به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما؛ محققان علوم پزشکی در بررسی جدیدی دریافتند حتی دهه هفتاد زندگی نیز برای شروع یک سبک زندگی سالم، دیر نیست و میتوان تا دهه ۹۰ نیز، به این شیوه زندگی، ادامه داد.
محققان میگویند، این روش زندگی، ممکن است نتواند مانع بروز برخی بیماریهای جدی در افراد شود، ولی میتوان به کمک سبک زندگی سالم، حتی در یکصد سالگی نیز از ناتوانیهای دوران پیری، جست.
مطالعات بر روی دوقلوها نشان میدهد عوامل ژنتیکی فقط عامل ۲۵ درصد از مشکلات زندگی اند و در واقع میتوان گفت ۷۵ درصد از روند زندگی، در اختیار سبک زندگی انسان هاست.
محققان در یکی از بررسیها که نتایج آن در نشریه یافتههای طب داخلی منتشر شد تعداد ۲ هزار و ۳۵۷ مرد را مورد مطالعه قرار دادند.
مردان مورد مطالعه، به طور متوسط، حدود ۷۲ سال داشتند و ۹۷۰ نفر آنان تا سن ۹۰ سالگی و بالاتر نیز عمر کردند.
دکتر لورل ییتز از بیمارستان زنان و بریگهام در آمریکا میگوید مردان هفتاد سالهای که سیگار نمیکشند، فشار خون و وزن طبیعی دارند، دیابت ندارند و دو تا چهار بار در هفته ورزش میکنند، ۵۴ درصد شانس دارند که به سن ۹۰ سالگی و بالاتر نیز برسند.
ولی اگر این عوامل خطر در زندگی آنها وجود داشته باشند، طول عمرشان بر اساس هر عامل، به میزان خاصی کاهش مییابد:
زندگی ایستا و بدون تحرک، ۴۴ درصد این شانس را کاهش میدهد.
فشار خون بالا ۳۶ درصد کاهش میدهد.
چاقی ۲۶ درصد کاهش میدهد .
و سیگار کشیدن نیز ۲۲ درصد این شانس را کم میکند.
محققان میگویند داشتن سه عامل از سری عوامل خطرناک بالا، احتمال رسیدن به سن ۹۰ سال را به ۱۴ درصد کاهش میدهد و کسانی که همه این عوامل خطر را دارند فقط ۴ درصد احتمال دارد که به سن ۹۰ سالگی برسند.
در مطالعه دیگری که توسط دکتر دلارا تری و همکارانش در دانشکده پزشکی دانشگاه بوستون در آمریکا انجام گرفت ۵۲۳ زن و ۲۱۶ مرد ۹۷ ساله وبالاتر مورد بررسی قرار گرفتند.
محققان، داوطلبان را بر اساس عواملی همچون بیماریهای قلبی، دیابت، فشار خون، زوال عقلی، سکته مغزی، بیماریهای انسدادی ریه ها، پوکی استخوان و پارکینسون به دو گروه تقسیم کردند.
اگر آنها پس از سن ۸۵ سالگی یا بالاتر، به این بیماریها مبتلا شده بودند در گروه متاخرین تقسیم بندی میشدند؛ که شامل ۶۸ درصد آنها میشد و اگر در سن کمتر از ۸۵ به این بیماریها مبتلا شده بودند در گروه جان به در بردگان، تقسیم بندی میشدند که شامل ۳۲ درصد از داوطلبان بود.
به گزارش پایگاه خبری وب ام دی در اینترنت، محققان دریافتند اهمیت زمان آغاز بیماری، بر طول عمر، آنقدر نیست و در عوض، سبک زندگی است که بر طول عمر آنها تاثیری مهم خواهد داشت.