پخش زنده
امروز: -
پیروزی و سرافرازی ملت مسلمان ایران در دوره جنگ تحمیلی و دفاع مقدس؛ حقیقتی روشن مانند آفتاب درخشان است که هرگز نمیشود انکار کرد.
این پیروزی باعث شد که "تمامیت یک سرزمین" حفاظت و صیانت شود و یک وجب خاک هم در اختیار و تصرف دشمنان یا دشمنان نماند و خوشبختانه وسعت جغرافیای دفاع مقدس گسترش هم یافته است و وسعت تاریخ این دوران درخشان هم تا ابد پایدار خواهد ماند.
اما ترجمان این پیروزی در نظام اجرایی کشور باید این باشد که "تمامیت اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی" کشور صیانت شود.
برای حفظ تمامیت اقتصادی این سرزمین باید به سمت استقرار اقتصاد مقاومتی کامل و جامع و مانع بیندیشیم و اقتصاد مقاومتی رمز و راز توسعه یافتگی ایران اسلامی را تشکیل میدهد که مسیر پیشرفت همراه با عدالت را نیز هموار خواهد کرد.
واژه "اقتصاد مقاومتی" را میتوان ثمره یک عمر مجاهدت همراه با اخلاص و تجارب خدمتگزاری ناب به مردم مومن و مسلمان ایران و همه آزادیخواهان دانست که جوهره آن را نه فقط رشد اقتصادی و نه تنها توسعه شاخصهای تولید؛ بلکه صیانت از کرامت و عزت و شرافت یک ملت و انسانیت تشکیل میدهد و سدی خدشه ناپذیر در برابر تمامیت توطئههای دشمنان و بدخواهان ملت ایرانی اسلامی خواهد بود.
اقتصاد مقاومتی آرمانهای شهدا و امام و مجاهدان راه اسلام را به شعائر اجتماعی و شعور اقتصادی و استقلال کشور تبدیل میکند.
برخی کارشناسان غربی معتقدند اگر اقتصاد ایران در مسیر اقتصاد مقاومتی حرکت کند دیگر نمیتوان با این کشور چالش یا مقابله کرد و شکست دشمن حتمی است.
اقتصاد مقاومتی به معنی حداکثرسازی ارزش افزوده و ثروت آفرینی از همه منابع زیرزمینی و روزمینی و نیروی انسانی است که جمهوری اسلامی ایران در همه این عرصهها از مزیتهای ویژهای برخوردار است.
کارشناسان اقتصادی غرب و به ویژه اقتصاددانان انگلیسی در سالهای گذشته تاکید میکردند که اگر نظام جمهوری اسلامی ایران موفق به استقرار اقتصاد مقاومتی شود با هیچ روشی نمیتوان با این کشور مقابله کرد.
حتی این فرضیه هم مطرح است که غربیها از ترس اقتصاد مقاومتی و با هدف تضعیف ان وارد تعامل کاذب تجاری و اقتصادی در فرایند مذاکرات هستهای و نمایش لغو تحریمها شده اند و فقط فیلم بازی میکنند.
به همین خاطر نمیتوان مانند مسائل عادی اقتصادی با روش تحلیل هزینه - فایده به سراغ پروژههای اقتصاد مقاومتی و تمامیت اقتصادی رفت بلکه همه تلاشهایی که به استقرار اقتصاد مقاومتی در این سرزمین کمک میکند از نظر معیارهای نوین اقتصاد ملی باید به عنوان "تمام فایده" مد نظر باشد.
واژه اقتصاد مقاومتی در دهه ۸۰ از سوی مقام معظم رهبری مطرح و به ادبیات اقتصادی ایران عرضه شد، نه تنها همسان با اقتصاد ریاضتی نیست بلکه ایران را به جغرافیای فعال در اقتصاد منطقهای و جهانی تبدیل خواهد کرد.
یکی از زیباترین اقتصادهای دنیا از لحاظ مزیتها و استعدادهای تولید ثروت واقعی و حداکثرسازی ارزشهای افزوده در کشور وجود دارد و نیازی به ترحم دیگران هم نیست.
ذخایر نفت و گاز ایران به تنهایی برای توسعه تولید ثروت کافی است اگر به جای چندین محصول نیمه خام، حدود ۲۰۰۰ محصول نوین تولید کنیم.
تنوع اقلیمی و ظرفیتهای نهفته در بخش کشاورزی از دیگر مزیتهای اقتصاد ایران است.
این بخش در عین عوامل محدود کننده اب و خاک در صورت بهره گیری از تولید دانش بنیان و استفاده بهینه از منابع میتواند ضمن تامین امنیت غذایی کشور به بازارهای صادراتی کشورهای منطقه (۱۵ همسایه و کشورهای دوست و طرف) نیز دست یابد و این تجربه در رکوردهای تولیدی و همیچین کیفیت محصولات تولید کنندگان برتر بخش کشاورزی مشاهده میشود.
سازمان فائو هم اعلام کرده، مزیت کشاورزی ایران برای تامین نیازهای منطقه به ویژه خلیج فارس کافی است.
ایران همچنین بهشت صنایع معدنی است.
شناسایی بیش از ۶۸ ماده معدنی در ایران زمینه بسیار مستعدی برای توسعه این بخش فراهم کرده است.
ارزش ذخایر معدنی ایران براساس برآوردهای اولیه ۷۰۰ میلیارد دلار است که با اکتشافات جدید این رقم تا هزار و ۴۰۰ دلار براورد میشود. هم اکنون ایران با داشتن ۲۷ میلیارد تن ذخایر کشف شده و ۵۷ میلیارد تن ذخایر بالقوه در میان ۱۵ قدرت معدنی جهان قرار دارد.
ظرفیتهای مشابه در زیربخشهای مختلف اقتصاد ایران کم نیست از صنعت نفت گرفته تا صنایع نساجی، از دامپروری تا مرغداری، از پروش ماهی گرفته تا صنعت قطعه سازی کشور؛ همه و همه نیازمند عزم جدی است تا ظرفیتهای بالقوه انها فعال شود.
در کنار همه این اقدامات فرهنگ سازی برای اصلاح الگوی مصرف و پرهیز از تجمل گرایی ضرورتی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
اصلیترین رکن اقتصاد مقاومتی در ایران سرمایه مردمی است و تقویت قدرت اقتصادی مردم و حضور و مشارکت جدی آنها در صحنههای اقتصادی باید در اولویت برنامه ریزیها قرار گیرد.
اقتصاد مقاومتی در خلاء اتفاق نمیافتد بلکه نسخه عینی واقعیتهای اقتصادی جامعه را باید پوشش دهد.
برای تحقق این اهداف فقط باید الگوی دفاع مقدس را وارد سبکهای مدیریتی کنیم و مدیریت جهادی تنها مرحله نخست آن است. باید تا سطح استقرار کامل اقتصاد مقاومتی مدنظر مقام معظم رهبری
حرکت کنیم، چون یک تکلیف است، تعهد است و وظیفه.
شهدا هم در مهد حیات طیبه خود زنده اند و ناظر و شاهد بر عملکرد ما.
خدایا عنایت کن، شرمنده آرمانهای شهدای مان نشویم.
اسماعیل محمدی
دبیر خبرخبرنگار خبرگزاری صدا و سیما