پخش زنده
امروز: -
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح: حضور فعال مسئولان بنیاد حفظ آثار در شورای اجتماعی کشور و شورای فرهنگی عمومی کشور برای بهره گیری از ظرفیتها و قابلیتهای موجود صورت گرفته است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ سرلشکر باقری گفت: تعامل و همکاری نزدیک با شوراهای شهر و شهرداران برای بهره گیری از امکانات و توانمندیهای موجود در آنها به ویژه برای ساخت موزهها و یادمانهای دفاع مقدس صورت گرفته است، همچنین ارتباط مداوم و فعال با رسانهها اعم از خبرگزاریها و روزنامههای مختلف به ویژه رسانه ملی برای نشر و ترویج فرهنگ دفاع مقدس و مقاومت انجام شده است.
وی همچنین اعلام کرد در راستای اجرای فرامین و تدابیر فرمانده معظم کل قوا و در چارچوب صد برابری کردن تولیدات فرهنگی و ادبی به ویژه کتاب روند رو به رشدی در حوزه تولید و نشر کتاب در کشور داشته ایم به طوری که در سال ۹۴، سه و نیم درصد از عناوین کتابها در کشور به موضوع دفاع مقدس اختصاص داشت و در سال ۹۸ این عدد به ۱۹ درصد افزایش یافته که ۱۱ درصد آن متعلق به بنیاد حفظ آثار بوده است.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح اضافه کرد: توجه به تولید و انتشار کتب صوتی دفاع مقدس و همچنین تبدیل آن به نرم افزارهای کاربردی ویژه تلفنهای هوشمند مهم است به طوری که در چهار سال گذشته قریب به ۶۰۰ عنوان کتاب فرایند مذکور را طی کرده اند و همچنین نظارت بر تولید و انتشار قریب به چهار هزار عنوان کتاب ادبی و تاریخی دفاع مقدس در چهار سال گذشته برای جلوگیری از تخریب و انحراف صورت گرفته است.
سرلشکر باقری همچنین با تاکید بر نهضت خاطره گویی در حوزه دفاع مقدس گفت: برای برپایی جلسات خاطره گویی در اقصی نقاط کشور و همچنین برگزاری کارگاههای آموزشی و توجیهی خاطره گویی تلاش کردیم و در چهار سال گذشته قریب به هزار و ۵۰۰ مراسم و ۳۵۰ کارگاه آموزشی و توجیهی برگزار شده است.
وی با اشاره به برگزاری حدود ۳۰۰ جلسه نقد کتب دفاع مقدس در سراسر کشور نیز افزود: همچنین اهتمام و توجه ویژه برای ساخت، تکمیل و تجهیز و برداری از موزههای دفاع مقدس در سراسر کشور به عنوان پایگاه محوری برای پیشکسوتان و جوانان صورت گرفته که در سال ۹۶ تعداد ۱۱ موزه دفاع مقدس و مقاومت در ۱۱ استان افتتاح شد و مورد بهره برداری قرار گرفت.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح گفت: به لطف خدا و با تلاش عزیزان در بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس و همکاری با دولت به ویژه استانداران و شهرداران هم اکنون هشت موزه آماده افتتاح و بهره برداری است و با افتتاح این هشت موزه کشور دارای ۲۳ موزه دفاع مقدس خواهد شد و در افق چشم انداز ۱۴۰۴ بقیه موزههای دفاع مقدس در سایر استانها نیز به بهره برداری میرسد و کشور دارای ۳۶ موزه دفاع مقدس و یک موزه بین المللی استکبار ستیزی در شهر طبس خواهد بود.
سرلشکر باقری با اشاره به تکمیل، تجهیز و توسعه موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس تهران به عنوان موزه ملی دفاع مقدس کشور افزود: با هدف ارتقای حس حضور و زیست دفاع مقدس در اجرای تدابیر حضرت عالی و همچنین موزه سراسر نمای مقاومت شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی، طراحی بخش موزههای انقلاب اسلامی، نقش زنان در انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، نقش استان تهران در دفاع مقدس و بخش کودکان و نوجوان و باز طراحی و ارتقاء محتوای آنها از جمله بخشهای موزه مقاومت است.
وی همچنین به برگزاری نمایشگاه ملی دستاوردهای انقلابی اسلامی در چهل سالگی انقلاب اشاره کرد و گفت: با مشارکت همه سازمانهای لشکری و کشوری ارائه هزار دستاورد شاخص نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در دهه فجر انقلاب اسلامی سال ۹۹ در موزه انقلاب اسلامی دفاع مقدس صورت میپذیرد.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح اضافه کرد: در حال حاضر کشور با در بر گرفتن ۹ هزار و ۶۶۹ شهید والا مقام گمنام و دو هزار و ۶۶ یادمان شهدای گمنام در سراسر کشور مزین شده است که در چهار سال گذشته هزار و ۲۲۵ یادمان طراحی و ساخته شده و ۸۴۱ یادمان نیز در دست طراحی و ساخت است و طبق برنامه قرار است در سال ۱۴۰۰ همه یادمانها تکمیل و آماده بهره برداری شود.
سرلشکر باقری گفت: از ۶۸ کلان پروژه تحقیقاتی که همه ابعاد دفاع مقدس را به صورت علمی توسط سازمان نیروهای مسلح و تعدادی از دستگاههای کشور مورد پژوهش و مطالعه قرار داده است تاکنون ۵۴ پروژه پایان یافته و برای بهره برداری و در دسترس قرار گرفتن آحاد جامعه به ویژه پژوهشگران و نخبگان علمی آماده شده است.