پخش زنده
امروز: -
وزیر بهداشت: در تولید واکسن کرونا به مراحل پیشرفته ای رسیده ایم و در حال عبور از مرحله آزمایش حیوانی قرار داریم.
به گزارش خبرنگار سلامت گروه علمی فرهنگی هنری خبرگزاری صدا و سیما ، دکتر سعید نمکی در جلسه با وزرای بهداشت مدیترانه شرقی که به صورت ارتباط تصویری برگزار شد، با اشاره به پیشرفت های کشور در تولید واکسن کرونا ، افرود: فاصله گذاری ها و استفاده از ماسک ، کاهش مرگ و میرها را در پی داشته است.
وزیر بهداشت همچنین با اشاره به اوج گیری کرونا و آنفولانزا در دو فصل پیش رو ، ابراز امیدواری کرد: برای همه گیری کرونا بویزه در پاییز و زمستان که آنفولانزا هم خواهیم داشت آمادگی برای پاسخگویی را بوجود آوریم.
عادی انگاری سبب افزایش شیوع کرونا شد
دکتر نمکی با اشاره به اينكه در ارديبهشت كاهش ابتلا و مرگ و مير ابتلا به كوويد ١٩ را با وجود تمام تحريمها شاهد بوديم گفت:متاسفانه با عادي انگاري اوضاع شاهد افزايش ابتلا بوديم.
وي با اشاره به اينكه بارها تاكيد كردم كه اين ويروس را ويروس ساده نبينيم شايد در دقيقه٩٠ گل بخوريم اين اتفاق بگونه اي روي داد كه با سهل انگاري مردم و برخي دستگاهها شاهد خيز دوباره بيماري شديم.
وزير بهداشت با ابراز تاسف از شهادت تعدادي از مدافعان سلامت گفت: براي اينكه بتوانيم مرگها راكاهش دهيم تعدادي از همكارانمان را از دست داديم
وي با اشاره به كاهش موارد بستري و مرگ به علت ويروس كوويد١٩ در روزهاي اخير، افزود:اين كاهش حاصل توجه مردم به موارد پيشگيري و تلاش مدافعان سلامت است، هرچندهنوز مدافعان سلامت در تمام بخشهاي بهداشتي درماني با تمام تلاش عاشق خدمتند اما شرط مروت نيست اين فشار سنگين به علت ساده انگاري مردم افزايش يابد.
پیشنهاد جریمه برای قانون شکنان کرونایی
وي گفت:وقتي رهبر عزيزمان ميفرمايند من از ان پرستار زحمتكش خجالت ميكشم، من به عنوان وزير بهداشت بايد ذوب شوم از خجالت خانواده عزيزان مدافع سلامت كه در اين راه شهيد شدندچرا كه اين از دست دادنها به علت عادي انگاري اوضاع خيلي دردناك است
وي با بيان اينكه فشار جريمه براي كسي كه قانون بشكند و شیوه نامه ها را رعايت نكند در نظر داريم ، تاكيد كرد: خواهش دارم مردم در اعتلاي رفتار بهداشتي شان تلاش كنند و همه دستگاهها به ياري همكاران ما در اين شرايط بيايند تا با شكست شیوه نامه ها دوباره مشكلات را افزايش ندهند
مقابله با کرونا با ابتکارات ملی آغاز شد
وی افزود: من با شرح وظیفه تعیین شده برای این گروه مهم وزرای کشورهای عضو کاملا موافق بوده و از ان خمایت میکنم با بیان این مطلب که تقویت خدمات ضروری بهداشتی هدف هر نظام بهداشتی بوده که از نظر من باید در اولویت شرح وظایف گروه قرار گیرد
وزیر بهداشت با اشاره به اینکه در ایران در هفته اول همه گیری شاهد کاهش شدید میزان ایمن سازی در برابر بیماری بودیم گفت:با تلاش دست اندرکارانن معاونت بهداشت یک ابتکار ملی شروع شد و از تمام امکانات موجود در محلات استفاده شد بطوریکه در ماه می٢٠٢٠این کاهش برعکس شد و مفتخرم الان اعلام کنیم در کنار خدمات ضروری بهداشتی ایمنی سازی در٣١ استان کشور به طور درستی انجام گیرد
وی با ارائه پیشنهاد یک جلسه مجازی ویژه برای اخذ تایید کلیه وزرای بهداشت و محول نمودن وظایف انها درمورد برنامه پیشنهادی برای مبارزه با کووید١٩واجرای آن گفت:این چارچوب پیشنهادی برای همکاری در چهار بخش -آگاهی از مخاطرات و مشارکت اجتماعی و پیشگیری و کنترل عفونت—پوشش همگانی سلامت و مراقبت اولیه بهداشتی —حاکمیت-امنیت سلامت و اجرای چنین ابتکاری برای پاسخگویی به کووید ١٩نیازمند داشتن ارتباطات و پیگیریهای مداوم فعال و متعهدانه مشترک میباشد.
مشارکت منطقه ای برای شکست کرونا
دکتر نمکی افزود:امیدوارم و حداکثر تلاش خود را خواهیم کرد که ابتکار مدیر منطقه منتج به مشارکت مبتنی. بر نتیجه میان کشورهای همسایه شود
وی افزود:جزئیات برنامه مشارکت در سطح کشورها میتواند توسط دفتر منطقه مدیترانه شرقی بررسی و بعداً مورد بحث قرار گیرد.
وزیر بهداشت ادامه داد:با توجه به توالی بالا و تاثیرات وضعیتهای اضطراری در منطقه مدیترانه شرقی، پیشنهاد میشود سازمان جهانی بهداشت حضور خود را با تقویت و تشکیل ظرفیت مدیریت برای حمایت از کشورهای عضو اصلاح نماید.
وی گفت:برنامه کشورها جائیکه ایران، عراق، پاکستان و افغانستان تحت نظارت سازمان جهانی بهداشت با هم همکاری مینمایند، باید در کشورهای مختلف منطقه گسترش یابد.
دکتر نمکی افزود:این همکاری باید به تقویت آمادگی و پاسخگویی به کووید-۱۹ منجر شود و امیدوارم این همکاری منجر به استقرار مراقبتهای اولیه بهداشتی و مشارکت فعال جامعه در راستای همکاریهای بین بخشی شده و دسترسی جهانی به خدمات ضروری سلامت را تضمین نماید.
وی خطاب به مدیر منطقهای مدیترانه شرقی گفت:با توجه به نحوه پاسخگویی چند بعدی به کووید-۱۹ از دفتر منطقه مدیترانه شرقی درخواست دارم که برنامههای اجرایی خود را با هماهنگی هماهنگ کننده مقیم سازمان ملل، آژانسهای مرتبط سازمان ملل نظیر یونیسف، صندوق جمعیت ملل متحد، برنامه سازمان ملل در زمینه ایدز، کمیساریای پناهندگان ملل متحد و برنامه غذایی ملل متحد انجام دهد.
وی گفت:درخواست دارم نتایج این ابتکار را در شصت و هفتیمن اجلاس کمیته منطقهای که قرار است در اکتبر ۲۰۲۰ برگزار گردد ارائه فرمایند.