به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ مسعود تجریشی گفت: در سال ۹۲ و ۹۳ چیزی از دریاچه ارومیه باقی نمانده بود و طبق دستور آقای کلانتری مقرر شد تا از تجربیات مجامع بین المللی در احیای دریاچه استفاده کنیم.
در واقع احیای دریاچه ارومیه یکی از پروژههای بزرگ در این سالها بوده و دستاوردی است که با کمک خداوند و چالش بین دستگاهها و تجربیات بین المللی توانستیم تا آن را احیا کنیم.
وی ادامه داد: از دی ۹۳ فعالیتهای احیای دریاچه ارومیه آغاز شد و با مطالعاتی که در این زمینه صورت گرفت توانستیم کیفیت نمک دریاچه، احیای آرتیمیا، احیا و وصل پهنههای شمالی و جنوبی دریاچه، بازگشت فلامینگوها و تغییر در نحوه کشاورزی در این محدوده را که باعث احیای دریاچه میشد؛ تقویت کنیم.
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست افزود: قرار بود هزار و ۴۲۰ میلیون متر مربع آب از جایی که ورود پیدا میکند، به پهنه دریاچه وارد شود تا جایی که آب کشاورزی در این محدوده کاهش نیابد و اکوسیستم منطقه را نیز حفظ کنیم که با تلاشهای بسیار و مطالعات انجام شده توانستیم این اقدامات را به خوبی به پیش ببریم.
تجریشی تصریح کرد: لایروبی دریاچه به اتمام رسیده، رهاسازی آب سدها انجام شده، طرح مرمت و تجهیز سازههای اندازه گیری تا دی ماه امسال به اتمام میرسد و روند ورود پسابها به دریاچه همچنان برقرار است و توانستیم کانون ریزگردهای محدوده دریاچه ارومیه را تثبیت کنیم و با تثبیت ماسههای بادی در غرب دریاچه در جاده سلماس اتفاقات خوبی در این محدوده صورت گرفته است.
وی گفت: در بخش کشاورزی و طرح افزایش بهره وری و کاهش مصرف آب توانستیم به میزان قابل توجهی در مصرف آب منطقه صرفه جویی کنیم که میتوان با طرحهای بهکاشت همچون طرح معرفی سه بذر گندم کم آب اقدام کرد که تا پایان سال دو نوع از آن در زمینهای کشاورزی محدوده کاشته میشود.
تجریشی افزود: از سال ۹۳ طرح احیای برنامه دریاچه ارومیه شروع شده و در سال ۹۸ همزمان به مناسبت چهلمین سال پیروزی انقلاب ۴۰ اقدام برای احیای دریاچه ارومیه را شروع کردیم و تا پایان سال ۹۹ به دنبال این هستیم که این پروژهها به اتمام برسد و ان شاء الله در سال ۱۴۰۶ به تراز اکولوژیک دریاچه خواهیم رسید.
وی افزود: در سال ۲۰۲۰، صد و هفت مقاله در زمینه بین المللی برای احیای دریاچه ارومیه به سازمان حفاظت محیط زیست ارسال گردید و در حال حاضر آب دریاچه ارومیه پنج هزار میلیون مترمکعب است و تا سال ۱۴۰۶ به ۱۴ هزار و ۸۰۹ میلیون مترمکعب خواهد رسید و تا پایان سال اجرای طرحهای احیای دریاچه ارومیه به پایان خواهد رسید.