پخش زنده
امروز: -
بر اساس آمار سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو)، میزان صید جهانی در سال 2018 بیش از 96 میلیون تن بوده است که سهم ایران از این میزان کمتر از 1 درصد است.
پژوهش خبری صدا وسیما: امروزه جهان با چالش های متعددی نظیر بحران های مالی، مشکلات اقتصادی، تغییرات آب و هوایی و ... مواجه است. از سوی دیگر تامین نیازهای غذایی و امنیت غذایی جامعه رو به رشد از دیگر معضلاتی است که بایستی مطابق با منابع و امکانات موجود برطرف شود.
لذا یکی از راههای جبران شکاف بین کاهش عرضه مواد غذایی و افزایش تقاضا برای ماهی در جهان از طریق آبزی پروری است. در واقع، صنعت آبزی پروری را می توان یکی از مهم ترین بخش های تولید غذا و تامین پروتیین و ایجاد امنیت غذایی جامعه طی 25 سال گذشته بیان کرد. چراکه این صنعت علاوه بر بهبود وضعیت اقتصادی خانوارها و اشتغال زایی؛ در راستای کاهش فقر و بیکاری در کشورهای در حال توسعه به یاری مردم شتافته است که در این زمینه می توان به کارنامه درخشان کشورهای آسیایی اشاره کرد که کشور ما هم از این امر مستثنی نبوده است. اما هنوز پتانسیل های بالقوه بسیاری در این راستا وجود دارد که می توان از آن در جهت ارزآوری، اشتغالزایی، امنیت غذایی و محرومیت زدایی کشور بهره برد. لذا برای بررسی بیشتر این موضوع در سال جهش تولید در مصاحبه ای با آقای بهمنی، رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور و خانم رحمانی پور، کارشناس آبزی پروری سازمان شیلات کشور در مردادماه انجام دادیم تا بتوانیم دقیق تر این صنعت را مورد توجه قرار دهیم.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است.
پژوهشگر:زهره دانشمندی