• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۳۴۰۰۹
تاریخ انتشار: ۰۴ مهر ۱۳۹۹ - ۰۹:۲۲
اقتصادی » گمرک، حمل و نقل

نگاه بخشی، دلیل ناکارآمدی نظارت بر نظام توزیع کالاهای اساسی

یک کارشناس اقتصادی: تا زمانی که به شبکه توزیع نگاهی بخشی داشته باشیم مشکلات این حوزه رفع نخواهد شد.

نگاه بخشی، دلیل ناکارآمدی نظارت بر نظام توزیع کالاهای اساسیآقای علیرضا شه پرست در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما با بیان این مطلب گفت: باید بپذیریم که شبکه توزیع بخشی از ساختار اقتصادی و تجاری کشور است و نگاه بخشی به حوزه توزیع به طور عملی نمی‌تواند راه گشا باشد.
وی با بیان این که مشکلات امروز کشور در حوزه توزیع کالا‌های اساسی ناشی از بخشی نگری در این حوزه است گفت: عوامل اصلی بی سر و سامانی بازار در زمینه قیمت‌ها و این که کالا‌ها با قیمت مصوب به دست مردم نمی‌رسد عواملی نظیر تعیین دستوری قیمت ها، ارز چند نرخی و نظارت نکردن بر شبکه توزیع است.
این کارشناس اقتصادی تأکید کرد: همه این عوامل با هم در به وجود آمدن وضع فعلی دخیل هستند بنابراین برای سامان دادن به شرایط باید به همه این عوامل در یک کلیت واحد نگاه کرد و نگاه بخشی و تمرکز بر یک عامل و بی توجهی به دیگر عوامل تلاش‌ها در اصلاح امور را بی تأثیر خواهد کرد.
آقای شه پرست با بیان این که اگر بخواهیم نگاه آسیب شناسانه‌ای به این موضوع داشته باشیم باید به تعدد نظارت‌ها اشاره کنیم گفت: یکی از مشکلات اصلی حوزه توزیع تعدد سازمان‌های نظارتی است و این نظارت‌های بعضی موازی، آن چنان زیاد شده که به طور عملی شبکه توزیع را از نظارت خارج کرده است، زیرا وقتی نظارت یکی متولی ثابت نداشته باشد هر کدام از ارگان‌ها به انتظار ارگان بعدی می‌نشیند و نظارت بر زمین می‌ماند.
آقای شه پرست وجود یک نهاد مستقل و مشخص به عنوان تنظیم کننده نهاد‌های نظارتی را از دیگر ملزومات توزیع عادلانه کالا‌ها دانست و افزود: باید هر چه سریعتر نظارت بر بازار را به یک نهاد مشخص بسپاریم و این نهاد با اختیارات کافی و استفاده از امکانات بخش خصوصی به ویژه تشکل‌های صنفی بر بازار نظارت کند.
وی با بیان این که امروز وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، وزارت صمت، وزارت جهاد کشاورزی، سازمان تعزیرات حکومتی و ستاد تنظیم بازار انواع و اقسام نظارت‌های چند گانه بر بازار دارند گفت:، اما می‌بینیم که این نظارت‌ها به دلیل ناهماهنگی به وجود آمده کارکردشان را از دست می‌دهند و باز هم شاهد گرانی کالاها، توزیع نامناسب و رانت و احتکار هستیم.
آقای شه پرست در مورد راهکار‌های حذف دلالان از نظام توزیع کشور گفت: اگر چه بعضی کالا‌ها امکان توزیع مشخص ندارند، اما می‌توان برای اکثر آن‌ها از جمله کالا‌های اساسی از ظرفیت شرکت‌های پخش استفاده کرد تا به طور عملی دست دلالان از این حوزه کوتاه شود.
این کارشناس اقتصادی افزود: وقتی شما توزیع یک کالای مشخص مثل لاستیک را به چند پخش کننده شناسنامه دار و مشخص واگذار می‌کنید، می‌توانید بر نحوه توزیع آن نظارت داشته باشید و اگر کالا خارج از نظام توزیع وارد بازار شد و یا کسی آن را احتکار کرد دستکم می‌دانید سراغ چه کسی بروید و از که توضیح بخواهید.
وی افزود: با سپردن کار به شرکت‌های پخش می‌توانید از اهرم‌های نظارتی آن‌ها نیز استفاده کنید و بخشی از نظام نظارتی ناکارآمد فعلی به این بخش سپرده می‌شود.
آقای شه پرست به تجربه موفق استفاده از پخش کننده‌های مشخص در نظام توزیع دارو اشاره کرد و افزود: همان طور که همه می‌دانند در حوزه دارو امروز مشکلات کمتری از ناحیه واردات کالا با ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی و فروش آن با قیمت ارز آزاد داریم که دلیل آن استفاده از ظرفیت‌های شرکت‌های پخش در حوزه دارو است که به حق این شرکت‌ها امروز در خط مقدم خدمت رسانی و دارو رسانی در سطح کشور به رغم همه مشکلات هستند.
