به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی فرهنگی هنری
خبرگزاری صدا و سیما، آقای قاسم احمدی لاشکی در میزگرد تخصصی آموزش و پرورش و مجلس شورای اسلامی در سیوچهارمین اجلاس مدیران و رؤسای آموزشوپرورش کشور با اشاره به موضوع مجلس گفت: تأکید مقام رهبری بر این است که مجلس در رأس امور است و به همین دلیل در وزارت آموزشوپرورش وظیفه داریم تعامل خوبی با مجلس شورای اسلامی داشته باشیم و همچنین با کمیسیون آموزش و تحقیقات تعامل بیشتر و بهتری است.
وی با اشاره به راهکارها جهت تعامل با مجلس گفت: همسو کردن ظرفیتهای نمایندگان مجلس برای تحقق اهداف آموزش و پرورش مهم است.
معاون حقوقی و امور مجلس تصریح کرد: آنچه با عنوان قانون بودجه نوشته میشود و آنچه در مجلس جهت حمایت از آموزشوپرورش تصویب میشود، ارزشمند است. اگر در قانون برنامه ششم توسعه، رتبهبندی فرهنگیان نوشته شد و اکنون اجرایی شد از زحمات نمایندگان مجلس در آن زمان ناشی میشود. اکنون مجلس شورای اسلامی برنامه هفتم توسعه را مینویسد و باید تعامل داشته باشیم تا آموزشوپرورش در این برنامه مهم در نظر گرفته شود.
آقای احمدی لاشکی با اشاره به اهمیت ارتقا نقش نمایندگان در برنامهریزیهای استانی گفت: نمایندگان مجلس در استانها بیشترین و اثرگذارترین نقش را دارند لذا همسو کردن نمایندگان برای حل مسائل استانی و کاهش مطالبات پراکنده و افزایش قدرت چانهزنی آموزشوپرورش در برنامهوبودجه مدنظر است.
معاون حقوقی و امور مجلس با اشاره به آمار تذکرهای نمایندگان مجلس به وزیر آموزشوپرورش گفت: این تذکرها برای بهتر شدن امور بوده است که از ۱۱۳ تذکر نمایندگان مجلس ۴۹ مورد در موضوع حقوق معلمان، ۱۷ مورد استخدامها، ۱۳ مورد به شبکه شاد، ۴ مورد عزل و نصب مدیران، ۲ مورد سند ۲۰۳۰، ۳ مورد سندهای عمرانی و ۲ مورد راجع به سند تحول بود؛ بنابراین حجم عمده تذکرها جهت بهبود عملکرد آموزشوپرورش است.
وی درباره مسائل حقوقی آموزشوپرورش گفت: در مسائل حقوقی مستندسازی بسیار مهم است. ۵۲ هزار و ۹۰۶ ملک ما از تعداد هزار و ۴۷۶ ملک آموزشوپرورش سند ندارد. مدیران مدارس باید دنبال این مهم باشند که املاک آموزشوپرورش سنددار شود. امسال همه مدیران کل موظف هستند آمار دقیق وضعیت اسناد مدارس را بدهند. در حوزه دعاوی پروندههای زیادی داریم که سند نداریم و ضرر میکنیم.
آقای احمدی لاشکی افزود: در بحث حمایتهای حقوقی در طرح تحولی و پالایش قوانین اجرا در راستای سند تحول اقدامات مهمی انجام شده است. همچنین راجع به خرید خدمات هم مستندات قابل دفاعی آماده کردهایم.
معاون حقوقی و امور مجلس راجع به هیئت رسیدگی به تخلفات اداری گفت: ۴۳ رأی هیأت بدوی داریم و معرفی اعضای هیأت بدوی بر عهده دفتر رسیدگی به تخلفات است بنابراین باید در هیأتهای رسیدگی به تخلفات افرادی که دارای مقبولیت، تخصص و قدرت تحلیل هستند، انتخاب شوند.
وی درباره پروندههای حقوقی آموزشوپرورش گفت: از سال ۹۰ تا ۹۸ حدود ۳۵ صدم درصد پروندههای تخلفاتی داشتیم و بیش از ۹۵ درصد تخلفات انضباطی است و البته عمدتاً ناشی از آگاهی نداشتن نسبت به قانون است، زیرا تعداد ۹۳ درصد محکومیتها بازگشت پرونده و تکرار خطا نداشته است