به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، دکتر سعید نمکی در مراسم نشست تصویری پنجمین همایش شیوههای دستیابی به مرجعیت علمی و پژوهشی کشور افزود: اگر کشوری آموزش و پرورشی داشت که روح پژوهش گری داشته باشند و معلمانشان با بضاعت پاسخ گری آنها را هدایت کنند در ریل توسعه یافتگی قرار گرفته اند.
وی گفت: انسان ابزار توسعه نیست بلکه انسان هدف غائی توسعه است. امروز در ادبیات توسعه جهان هدف نهایی توسعه یافتگی است و در ادبیات توسعه در زیرساختها به توسعه یافتگی نیروی انسانی فکر نکردیم که این انسان توسعه یافته محقق نمیشود مگر با آموزش و پژوهش.
وزیر بهداشت اضافه کرد: کشورهایی که در زیرساختهای توسعه به انسان توسعه یافته توجه داشتند، برنده هستند و ما هنوز در کشورمان راههای زیادی داریم هر چند تاکنون نیز کارهای خوبی انجام شده است.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکید کرد: ما باید از سالهای اول دبستان، امر پژوهش را در کودکانمان زنده کنیم. نیازی نیست که برای پیشرفت یک کشور، کارخانههای آنها را ببینیم بلکه باید مدارس آنها و روح پرسشگری دانش آموزان را دید.
وی افزود: دانشگاههای علوم پزشکی ما با کثرتی که دارند و با دانشمندان و محققان و دانشجویان پژوهشگران آن در اقصی نقاط کشور غرور ملی دارند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ادامه به ویژگیهای پژوهشهای موفق اشاره کرد و گفت: پژوهشهایی موفق هستند که بتوانند پاسخگوی اعتبارات مردم باشند و برای نظام ارائه خدمت کشور راهکارهایی فراهم کنند.
دکتر نمکی افزود: این راهکارها باید گره از مشکلات کشور باز کنند همانطور که ما با کووید ۱۹ غافلگیر شدیم، اما من به عنوان فرمانده مقابله با کرونا در غافلگیری اول که حتی ماسک N۹۵ برای کارکنان درمان نبود پاسخی نداشتم.
وی ادامه داد: برغم تمام مشکلات در عرض ۵۰ روز با روحیه جهادگری و نیروی متعهد و دلسوز وطن توانستیم علاوه بر تولید به صادرات تجهیزات پزشکی در مقابله با کووید-۱۹ برآییم.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: این نشان میدهد که ما زیرساخت و نیروی متعهد داریم و با همسایههای کشور متفاوتیم و این دلگرم کننده است. ما به ازای هر هزار نفر بعد از طرح تحول نظام سلامت یک و ۶ دهم تخت بیمارستانی داشتیم در حالی که یک بیمار کرونایی پشت در بیمارستانها نماند.
دکتر نمکی خاطرنشان کرد: ما قابلیتهای عظیمی داریم چنانکه دانشمندان ما برای ساخت داروهای کووید ۱۹ نیز به شدت مشغول کارند.
وی افزود: طرحهای تحقیقاتی به سمت راهکارهای بهتر زندگی کردن مردم و حل مشکلات نظام ارائه خدمت و گشودن گرههای سخت که به ویژه تحریمها برای ما ایجاد کرده است در حال اجراست.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به بودجه پایین بخش پژوهش و تحقیقات نیز اشاره کرد و گفت: ما در سختترین سال اقتصادی پس از انقلاب هستیم و کشور شرایط سختی را دارد، اما امیدوارم بتوانیم مثل برخی از کشورهایی که در سالهای سخت به بخش پژوهش بودجه بیشتری را اختصاص میدادند تا بتوانند با نتیجه پژوهشها راهکارهای حل مشکلات را بیابند عمل کنیم و کارها را به پیش ببریم.
دکتر نمکی همچنین به حضور بخش خصوصی در عرصه پژوهش اشاره کرد و افزود: باید بخش خصوصی به عرصه پژوهش بیاید. بخش خصوصی به دلایل مختلف پا به این حوزه نمیگذارد که شاید علت آن این باشد که بخش خصوصی مقتدر نداریم، جایی که بخش خصوصی رشد میکند بخش پژوهش بیشترین بخش بودجه را میگیرد، زیرا حاصل پژوهش را بخش خصوصی در مسیر حل مشکلات میگذارد.
وی با تشکر از مسئولان شرکتهای دانش بنیان گفت: با تشکیل شرکتهای دانش بنیان و دانشمندان جوان و صندوقهای حمایت کننده از آنها شاید آغازی بسیار زیبا برای ورود بخش خصوصی فعال به عرصه پژوهش را شاهد باشیم تا نتیجه پژوهشها به محصولی ختم شود که راه گشای مشکلات کشور باشد و با تکیه بر دانشمندان بومی و داخلی دستاوردهای عظیمی را شاهد خواهیم بود.