به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، این مراسم با حضور حجت الاسلام والمسلمین حسن درویشیان، رئیس سازمان بازرسی کل کشور و حجت الاسلام کاظم صدیقی رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر، برگزار شد.
این سامانه که در حال ارتقاء و تکمیل شدن قرار دارد، در حوزه ماموریتی سازمان بازرسی کل کشور طراحی شده است تا کسانی که از سوء جریان اداری یا مفسدهای در دستگاههای اجرایی مطلع میشوند، موضوع را از طریق این سامانه به اطلاع سازمان بازرسی برسانند.
رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر، طی سخنانی در مراسم رونمایی از فاز نخست سامانه گزارشگری فساد سازمان بازرسی کل کشور، با بیان اینکه در آستانه ماه محرم، ماه خون و شهادت و امر به معروف و نهی از منکر قرار داریم، اظهار داشت: امر به معروف یعنی راه را برای اجرای خوبیها باز کردن و جامعه را در مسیر رسیدن به کمال بسیج کردن. نهی از منکر نیز به معنی دفع مفسده و رفع ظلم و مقابله با ناهنجاریهاست.
حجت الاسلام و المسلمین کاظم صدیقی تصریح کرد: در زندگی ارادی انسان، خداوند متعال قانون امر به معروف و نهی از منکر را به عنوان بیمهگر سلامت جامعه و پاسداری از عدالت اجتماعی در آیات قرآن مطرح فرموده است.
وی گفت: معروف هر آن چیزی است که انسان و جامعه را به کمال هدایت میکند؛ این معروفها باید به گفتمان عمومی تبدیل شود. در اسلام، الفاظ و مفاهیمی، چون «به من چه» یا «به تو چه» هیچگونه زمینهای ندارد.
امام جمعه موقت تهران افزود: نهی از منکر؛ جامعه را در برابر ویروسهای خطرناک حرامخوری و بیبندباری و جهالت، بیمه میکند و انسان در برابر یک آدم شرور و رشوهخوار و نفوذی نباید لبخند بزند و عکسالعمل سیمایی در برابر این افراد باید داشته باشد.
وی افزود: در مرحله برخورد و افشا و مجازات فرد مرتکب منکر مطابق دستور قرآنی، باید از هرجومرج پرهیز شود لذا حکومت اسلامی و مراکز دینی مکلف به برخورد با مروجان و مرتکبان منکر هستند.
صدیقی اطهار داشت: مگر میشود کسی را دید که سلامت جامعه را به مخاطره میاندازد یا با رشوهگیری اعتماد عمومی را خدشهدار میکند و در برابر چنین فردی ساکت و منفعل بود.
وی تصریح کرد: امروز که قوه قضاییه با نفس تازه رویکرد تحول را در پیش گرفته است، اولویت باید شناسایی و برخورد با ریشهها و جریان فساد باشد.
امام جمعه موقت تهران خاطرنشان کرد: امیدواریم در ایام محرم، زن و مرد به میدان بیایند و نسبت به فساد سیاسی و فساد فرهنگی و فساد اقتصادی، جوانمردانه حساسیت نشان دهند.
معاون مرکز نظارت همگانی و رسیدگی به شکایات مردمی سازمان بازرسی کل کشور هم در این مراسم گفت: مرکز نظارت همگانی و رسیدگی به شکایات مردمی سازمان بازرسی کل کشور تلاش دارد ضمن ایجاد فضای محرمانه برای گزارشگران فساد، شفافیت پیگیری گزارشها را مدنظر قرار دهد.
شهیادی افزود: در سامانه مزبور، سه بخش تعبیه شده؛ بخش نخست مختص گزارشگرانی است که تمایل به درج و شناسایی مشخصات هویتی خود ندارند؛ بخش دوم مخصوص گزارشگرانی است که تمایل به همکاری مستمر با سازمان بازرسی دارند و بخش سوم برای گزارشگرانی است که به ناظر افتخاری سازمان بازرسی تبدیل میشوند.
معاون مرکز نظارت همگانی و رسیدگی به شکایات مردمی سازمان بازرسی کل کشور گفت: سامانه گزارشگران فساد که مرکز نظارت همگانی سازمان بازرسی کل کشور در طراحی آن نقش محوری داشته، در عین سادگی و سهولت کار با آن، از امنیت بالایی برخوردار است.