دکتر قاسم جان بابایی
دستاوردهای مهم درمانی در دوران کرونا
معاون درمان وزیر بهداشت: در ۶ ماه گذشته به کمک شرکتهای دانش بنیان ۱۵۰۰ تخت با ونتیلاتور به زیر ساختهای درمانی کشور اضافه شد.
به گزارش خبرنگار حوزه سلامت گروه علمی فرهنگی هنری خبرگزاری صدا و سیما ، دکتر قاسم جان بابایی در نشست خبری، افزود: خوشبختانه در شرایطی قرار داریم که روند بستری و مرگ و میر بیماران کرونا رو به کاهش است و از مردم عزیز میخواهیم که در رعایت شیوه نامه های بهداشتی این روند را ادامه دهند.
وی افزود: بعد از ۶ ماه که از شناسایی کرونا گذشته است دستاوردهای خوبی داشته ایم و برغم تلخی از دست رفتن عزیزانمان اما توانستیم به کمک شرکتهای دانش بنیان زیر ساختها را تقویت کنیم.
معاون درمان وزیر بهداشت افزود: در همین مدت ۱۵۰۰ تخت ویژه با ونتیلاتور در همین مدت اضافه شد.
فراهم شدن زیرساختها برای خدمات دورا پزشکی
معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: زیرساختها برای خدمات دوراپزشکی (تله مدیسین) فراهم شده است.
دکتر قاسم جان بابایی در نشست خبری افزود: سایرخدمات تشخیصی در کشور توسعه پیدا کرده است. در روز اول ما یک آزمایشگاه پاستور داشتیم، اما الان ۱۹۰ آزمایشگاه میتوانند خدمات تشخیصی انجام دهند.
وی ادامه داد: فراهم کردن زیرساخت برای خدمات دورا پزشکی است. شاید لازم نباشد بسیاری از مردم به شکل مکرر مراجعه پزشکی داشته باشند. الان زیرساخت اماده شده است. ما از ستاد ملی مقابله با کرونا مجوز گرفتیم که بیمهها میتوانند از طریق دورا پزشکی خرید خدمت کنند، هم معاینه هم مشاوره و نیز خدمات تصوی برداری و تجویز دارو از این طریق انجام میشود.
وی گفت: الان این زیرساخت در ۲۰ نقطه کشور آماده است و امیدواریم تا پایان سال در تمام نقاط کشور آماده شود.
جان بابایی افزود: بخشی از این کار با همکاری ستاد اجرایی فرمان امام صورت گرفته است. ما میتوانیم از این به بعد در مناطق کم برخوردار معاینه بیماران را از راه دور از این طریق مراکزی که در محیط هستند انجام دهیم.
وی گفت: در عین حال برای پاسخ به برخی مشاورهها که نیاز است پزشکان متخصص و فوق تخصص مشاوره دهند از این امکان میشود استفاده کرد. برای خدمات تصویربرداری و سیتی اسکن این امکان فراهم شده است که تاخیری در گزارش نداشته باشیم.
دکتر جان بابایی افزود: این خدمات دورا پزشکی و کیلینیک مجازی کار چند ماهه بوده و وزیر بهداشت این کار را ابلاغ کرده است تا مراجعه مردم به کلینیکها کمتر شود. قدم بعدی ما دارو است که در جهت آن قدم برمی داریم.
وی اضافه کرد: آموزش کادر پزشکی برای خدمات غیرتهاجمی از دیگر اقدامات ماست. موثرترین عاملی که باعث نجات بیماران میشود مراقبتی است که کارکنان پرستاری و پزشکان انجام میدهند و نه دارویی خاص. جز داروی کورتن که اگر در موقع مناسب استفاده شود باعث کاهش مرگ و میر میشود.
دکتر جان بابایی گفت: مصرف هیچ داروی دیگری باعث کاهش مرگ و میر نخواهد شد. همکاران کارکنان پرستاری و پزشکی عامل نجات بخش برای مردم هستند و آموزش کوتاه مدت را برای کارکنان پزشکی و پرستاری و به چند شکل انجام داده ایم. ما آموزش کوتاه مدت برگزار کردیم که بتوانند خدمات کمک تنفسی را به درستی یاد بگیرند. الان همکاران ما در بیشتر نقاط کشور تبحر بالایی پیدا کرده اند.
وی گفت: نگرانی که برای پاییز و زمستان وجود دارد همراهی آنفلوانزا و کرونا و خدمات غیرکرونایی که بیماران باید بگیرند، است. دولت برنامه بسیار خوبی دارد و ان شاءالله تا پایان سال ۱۴ هزار تخت و اورژانس بیمارستانی راه اندازی میشود تا در آن فصول هم کمبود تخت نداشته باشیم.
دکتر جان بابایی افزود: از مردم میخواهم همراهی کنند که روز به روز این بیماری کمتر شود.