با رعایت دستورالعمل های بهداشتی
برگزاری آیینی ۴۰۰ ساله در بادرود
آیین نخل برداری در حسینیه ۴۰۰ ساله پای نخل شهر بادرود برگزار شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ احمدرضا اصغری بخشدار بادرود با اشاره به وجود ۳۵ حسینیه و تکایا فعال در این شهر گفت: یکی از قدیمیترین آنها حسینیه پای نخل است و به دلیل اینکه نخل بزرگ در این حسینیه نگهداری میشود به حسینیه پای نخل شهرت یافته است.
روح اله احمدی، مسئول میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بادرود با بیان اینکه آیین نخل برداری در این حسینیه ریشه تاریخی دارد گفت: قدمت و تاریخ حسینیه پای نخل به بیش از ۴۰۰ سال و به دوران صفویه میرسد.
علی مشربی، رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان نطنز هم ، مراسم نخل برداری در روز عاشورا در شهر بادرود را بسیار زیبا و آیینی بیان کردوگفت: نوحه خوانی و مدیحه سرایی در این حسینیه کاملا سنتی است .
عزاداران شهر بادرود در شب عاشورا، آیین نخل آرایی را با خواندن شعرهای آیینی انجام میدهند و مراسم سینه زنی و نخل گردانی، در شب عاشورا آغاز میشود.
ساختن تابوتهای تمثیلی شهدا پیشینهای بسیار دور دارد ، آیینهای نخل گردانی و تابوت گردانی، به اقتدار و شکوه قدسی شهیدان اشاره دارد. لفظ «نخل» به مفهوم درخت خرماست، ولی در مراسم عزاداری اصطلاح نخل به تابوت وارهای میگویند که آن را بر دوش میکشند.
نخل، اتاقکی چوبی و حجیم و به شکل مکعب مستطیل است که از چوب ساخته میشود و با یک کف بندی تشکیل شده و شکل ظاهری برخی نخلها جناغی شکل سروی و برخی به صورت یک جناق قوسی شکل است.
نخل شهر بادرود از نوع جناقی سروی شکل است ، مردم این شهر روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی، نخل را از حسینیه به بیرون میآورند و بعد از طی مسیرهای پیشبینی شده راهی مزار شهدای این شهر شده و زنان و مردان سوگوار با دخیل بستن به نخل بزرگ، نذورات خویش را اهدا میکنند.
بعد از قرائت زیارت عاشورا، و نماز ظهر عاشورا نخل به حسینیه بازگردانده می شود .
برگزاری آیینی ۴۰۰ ساله در بادرود برگزاری آیینی ۴۰۰ ساله در بادرود برگزاری آیینی ۴۰۰ ساله در بادرود برگزاری آیینی ۴۰۰ ساله در بادرود برگزاری آیینی ۴۰۰ ساله در بادرود برگزاری آیینی ۴۰۰ ساله در بادرود