پخش زنده
امروز: -
۷۰درصد مبتلایان به ویروس کرونا در مشهد با"پلاسمادرمانی" بهبودی کامل یافتند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: پلاسمای حاصل از خون بیماران مبتلا به کووید۱۹ که بهبودی خود را بازیافته اند بخاطر فعالیت دستگاه ایمنی بدنشان بر علیه ویروس کرونا حاوی آنتیبادیهایی است که این ویروس را سرکوب می کند.
دکتر محسن صدیقشمسی به نتایج اجرای طرح پلاسمادرمانی بر روی مبتلایان به ویروس کرونا در مشهد اشاره و بیان کرد: این طرح در بازه زمانی ماههای فروردین تا خرداد امسال بر روی ۳۲بیمار بدحال کووید۱۹ اجرا شد.
وی گفت: این اقدام علمی درمانی نشان داد که "پلاسمادرمانی" بطور چشمگیری بر بهبود وضعیت جسمی بیماران بدحالی که هنوز به مرحله نیاز به دستگاه تنفس مصنوعی یا "ونتیلاتور" نرسیدهاند مؤثر است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: بر اساس نتایج حاصله تاکنون دو سوم بیماران کووید۱۹ که تحت درمان با پلاسما در مشهد قرار گرفتهاند با بهبودی وضعیت سلامتشان، از بخش مراقبتهای ویژه در بیمارستانهای مشهد خارج شده و سلامت کامل خود را بازیافتهاند.
وی گفت: با توجه به نتایج حاصل از پلاسمادرمانی بر روی بیماران مبتلا به ویروس کرونا، از شهروندان بهبودیافته از بیماری کووید۱۹ درخواست میشود چند هفته پس از بهبودی اقدام به اهدای پلاسمای خون خود کنند تا از آن برای درمان بیماران بدحال مبتلا به ویروس کرونا استفاده شود.
دکتر صدیقشمسی همچنین اهدای پلاسما را آسانتر از اهدای خون اعلام و بیان کرد:پلاسمای افرادی که آن را اهداء میکنند، به سرعت توسط کبدشان جایگزین میشود بنابراین اهدای پلاسما هیچگونه عارضه و پیامدی برای افراد اهداکننده ندارد.
وی افزود: زمان مطلوب برای اهدای پلاسما از سوی فرد بهبودیافته از ویروس کرونا چهار تا هشت هفته پس از بهبودی است.
پس از این دوره زمانی سطح آنتیبادی اُفت کرده و کارایی پلاسما کاهش مییابد.