این فعال حوزه پخش افزود: در حوزه دارو ما با نظام قیمت سه گانه مواجه هستیم که یک دارو با سه قیمت مصوب شامل قیمت تأمین پخش، قیمت داروخانه و قیمت مصرف کننده عرضه می‌شود و، چون نظام توزیع در اختیار پخش‌های شناسنامه دار و مشخص است می‌توان به راحتی کالا را رصد و با تخلفات احتمالی مقابله کرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
یلدا، خداحافظی پاییز نیست، یک جشن ملی است
محکومیت قاچاقچی ۱۹ گونی پوشاک خارجی در ارومیه
انتقاد امام جمعه سنندج از قمار در آیین‌های شب یلدا
مرگ راهدار ماسالی بر اثر سانحه رانندگی حین انجام مأموریت
راه‌اندازی مرکز اسناد ملی در آذربایجان‌غربی ضروری است
نهایی‌شدن لایحه سازمان ملی مهاجرت در یزد؛ تعیین تکلیف اشتغال، مالیات و یارانه اتباع خارجی
دشمن در عرصه جدید جنگ ارزش‌های اسلامی را نشانه گرفته است 
هدیه پاییزی آسمان به شیرازی‌ها ؛ ۶۷ میلی متر باران ، ۳ سانتی متر برف
رژیم غاصب صهیونیستی با نفرت جهانی مواجه شده است
اطلاعیه باشگاه استقلال درباره انتشار اخبار و مصاحبه علیه آبی‌ها
اوضاع متشنج در بنگلادش
آماده‌باش ۱۱۰۰ نیروی اورژانس خوزستان در طرح زمستانی
قدردانی نماینده ولی‌فقیه در استان سمنان از همراهی مردم استان در وداع با آیت‌الله شاهچراغی
رانندگان از سفر‌های غیرضروری پرهیز کنند
لزوم اهتمام دولتمردان به ارتقا ارزش پول ملی
شش ماه پس از شهادت سردار نجفی ، «اسرا» آمد
آمریکا در حمایت از رژیم صهیونی ۲ قاضی لاهه را تحریم کرد
مقاومت رمز پیروزی ملت ایران است
تمامی محور‌های مواصلاتی دلگان مسدود شدند
واژگونی پراید در محور فیروزآباد–شیراز با یک فوتی و ۵ مصدوم
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ورود سامانه بارشی قوی از جنوب و جنوب غرب کشور
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
اوج فعالیت سامانه سردبارشی از امشب در سراسر استان
آغاز فرآیند انتخابات شورای اسلامی شهر‌ها با دستور وزیر کشور
کشف صدها تن برنج احتکار شده در آبادان
پیاده روی بزرگ خانوادگی فردا در گرگان
هشدار بارندگی برای نیمی از کشور در روز پنج شنبه ۲۷ آذر
هوای سرد در تهران ماندگار است
باز شدن دریچه تخلیه رسوب سد استقلال میناب
جدیدترین گزارش پزشکی وضعیت رضا امیرخانی
جوانان جهان، امروزه بیش از هر زمان دیگری نیازمند بهره‌مندی از آموزه‌های امام خمینی (ره) هستند
کشتی فرنگی قهرمانی کشور؛ نفرات برتر ۵ وزن نخست مشخص شدند
حضور هواداران ایران و ۳ کشور در جام جهانی ممنوع شد
اعطای درجه سپهبدی شهید باقری به خانواده ایشان
کارت‌سوخت با انتقال سهمیه بنزین به کارت‌بانکی حذف نمی‌شود
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند  (۶ نظر)
پیاده روی بزرگ خانوادگی فردا در گرگان  (۴ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۲ نظر)
اجرای ۴۲ طرح عمرانی در کمالشهر  (۲ نظر)
حجم مبنا در بورس حذف شد  (۱ نظر)
وزیر دادگستری: قرار نیست مهریه ۱۴ سکه باشد  (۱ نظر)
یک هزار میلیارد تومان از مطالبات بیمه درمان بازنشستگان تسویه شد  (۱ نظر)
آغاز طرح ترافیکی زمستانی پلیس با مشارکت ۹۱ هزار نیروی امدادی در جاده‌ها  (۱ نظر)
نصب تندیس والرین در ورودی فرودگاه مهرآباد  (۱ نظر)
رئیس قوه قضائیه مهمان مردم استان مرکزی  (۱ نظر)
مشترکان پرمصرف گاز هزینه‌های بالاتری پرداخت می‌کنند  (۱ نظر)
برخورد دو خودرو در جاده بابل به بهنمیر؛ ۳ کشته و ۵ مصدوم  (۱ نظر)
تجاوز جدید ترامپ؛ محاصره کامل نفت‌کش‌های ونزوئلا  (۱ نظر)
سامانه بارشی جدید در راه تهران  (۱ نظر)
برف پاییزی، چهره زمستانی به زنجان بخشید  (۱ نظر)