خوزستان ؛
احیای صدها هزار هکتار از موقوفات استان
بقاع خوزستان آماده برگزاری عزاداری حسینی هستند .
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، مدیرکل اوقاف و امور خیریه خوزستان با بیان اینکه به منظور برگزاری عزاداری حسینی در سال جاری با رعایت همه آییننامههای بهداشتی در همه بقاع اعلام آمادگی کردهایم، گفت: با همت مجموعه اوقاف و حمایت دستگاه قضایی، صدها هزار هکتار از موقوفات خوزستان احیا شدند.
حجتالاسلام مرتضی خاکباز، با بیان اینکه اوقاف خوزستان دارای ۴۱۷ امامزاده و حرم یک پیغمبر است، اظهار کرد: نزدیک به ۵۵۰ موقوفه منفعتی، ۱۵ هزار رقبه انتفاعی و منفعتی، با حدود ۱۳ نیت شامل کمک به ایتام، دانشآموزان بیبضاعت، خرید آب، عزاداری امام حسین (ع)، ساخت پل و ... در خوزستان قرار دارد.
وی با اشاره به راهاندازی مرکز افق در بقاع متبرکه استان خوزستان، گفت: این مرکز به موضوعاتی همچون اجرای نیات واقفان در ارتباط اجتماعی با مردم و اجرای نیات واقف در زمینه مسائل اجتماعی مردم، مسائل فرهنگی روز و برنامههای قرآنی میپردازد.
خاکباز گفت: بقاع در زمینه کمک به سیلزدگان و همچنین مبارزه با ویروس کرونا به همراه همه کارکنان مجموعه پیشقدم بودهاند و عقیده ما هم بر این است که با احیای موقوفات خدمات خوبی را به مردم استان ارائه دهیم.
وی گفت: برای برگزاری مراسم محرم در سال جاری با قوت، دقت کامل و نظارت بر رعایت همه آییننامههای بهداشتی در همه بقاع اعلام آمادگی کردهایم. بر اساس مصوبه ستاد ملی و استانی مقابله با بیماری کرونا با رعایت همه مسائل بهداشتی، مراسم عزاداری هیئات و سخنرانی مذهبی را در بقاع متبرکه برگزار خواهیم کرد و صحن امامزادگان برای برگزاری عزاداری امام حسین (ع) آماده هستند.
خاکباز گفت: مراسم بیرقزنان شوشتر، راهپیمایی از سبزقبا تا محمدبن جعفر طیار و همچینن راهپیمایی به سمت حرم دانیال نبی در اربعین حسینی برگزار میشود، اما با تعداد کمتر و در محیط باز. همچنین امسال مواکب ما در دو مرز شلمچه و چذابه تعطیل خواهند بود و سعی ما بر این است که هر خانه را یک حسینیه کنیم و به مردم برای برپایی عزای خانوادگی کمک برسانیم.
حجتالاسلام فائز فائزی، معاون فرهنگی اوقاف و امور خیریه خوزستان هم گفت : تولید و توزیع ۴۸۰ هزار ماسک در بقاع متبرکه با استفاده از ۲۴۵ چرخ خیاطی، تهیه ۱۵۳ هزار لیتر الکل و مواد ضدعفونی کننده، تولید ۱۰ هزار جفت دستکش، تولید ۴ هزار لباس مخصوص کادر درمان، ۱۳ هزار و ۵۰۰ بسته معیشتی، ۳ هزار وعده پذیرایی از کادر درمان، توزیع ۲۰ هزار غذای گرم میان نیازمندان، توزیع ۵۰۰ پرس غذا به بیماران کرونایی، در این مدت انجام شده است. اقدامات ما توسط ۶۳۰ نفر از خدامان افتخاری و ثابت و اعضای هیئت امنا صورت گرفته است.
فائزی با اشاره به حضور طلاب مبلغ در مناطق روستایی استان خوزستان، اظهار کرد: ۸۰ مبلغ در مناطق روستایی با کمک حوزه علمیه استان مستقر شدند که در نتیجه آن ۱۵ هزار بسته معیشتی، ۱۰ هزار پرس غذا، ۴ هزار بسته بهداشتی، ۱۰ هزار ماسک، ۱۰۰ کیسه آرد، مشارکت در ۱۳۴ مورد ازدواج و کمک به ایجاد اشتغال پایدار صورت گرفته است.