همزمان با روز عاشورای حسینی براساس سنتی دیرینه آیینهای مقتل خوانی در جای جای شهرهای خوزستان برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خوزستان؛ براساس سنتی دیرینه هر ساله با حضور روحانیون و روضه خوانان آیینهای مقتل خوانی حضرت امام حسین (ع) و پرچمدار دشت کربلا حضرت ابوالفضل العباس (ع) و ۷۲ تن از یاران باوفای آن امام همام در مساجد، حسینیهها و تکایا و با حضور عزاداران و سوگواران حسینی از صبح روز امروز در حال برگزاری است.
مقتل خوانی در شهرهای جنوبی خوزستان به دو زبان عربی و فارسی در مجالس زنانه و مردانه برگزار میشود.
در این آیین مردم سوگوار شهرهای خوزستان همچنین با برپایی مراسم سوگواری سینه زنی و نوحه خوانی ارادت خود را به امام حسین (ع) و خاندان پاک و مطهرش به نمایش گذاشتند. در این مراسم مرثیه سرایان با خواندن مقتل از کتب مقتال از جمله لهوف به بیان ذکر مصیبت حضرت سیدالشهدا و اهل بیت (ع) پرداختند.
مراسم مقتل خوانی امروز اهواز در روز عاشورای حسینی و با حضور عزاداران حسینی توسط آیت الله سید محمد علی موسوی جزایری، رئیس حوزههای علمیه خوزستان در مسجد آیت الله جزایری برگزار شد.
مقتل خوانی، شرح حال تاسوعا و عاشورای سال ۶۱ هجری در صحرای نینوا و ذکر مصیبتهای اهل بیت پیامبر در کربلا بر اساس آنچه از خاندان امام حسین (ع) به ویژه زینب کبری (س) و حضرت سجاد (ع) در تاریخ مانده است، میباشد که به صورت نوحه برای مردم بیان شده و شیعیان در غم آنچه بر حسین (ع) و یارانش رفت به سوگواری و سینه زنی میپردازند.
در ایام ماه محرم، به ویژه در تاسوعا و عاشورای حسینی، جای جای ایران اسلامی، مجالس و تکیههای عزا برپاست و در راستای زنده نگه داشتن قیام امام حسین (ع) و خونهای به ناحق ریخته شده شهدای کربلا، هر عاشورا، مراسم 'مقتل خوانی' برگزار میشود.
گفتنی است طرح هجرت براساس مقاتل متقن تاریخی به بیان مصائب امام حسین (ع)، خاندان و یاران باوفایش با روایت دقیق وقایع کربلا از زبان راویان این حادثه پرداخته و در ادامه مداحان اهل بیت (ع) در مصائب کشته شدگان دشت کربلا مرثیه سرایی میکنند. بیشتر بخوانید :مراسم مقتل خوانی در اهواز مقاتل کتابهایی هستند که لحظات شهادت برای حضرات معصومین (ع) از زبان راویان و شاهدان و بعضاً از زبان مبارک خود معصومین (ع) به قلم کشیده شده اند، که در میان آنها برخی بسیار معتبر هستند و برخی از درجه اعتبار کمی برخوردارند از جمله مقاتل معتبر که به زعم بسیاری از بزرگان میتوان به آنها استناد جست عبارتند از لهوف از سید بن طاووس، از مدینه تا مدینه از محمد مهدی تاج لنگرودی، روضه الشهدا از ملا حسین واعظ کاشفی، منتهی الآمال از شیخ عباس قمی و مقتل مقرم از سید عبدالرزاق مقرم میباشند.