به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما تقوی نژاد در برنامه تیترامشب شبکه خبر از استخدام هفت هزار نفر در وزارت بهداشت در آینده نزدیک خبر داد و افزود:در مجموع از اسفند ماه گذشته تاکنون ۲۲ هزارو ۲۸۴ نفر به تعداد نفرات نیروی انسانی بهداشت و درمان کشور افزوده شده است.
در هفته دولت ۱۶۴ طرح بهداشتی و درمانی به نام ۱۶۴ شهید مدافع سلامت افتتاح میشود.
وی افزود: در دولتهای یازدهم و دوازدهم ۳۶ هزار تخت بیمارستانی اضافه شد که معادل بیش از یک سوم کل تختهای بیمارستانی کشور است.
معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامهریزی وزارت بهداشت با اشاره به بهره برداري ١٤٠٠ طرح حوزه سلامت تا فروردين١٤٠٠ گفت: ۳۵۷ طرح نيز از فروردین تا پایان دولت افتتاح خواهد شد.
دكتر سيدكامل تقوي نژاد افزود: ١٦٤ طرح در هفته دولت از طرح هاي بهداشتي درماني و اورژانسي هستند كه برخي از انها طرح هاي بزرگي است كه ارزوي ديرينه مردم بود از جمله بيمارستان مهدي كلينيك كه هزار تخت راه اندازي مي شود.
معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه ریزی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: فقط مناطق محروم نیستند که به تاسیس تا تکمیل طرحهای عمرانی بهداشتی نیاز دارند، بلکه در همین شهرستانهای اطراف تهران نیز چندین طرح مورد نیاز آماده بهره برداری شده است.
وي با اشاره به افزايش ۲۲ هزار و ۲۸۴ نفر به همکاران بخش سلامت گفت: کسانی که در مدت بیماری کرونا در بخش کرونا همکاری داشتند ۲ امتیاز برای آنها در نظر گرفته شده است.
معاون درمان وزارت بهداشت گفت: متاسفانه ساده انگاري مردم به كرونا سبب شد بعد از ماه رمضان روند روبه افزايش كرونا را شاهد باشيم .
دکتر جان بابايي در برنامه تيترامشب شبکه خبر افزود:اين روند افزايشي از استانهاي گرمسيري شروع شد و شرايط سخت تري از ابتداي شيوع بيماري طي كرديم اما باز كادر درمان روزهاي سخت تر از اسفند را كنترل كردند تا توانستيم مرگ و مير راكاهش دهيم.
وي با ابراز تاسف از دست دادن تعداد زيادي از كادرپزشكي و هموطنان در ماههاي اخير گفت:روند كاهشي از استانهايي همچون هرمزگان وًخوزستان اغاز شد اما در برخي استانها هنوز روند رو به كاهش مطمئني نداريم همچون اصفهان و استانهاي شمالي كه نگران رفتار مردم هستيم.
معاون درمان وزارت بهداشت گفت: برخي افراد با ساده انگاري شرايط بيماري را به خانه مي برند مردم همانطور كه عيد همكاري كردند استدعاي مراعات و درك شرايط و رعايت شيوه نامه هاي بهداشتي را داريم همكاران ما واقعا خسته شده اند چرا كه فقط سختي كار نيست وقتي مي بينند به رغم تمام تلاشها مردم مراعات نميكنند احساس خستگي در انها ماندگار مي شود.
وي درباره نشر اخباري مبني بر يافتن دارو يا واكسن كوويد ١٩گفت:شايد مردم با شنيدن اين اخبار شرايط را ساده ميبينند در حاليكه تا كنون هيچ داروي صددرصد قطعي در دنيا نيست.
وي گفت:مهمترين عامل در دنيا براي كاهش مرگ و مير توانايي كادر درمان بوده كه ايران اين قابليت را دارد كه توانسته انها را كاهش دهند پس انها را خسته نكنيد.
دكتر جان بابايي با اشاره به تعطيلات پيش رو گفت: همه دلباخته امام حسين هستيم اما با رفتارمان داغي به دل خانواده ها نگذاريم و با رعايت تمام شيوه نامه هاي بهداشتي حماسه حسيني بيافرينيم.
معاون درمان وزير بهداشت همچنين درباره موج سوم كروناگفت:اصلا قابل پيش بيني نيست چرا كه بعد از ارديبهشت فكر ميكرديم تيرماه وضع بهتري داشته باشيم كه اينگونه نشد همه چيز بستگي به رفتار اجتماعي دارد.
وي درباره تاثير كرونا در همه بخشها و مضرات ان بر اقتصاد و ديگر حوزه ها گفت: وزارت بهداشت از اين فرصت براي محكم كردن زير ساختها خيلي خوب استفاده كرد تربيت و افزايش نيروي انساني و افزايش تختهاي بيمارستاني بعد از اين ويروس را شاهد بوديم الان وزارت بهداشت در تسلط بر بيماري كرونا توانمندتر از شش ماه گذشته و برخي كشورهاست.
او در ادامه به آيين نامه كلينيك مجازي اشاره كرد و گفت در كلينيك مجازي بعنوان مثال خدمات تصويربرداري از راه دور در پرونده بيمار ميرود اين هفته ٢٠ نقطه دور افتاده كشور را ويزيت انلاين مي كنيم كه اين دستاورد بزرگي براي نظام سلامت كشور است كه اين هفته بصورت رسانه اي اغاز مي كنيم .
وي افزود:با هماهنگيهاي انجام شده بخشهاي ويژه را گسترش داديم و دستخوش تصميمات خارج از كشور نشديم كشور ما با كميته علمي و تصميم هايي بنابر شرايط كشور به نفع مردم پيش رفت.
جان بابايي با اشاره به اينكه بيش از هزار كار پژوهشي در رابطه با اين بيماري در كشور انجام شد گفت: توسعه دانشگاههاي علوم پزشكي و شبكه هاي بهداشت در اين شرايط كرونايي به داد ما رسيد .
توسعه تختها حاشيه امني براي ما ايجاد كرد و خدمات الكترونيك و اموزش كوتاه مدت سبب شد بتوانيم اين بحران را مديريت كنيم.
وي با اشاره به برخي بيماريها همچون اچ آي وي كه هنوز واكسن ندارد گفت:نميشود تا زمانيكه اثربخشي واكسني تاييد نشده به آن دل بست پژوهشگران كشور ما همگام با ديگر كشورها درحال ساخت واكسن براي اين بيماري هستند شايد برخي كشورها از مسير غير اخلاقي بخواهند بروند اما بايد هر واكسن روي حداقل سي هزار نفر ازمايش شود تا بصورت باليني تاييد شود براي ما كه بيش از ٩٠درصد داروهايمان را در داخل تهيه ميكنيم ساخت واكسن و دارو براي اين بيماري نيز دور از انتظار نيست.