زندگی سعادتمندانه
ترک نماز چه اثرات هولناکی دارد؟
ترک نماز و عبادت، باعث می شود که آفرینش و زندگی انسان، بیهوده و لغو باشد؛ در حالی که انسانها برای عبادت آفریده شده اند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سيما و به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، در قرآن مجید که مجموعه راهنماییها و دستور العملهای زندگی سعادتمندانه بشریت آمده است، در مورد خمس ۱ آیه، درباره روزه ۱۳ آیه، در مورد حج ۱۸ آیه، درباره زکات ۲۳ آیه آمده است، ولی در مورد نماز بیش از ۱۲۲ آیه، نازل شده که طی آن اهمیت، احکام و مسایل مهم نماز مطرح گردیده است.
در برخی از روایات تارک نماز را در حکم کافر معرفی کرده اند، مَنْ تَرَکَ الصَّلَاةَ مُتَعَمِّداً فَقَدْ کَفَرَ…؛ علامه مجلسی، بحار، ج ۳۰، ص ۶۷۳. دو صورت دارد گاهی کاهل نماز است، یعنی از روی جهل و تنبلی و یا بی مبالاتی در انجام نماز کوتاهی میکند، چنین شخصی کافر فقهی و عقیدتی نیست بلکه، چون معرفت لازم را ندارد، نعمت الهی را کفر ورزیده است و مستحق عذاب الهی هست، اما حکم سایر مسلمانان را دارد! اما گاهی اصل نماز را قبول ندارد به گونهای که منکر دین و ضروریات میشود در این صورت چنین شخصی کافر فقهی محسوب میشود و آثار کافر را دارد یعنی نمیتوان با او ازدواج کرد و نجس میباشد!
مطابق نظر آیت الله خامنه ای:
س ۳۱۵: با جمعی از دوستان خانه ای را اجاره کردیم و متوجه شدیم که یکی از آنها نماز نمی خواند. بعد از سؤال از وی، پاسخ داد که قلباً به خداوند تبارک و تعالی ایمان دارد، ولی نماز نمیخواند. با توجه به هم غذا بودن و ارتباط زیاد با وی، آیا باید او را نجس بدانیم؟
ج: مجرد ترک نماز و روزه و سایر واجبات شرعى باعث ارتداد مسلمان و کافر شدن و نجاست وى نمى گردد و تا زمانى که ارتداد وى احراز نشده است، حکم سایر مسلمانان را دارد. (سایت هدانا برگرفته از استفتائات آیت الله العظمی خامنه ای)
مطابق نظر آیت الله سیستانی:
پرسش: تارک الصلاة در چه صورت کافر است و آیا نجس هم میباشد؟
پاسخ: مجرد ترک نماز موجب کفر نمیشود اگر چه ترک آن از گناهان بزرگ است.
عاقبت و سرنوشت بی نماز
حرمت ترک نماز، از انجام بسیاری از اعمال حرام سنگینتر است. زیرا انسان در ارتکاب برخی از اعمال حرام، نیت بی حرمتی به خدای متعال و دین را ندارد، بلکه جنبه حیوانی انسان بر او غلبه نموده و چه بسا پس از مبتلا شدن به فعل حرام، به شدت از خدای متعال میترسد و توبه میکند. در حالیکه رها کردن نماز، موثر از غلبه شهوات بر انسان نیست. بلکه ناشی از ضعف ایمان و بی توجهی به فرمان الهی است.
نمازی که از سر بی میلی و بی رغبتی و به چشم یک کار دست و پا گیر و بیهوده دیده شود چه لذتی میتواند داشته باشد. اینها که از تمام این مجموعه هستی فقط طالب مادیات و لذات زودگذرشان هستند می دانند و باز هم بدانند که لحظات عمر در شتابند و دیر یا زود همه مهمان خانه خاک خواهیم شد و وقت پاسخگویی. الان که وقت نماز خواندن ندارید دقایقی چند به این فکر کنید که در پاسخ این که چرا نماز نخوانده اید چه خواهید گفت؟ آیا زمان مضحکه است و باز می توانید بگویید:" ما قرصش را خورده ایم و یا به سن تکلیف نرسیده ایم"
چند نمونه از آثار ترک نماز:
دور ماندن از امان خدا و رسولش: رسول خدا صلی الله علیه وآله: «من ترک الصلوة متعمدا من غیر علة فقد برء من ذمة الله و ذمة رسوله؛ کسی که نماز را عمدا و بدون دلیل ترک کند از امان خدا و رسولش دور خواهد بود.» (عیونأخبارالرضا (علیه السلام) ج:۱ ص:۲۸۵)
محروم از یاری: کسی که نماز میخواند در هر نمازی با گفتن «ایاک نعبد و ایاک نستعین؛ پروردگارا تنها تو را میپرستیم و تنها از تو یاری میجوییم» از خداوند طلب یاری میجوید، ولی بی نماز خود را از این یاری محروم مینماید. یاری کسی که دارای قدرت و رحمت، علم و حکمت است.
