به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ مدیر عامل شرکت آب منطقهای اصفهان گفت: پیش بینی میشود با راه اندازی این طرح در سال آینده حدود سه و دو دهم متر مکعب بر ثانیه کمبود آب آشامیدنی استان را جبران کرد.
مسعود میر محمد صادقی با بیان این که هم اکنون از تصفیه خانه باباشیخعلی حدود ده و نیم متر مکعب بر ثانیه آب به اولین ایستگاه آبی اصفهان واقع در اشترجان پمپاژ میشود، افزود: مصرف آب آشامیدنی استان تا ۱۵ و نیم متر مکعب بر ثانیه در تابستان افزایش پیدا میکند که حدود چهار تا پنج متر مکعب بر ثانیه کسری آب اصفهان در سالهای گذشته و کاهش فشار آب در برخی از مناطق از چاههای فلمن تأمین میشد و با توجه به کاهش شدید آبدهی این چاهها بهره برداری از سامانه دوم آبرسانی یک ضرورت در استان اصفهان است.
وی با اشاره به این که با بهره برداری از این سامانه ظرفیت انتقال آب تا حدود ۱۰ متر مکعب بر ثانیه افزایش مییابد گفت: ۲۷ کیلومتر تونل برای این سامانه ساخته شده که آماده بهره برداری است، اما به دلیل محدودیت منابع مالی ادامه اجرای این طرح از منابع داخلی شرکت آب منطقهای و با کمک شرکت آب و فاضلاب از محل تبصره سه شورای شهر در حال اجرا است و با بهره برداری از این طرح کمبود نیاز آبی استان را تا سال ۱۴۱۰ برطرف میکند.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای اصفهان با اشاره به سد و تونل سوم کوهرنگ گفت: سد کوهرنگ سه ۴۶ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و تونل سوم کوهرنگ کامل شده است که با انجام کارهای اجرایی و به موازت آن خرید زمینهای اطراف، این طرح تا دو سال آینده به بهره برداری میرسد.
میر محمد صادقی با اشاره به این که طرح بهشت آباد برای تأمین آب استان اصفهان به میزان ۲۵۰ میلیون متر مکعب بازنگری شده است، افزود: در طرح اولیه سه استان اصفهان، یزد و کرمان از این طرح بهره مند میشدند که در بازنگری تنها استان اصفهان از آن بهرهمند و تأمین نیاز آبی دو استان دیگر از سد خرسان خواهد بود.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقهای اصفهان هم با اشاره به حجم ۳۶۷ میلیون متر مکعبی مخزن سد زاینده رود، گفت: هم اکنون ورودی به سد زاینده رود حدود ۱۶ مترمکعب و خروجی آن ۸۴ مترمکعب بر ثانیه است.
حسن ساسانی افزود: میزان بارشها تا به امروز یک هزار و ۱۷۶ میلیمتر بوده است که پارسال دو هزار و ۱۲۴ میلیمتر و متوسط بلند مدت یک هزار و ۳۵۵ میلیمتر بوده است و به ترتیب نسبت به سال گذشته و متوسط بلند مدت ۴۵ درصد و ۱۳ درصد کاهش داشته است.
وی گفت: در مدت مشابه سال قبل حجم مخزن سد زاینده رود ۷۰۱ میلیون متر مکعب بوده است.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقهای اصفهان با اعلام این که در شهریور ماه آب خروجی سد زاینده رود کاهش خواهد یافت، گفت: ذخیره ۲۰۰ میلیون متر مکعب آب در مخرن سد زاینده رود خط قرمز آب آشامیدنی استان محسوب میشود.