر هم زدن ثبات منطقه است. واقعیت امر این است که اینها آمده اند تا یک همپیمانی امنیتی علیه ایران ایجاد کنند و این چیزی است که نتانیاهو به صراحت آنرا اعلام کرده است. نتانیاهو به صراحت گفته است عادی سازی روابط با امارات تشکیل یک ائتلاف علیه ایران است. تنها دستاوردی که اسرائیل تلاش میکنند با عادی سازی روابط با کشورهای عربی به آن دست پیدا کند؛ تشکیل ائتلاف علیه ایران است. آنها از ایران یک دشمن فرضی علیه رژیمهای عربی ساخته اند. نظامهای عربی نیز تلاش میکنند چنین تصویری از ایران نزد افکار عمومی خودشان نشان دهند و بگویند دشمن اصلی شما اسرائیل نیست بلکه دشمن نخست شما ایران است.
تنها دستاوردی که عادی سازان روابط تلاش میکنند آنرا محقق کنند ایجاد به اصطلاح یک سامانه امنیتی است که گمان میکنند میتوانند با آن بر حضور و نفوذ ایران در منطقه فائق آیند، اما اگر به دقت به مسائل بنگرند در خواهند یافت که امکان حضور اسرائیل در منطقه فقط به بی ثباتی و ناامنی منجر خواهد شد. متاسفانه برخی از نظامهای عربی نفوذ خود را در منطقه از دست داده اند و متاسفانه منطقه تحت کنترل دستگاههای امنیتی اسرائیل قرار گرفته است در حالیکه نفوذ این رژیم و این ائتلاف هرگز موفق نخواهد شد به مقابله به جمهوری اسلامی بپردازد چرا که جمهوری اسلامی یک کشور اصیل و ریشه دار در منطقه است و رژیم صهیونیستی یک رژیم جعلی است که هیچ خدمتی به کشورهای منطقه نخواهد کرد.