سبب تسلط شیطان: امام صادق (ع) از پدرش نقل کرده است که رسول خدا (ص) فرمود: «شیطان همواره از پسر آدم وحشت دارد و فاصله میگیرد تا هنگامی که نمازهای پنج گانه اش را در وقتش به جا میآورد. پس هرگاه آنها را ضایع کرد بر او جرأت پیدا میکند و او را بر گناهان بزرگ وارد میسازد.» (ثواب الأعمال و عقاب الأعمال، ص ۲۳۰)
چون الان در جامعه ما نخواندن نماز و بی اهمیتی آن زیادشده و در حال زیاد شدن است.
باتشکر
ممنون از مطالب مفید و آموزنده تون
من آثار ترک نماز رو در زندگیم دیدم واقعا اون روزها شرایط زندگی سختی و طاقت فرسایی داشتم ولی وقتی دوباره برگشتم به خواندن نماز هم روحی هم جسمی بهبود بیدا کردم و احساس شاد بودن داشتم همه مسائل زندگیم رو روال شد
ممنون از مطالب مفید و آموزنده تون
من آثار ترک نماز رو در زندگیم دیدم واقعا اون روزها شرایط زندگی سختی و طاقت فرسایی داشتم ولی وقتی دوباره برگشتم به خواندن نماز هم روحی هم جسمی بهبود بیدا کردم و احساس شاد بودن داشتم همه مسائل زندگیم رو روال شد
جهان سپاس
پیرو اینکه گفتین اکثر تحصیل کرده ها و بی نماز ها آدم های به جا رسیده و روشنفکر هستن.
به این نکته دقت کنید که خداوند بزرگ آدم هایی رو که از اول دین و ایمان نداشتند رو به حال خودشون گذاشته تا در این دنیا هر کاری دوست دارن بکنند ولی در آن دنیا کوچک ترین بخششی برای اونها نیست.
و اینکه افرادی که با ایمان بودند و به اشتباه از مسیر دین خارج شده ان دچار مشکل یا بیماری میشن تا تلنگری باشه براشون و اینکه دوباره به خدای خود روی بیاورند.
و اینکه خداوند هر کسی رو بیشتر دوست داره بیشتر کاری میکنه که به مسیر درست برگرده
اگه همه زندگیتون خوب بود و ایمان نداشتید بدونید خدا دیگه اصلا به شما کاری نداره تا روز حساب
ولی اگر ایمان داشتید و مشکلات زیاد بود در راه خودتون سست نشید
به قول معروف شاهنامه آخرش خوش هست.
بنده این کار رو تجربه کردم چند وقتی مریض بودم هزارتا دکتر رفتم و نتیجه نگرفتم ولی دلم شکست و توبه کردم و معجزه رو به چشم خودم دیدم
بدونید در هر جایگاهی که هستید خداوند ارحم الراحمین هست
برای توبه هیچ وقت دیر نیست
البته توبه سفت و سخت و اینکه دیگه تکرار نشه.
با تشکر .یا علی
یکی از دلایلی که به تارکالصلاة، کافر اطلاق شده، اهمیت دادن به موضوع نماز و ترک نکردن آن است؛ البته اگر کسی از روی انکار نماز نخواند، در اصطلاح فقه هم به او کافر میگویند، زیرا منکر ضروری دین است
من همیشه نماز میخونم ولی گناه میکنم میخوام گناهام پاک بشن.
ولی مطالبتون به من امید داد.
امیدوارم نماز رو عاشقانه دریابید
میخوام یه نصیحت بهتون بکنم.
هیچ وقت هیچ وقت خداوند بزرگ و کریم رو فراموش نکنید.
من آنقدر تو زندگیم از خداوند بزرگ راهنمایی و بخشش دریافت کردم که فقط میتونم به شما خلاصه بگم که خدا رو همیشه به یاد داشته باشید همیشه خدا رو تو قلبتون داشته باشید همیشه نمازهاتون رو بخونید بخصوص سر وقت که خیلی عالیه دوستان عزیزم من از شما فقط یه چیز میخوام که خداوند رو هیچ وقت فراموش نکنید و اونو نادیده نگیرید.
خداوند در هر لحظه و هر کجا شاهد و ناظر ماست.
برای دلخوشی امام زمان(عج )یه صلوات بفرستید.
دوستون دارم
از طرف خواهر شما