به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیمابه نقل از خبرگزاری فرانسه ، سازمان جهانی بهداشت تامین مالی فوری ساز و کار بین المللی ایجاد شده برای تسریع در دسترسی به ابزارهای مبارزه با کووید-۱۹ را خواستار شد.
ساز و کار موسوم به تسریع کننده آ سی تی (ACT) با هدف اطمینان یافتن از این که همه کشورها به طور عادلانه به آزمایش ها، درمانها و واکسنها دست یابند، ایجاد شده است.
تدروس آدهانوم گبریسیوس، مدیرکل سازمان جهانی بهداشت، در یک کنفرانس مطبوعاتی اینترنتی با تاکید بر این که هزینه این کار بسیار کمتر از هزینه همه گیری است، اعلام کرد ”ما معتقدیم که جهان باید دست کم ۱۰۰ میلیارد دلار برای ابزارهای جدید به ویژه برای همه واکسنهای توسعه یافته جدید هزینه کند. نیاز نخست و بسیار فوری ۳۱ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار برای تسریع کنندهای سی تی است“.
سازمان جهانی بهداشت، امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه، اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا و بنیاد بیل و ملیندا گیتس، دانشمندان، شرکت ها، و جامعه مدنی نیکوکاران این ساز و کار را در پایان آوریل گذشته راه اندازی کرده اند. به گفته مقامات سازمان جهانی بهداشت، بنیان گذاران این ساز و کار ”نیروهای خود را برای پایان دادن هر چه سریعتر به همه گیری روی هم گذاشته اند“.
دو ماه بعد، در پایان ماه ژوئن فقط سه میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار برای تولید محصولات تشخیصی، درمانها و واکسنها وعده داده شده است.
اتحادیه واکسن ها، گاوی (Gavi) , توضیح داده بود یکی از ستونهای تشکیل دهنده این ساز و کار کوواکس (Covax) , ابزاری برای تامین مالی است که اتحادیه واکسن برای ”ترغیب سازندگان برای تولید واکسن به میزان کافی برای مبارزه با کووید-۱۹ و اطمینان از دسترسی همه کشورهای در حال توسعه به آن است“.
مدیرکل سازمان جهانی بهداشت که به طور مرتب بر نیاز به داشتن ”نامزد-واکسن زیاد“ از انواع مختلف ”برای به حداکثر رساندن بخت یافتن راه حل تضمین کننده“ تاکید میکند، گفت ”تا امروز ۹ نامزد-واکسن در اختیار کوواکس است که آزمایشهای مرحله دوم یا سوم (آزمایش روی انسان) را میگذرانند و این نمونهها هم اینک در جهان بسیار گسترده و به طور مداوم نیز در حال گسترش است“.
وی با تشریح این ساز و کار به منزله ”اشتراک گذاری خطرات و پاداش ها“ تاکید کرد و اکنون ”کشورهایی که نزدیک به ۷۰ درصد جمعیت جهان را دارند، علاقه مندی خود برای این که بخشی از ابتکار جدید باشند، ثبت یا ابراز کرده اند“.
وی همچنین گفت ”آسان است که تامین مالی تسریع کننده را به منزله یک تلاش تلقی کنیم“، اما ”در واقع این بهترین محرک اقتصادی است که جهان میتواند در آن سرمایه گذاری کند“.