خوزستان ؛
تولید ۷۴ تن درهکتار چغندر پاییزه در استان
کشت ۱۵هزار هکتار چغندرقند درسال زراعی ۱۴۰۰- ۱۳۹۹ در خوزستان هدفگذاری شده است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: بهترین زمان کشت چغندرقند پاییزه در خوزستان از پنجم مهرتا ۱۰ آبان است و در صورت رعایت نکردن زمان کشت، این محصول راهبردی بازدهی مطلوب را نخواهد داشت.
تورج نوروزی افزود : سطح زیرکشت چغندرقند پاییزه از ۲ هزار و ۱۰ هکتار در سال ۱۳۹۲ به ۱۳ هزار و ۱۲۶ هکتار در سال زراعی گذشته رسید و میزان تولید این محصول راهبردی در این مدت از ۱۱۵ هزار تن به ۷۸۸ هزار و ۹۰۰ تن افزایش یافت.
وی گفت : پیشبینی برای کشت چغندر قند پاییزه در سال ۱۴۱۰ در خوزستان ۶۵ هزارهکتار و تولید ۶ میلیون تن محصول است که نیازمند فراهم شدن همه زیرساختهای لازم در استان است.
نوروزی میزان مصرف آب درچغندرقند بهاره را ۱۵ تا ۲۰ هزار مترمکعب و در چغندرقند پاییزه ۶ تا هفت هزار مترمکعب در هکتار بیان کرد و ادامه داد: عملکرد چغندرقند بهاره ۴۷ تن در هکتار است درحالی که عملکرد چغندر پاییزه ۷۴ تن درهکتار است.
سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان افزود: کشت چغندرقند به عنوان تناوب زراعی در خوزستان بسیار مهم بوده و در احیا و اصلاح زمین نقش تعیین کنندهای دارد.
وی انتخاب زمین مناسب، رعایت تاریخ کشت، استفاده از ارقام مناسب و تامین به موقع نهادهها را در تولید محصول مطلوب و باکیفیت مهم و تعیین کننده ارزیابی کرد.
دزفول، شوش، شوشتر و اندیمشک و گتوند از مناطق مهم کشت چغندرقند در خوزستان هستند.