پخش زنده
امروز: -
دفاع مقدس بزرگترین حماسه در ایران زمین و نقشه راه روشن برای خلق حماسههایی از جنس انسانیت، شرافت، غیرت و پیشرفت پایدار و انسان محور در مسیر الهیترین تمدن بشریت است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، این تمدن برای استقرار کامل خود فقط به حماسه آفرینی نیاز دارد و این روند و رویکرد باید به گفتمان ملی تبدیل شود.
حماسههای فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی؛ اصلیترین راهبرد برای ترجمان یکسان " دیانت، سیاست، اقتصاد " بر طبق آموزههای دینی و الهی و همچنین قانون اساسی کشورمان است.
این حماسهها همان شعار "ما میتوانیم" امام راحل و "ما توانستیم" در دوره زعامت مقام معظم رهبری دانست.
نظام جمهوری اسلامی ایران امروزه برای پیشرفت خود به الگویی بیرونی و اندیشههای استیجاری یا مدل سرمایه داری زشت و غیر انسانی غربیها یا شرقیها نیازی ندارد و نباید از الگوی سیاست بازی غربیها به نفع برخی ناامانت داران استفاده کند. آیا وابستگی صنعت دامداری کشور، قابل پذیرش است؟
دیروز ملت ایران حماسههای دفاع مقدس را خلق کردند و امروز و برای فردا هم همین مردم میتوانند حماسه بیافرینند.
همیشه این حماسه را مردم میافرینند و در راهبردی کاملا درون نگر و با تکیه بر توان داخلی قابل تحقق است مانند خودکفایی در تامین بنزین، صنعت فولاد و سیمان و سریال گسترده خودکفاییها و در نهایت استقرار اقتصاد مقاومتی و سیاستی مردم محور.
امروز در عرصه جنگ اقتصادی دشمن؛ به حماسه اقتصادی نیاز داریم که جریانی پویا و سیال و هوشمند و مردم محور است.
این حماسه موقعی تکمیل میشود که مردم به طور عادلانه وارد همه عرصههای قدرت، تصمیم سازی و فرصت تولید و ثروت آفرینی شوند که بخش مهمی از نقشه راه حماسه هاست.
حماسه، هنر مردم ایران اسلامی است و الگوی مشابه خارجی هم ندارد و نمیتوان با دیکتههای پر اشتباه غربی و شرقی، حماسه آفرینی کرد.
تمامیت دانش و تجارب اقتصادی غرب و کشورهای دنباله رو نسخههای صندوق بین المللی و بانک جهانی را اگر جمع کنیم بازهم در ارائه راه حل حتی برای خود ان جوامع ناکام هستند هرچند عدهای در داخل میخواهند از ان مدلها برای توسعه کشور استفاده کنند.
امروزه هم تئوریهای اقتصادی زیر سوال رفته است هم مدلهای توسعه غربی، کارایی خود را از دست داده اند و تاکنون هم دخالت دولتها در این بحران به نفع ثروتمندان و اصحاب قدرت و ثروت است و نمیتوانند به این بحران پایان دهند.
از لحاظ نظری، مکتب اقتصاد کلاسیک، نئو کلاسیک و نیو کلاسیک و اذناب و پیروان ان به فضیلتهای اقتصادی مانند عدالت اقتصادی و توزیع عادلانه دستاوردهای رشد و توسعه اقتصادی و تولید ثروت بی تفاوت هستند؛ بنابراین برای خلق حماسه باید به خود تکیه کنیم.
وقتی بخشی از افراد جامعه که تعداد انها روزبروز افزایش مییابد از فرایند تولید و توانمندسازی اقتصادی خارج میشوند، همانند نیروی انسانی سرگردان، نظم اقتصادی را تحت تاثیر قرار میدهند و ضریب دقت در برنامه ریزی ها و براوردها و پیش بینیها را به شدت کاهش میدهند، چون طرف عرضه در اقتصاد همیشه ناقص خواهد بود و طرف تقاضا نیز از حالت تقاضای موثر (دارای قدرت خرید) به سمت تقاضای غیر موثر (فاقد قدرت خرید) تغییر شکل میدهد.
برای تحقق شعار سال جهش تولید هم به حماسه مردمی نیاز است البته با سبک مکتب سلیمانی و الگوی دفاع مقدس. این الگوها را داریم و باید استفاده کنیم.
اسماعیل محمدی
دبیر خبر خبرگزاری صدا و سیما