پخش زنده
امروز: -
عضو هیئت رئیسه اتاق مشترک بازرگانی ایران و روسیه گفت: روسیه ۲۴۳ میلیارد دلار واردات دارد، اما متاسفانه سهم ایران از این بازار حدود ۳۰۰ میلیون دلار است.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای جلیل جلالیفر در ارتباط با رسانه ملی افزود: کشور روسیه از سالهای گذشته موضوع توسعه روابط با جمهوری اسلامی ایران را دنبال میکند.
وی اضافه کرد: روسیه از قلمرو جذاب ایران برای توسعه روابط و مبادلات تجاری خودش با کشورهایی مانند هند و پاکستان و حوزه خلیج فارسی و کشورهای آفریقای شرقی استفاده میکند.
عضو هیئت رئیسه اتاق مشترک بازرگانی ایران و روسیه گفت: در ۸ نوامبر ۲۰۱۷ روسیه با تنظیم یک سند راهبردی، توسعه مبادلات با کشورهای مذکور از مسیرهای ایران را هدفگذاری کرده است.
وی افزود: روسیه در سند راهبردی توسعه مبادلات خود از جمهوری اسلامی ایران و موقعیت جذابِ ترانزیتی ایران نام برده است.
جلیل جلالیفر با اشاره به این که شمال ایران زیرساختهای بندری بسیار خوبی دارد، تصریح کرد: حوزه ریلی در شمال ایران نواقضی دارد که خوشبختانه در حال رفع شدن هستند.
وی افزود: در حال حاضر فعالان اقتصادی و مسئولان و کشورهای همسایه – که منابع اقتصادی دارند – عزم خود را جزم کردند و با ارادهی بسیار قوی به میدان وارد شدهاند.
عضو هیئت رئیسه اتاق مشترک بازرگانی ایران و روسیه تاکید کرد: روسیه به تنهایی ۲۴۳ میلیارد دلار واردات دارد.
وی ادامه داد: حدود ۲۵ میلیارد دلار از کلِ واردات روسیه به محصولات غذایی و کشاورزی مربوط میشود.
جلیل جلالیفر تصریح کرد: متاسفانه سهم ایران از بازار واردات روسیه حدود ۳۰۰ میلیون دلار است و کلِ صادرات ما ۵۸۵ میلیون دلار گردش پیدا میکند.
وی اضافه کرد: به تناسب هزینهای که ما در ایجاد زیرساختهای صادرات در شمال ایران انجام دادهایم، این حجم از صادرات برای ما رقم ناچیزی محسوب میشود.
عضو هیئت رئیسه اتاق مشترک بازرگانی ایران و روسیه با بیان این که باید صادرات خودمان به روسیه را افزایش دهیم، گفت: روسیه برای ما و کشورهای همسایه نقش حلقهی واسط را ایفا میکند.
وی با بیان این که کشور هند حدود ۱۲ میلیارد دلار با روسیه مبادله دارد، افزود: اگر مبادلهی هند با روسیه از طریق ایران انجام شود، حجم بزرگی از کالای فله در اقتصاد کشور گردش پیدا میکند.
جلالیفر تاکید کرد: مردم باید بدانند که زمانِ زانو زدنِ آمریکا در مقابل ملت ایران فرا رسیده است.
وی با بیان این که بازارِ روسیه تشنه کالای ایرانی است، گفت: متاسفانه ما نتوانستیم به درستی در بازارهای هدف نقش خوبی را ایفا کنیم.
عضو هیئت رئیسه اتاق مشترک بازرگانی ایران و روسیه اضافه کرد: ما برای ایفای نقش بهتر لازم داریم سیستم لجستیک دریایی ایران را تقویت کنیم و برای این کار سازمان کشتیرانی ایران در تامین و نوسازی ناوگان دریایی اهتمام داشته باشد.