ورزش؛ راه حل کاهش سرعت پوکی استخوان
انجام منظم حرکات ورزشی در پیشگیری از پوکی استخوان موثر است.
![](/files/fa/news/1399/6/14/5284695_376.jpg)
دکتر وحید ولی پوری ده نو به تعریف سازمان بهداشت جهانی از استئوپروز اشاره کرد و افزود: استئوپروز وضعیتی است که مشخصه آن کاهش توده استخوانی و تخریب ریزساختار استخوان بوده و منجر به افزایش شکنندگی استخوان و متعاقب آن افزایش بروز شکستگی میشود.
متخصص فیزیولوژی ورزشی ادامه داد: شکستگی ران، ستون فقرات و مچ دست بیش از هر چیز با استئوپروز مرتبط است.
وی افزود: این بیماری، مشکل مهم سلامت عمومی دنیا و شیوع آن در حال افزایش است.
عضو هیات علمی دانشگاه لرستان یادآور شد: پوکی استخوان بهعنوان بیماری خاموش ممکن است در هر سنی اتفاق بیفتد.
متخصص فیزیولوژی ورزشی افزود: این بیماری میلیونها نفر را در سطح جهان گرفتار کرده است و خطر ابتلاء به آن با افزایش سن بالا می رود.
ولی پوری گفت: تحقیقات نشان میدهد بسیاری از مبتلایان به پوکی استخوان را زنان تشکیل میدهند و تقریباً نیمی از زنان در طول عمر خود دچار پوکی استخوان میشوند.
وی ادامه داد: در زنان یائسه مهمترین علت پوکی استخوان، کاهش هورمون استروژن است.
عضو هیات علمی دانشگاه لرستان افزود: عادات تغذیهای نادرست، کمتحرکی و عامل نژادی از عوامل ابتلاء زنان به پوکی استخوان است.
متخصص فیزیولوژی ورزشی اضافه کرد: اگرچه استفاده از داروهایی مانند بیسفوسفوناتها موجب افزایش تراکم استخوان و کاهش خطر شکستگی در زنان یائسه میشود اما هزینههای درمانی و عوارض جانبیها آن نیز قابل تأمل است.
ولی پوری گفت: این درحالی است که درمانهای غیر دارویی بهخصوص داشتن فعالیت بدنی مناسب، نسبت به مصرف داروها هزینه کمتری دارد و فاقد عارضه است.
وی افزود: یافتههای مطالعات مختلف نیز نشان میدهد که ورزش به همراه دریافت کافی کلسیم و ویتامین D تأثیر زیادی بر کاهش سرعت از دست رفتن تراکم استخوان دارد.
عضو هیات علمی دانشگاه لرستان ادامه داد: در واقع یکی از روشهای مؤثر، مطمئن و ارزان برای پیشگیری یا به تأخیر انداختن بروز استئوپروز، انجام منظم حرکات ورزشی در قالب یک روش خاص است.