دبیر انجمن صنایع لبنی در نشست خبری
صادرات ۷۷۰ میلیون دلار لبنیات به خارج
دبیر انجمن صنایع لبنی: سالانه ۷۷۰ میلیون دلار فرآوردههای لبنی به خارج صادر میشود.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، دبیر انجمن صنایع فرآوردههای لبنی ایران گفت: سالانه ۷۷۰ میلیون دلار محصولات لبنی به خارج صادر میشود.
رضا باکری در نشست خبری تصریح کرد: در سال ۷ میلیون تن لبنیات تولید میشود که ۴۵۰ هزار تن آن به میزان ۷۷۰ میلیون دلار صادر میشود.
باکری افزود: در این صنعت هم اکنون ۱۲۰ هزار نفر به صورت مستقیم در واحدهای لبنی مشغول فعالیت هستند و ۴۸۰ هزار نفر نیز به صورت غیر مستقیم به ویژه در بخش حمل و نقل و توزیع این صنعت فعالیت دارند.
وی خاطرنشان کرد: البته در کل کشور در سال ۸۹، هزار و ۱۳۸ شرکت فعال در تولید لبنیات بود که بسیاری از آنها دچار مشکلات و زیان دهی شده اند تا این که تعداد شرکتها به ۴۰۰ واحد رسید.
همچنین حسین چمنی مشاور انجمن صنایع فرآوردههای لبنی نیز در این نشست گفت: در سال ۲۰۱۸، کل دنیا سالانه ۸۴۲ میلیون تن شیر و محصولات لبنی تولید شد که ۷۵ میلیون تن آن در بازارهای صادراتی مصرف شد که این نشان میدهد صنعت لبنیات تمرکز اصلی اش در داخل کشور است تا صادرات آن.
وی گفت: کشور ما هم یک درصد جمعیت کل دنیا را تشکیل میدهد و از سوی دیگر یک درصد شیر خام کل دنیا را نیز تولید میکند، اما سرانه مصرف را باید بسیار بالا ببریم.
وی با استناد به گزارش وزارت بهداشت مبنی بر این که ۸۰ درصد زنان بالای ۵۰ سال و ۳۰ درصد زیر ۵۰ سال کشور از پوکی استخوان رنج میبرند گفت: دولت باید شرایطی فراهم کند تا مصرف شیر در کشور و به ویژه برای گروههای خاص افزایش یابد تا تاثیر آن بر سلامت جامعه به طور موثر دیده شود.
دبیر انجمن صنایع لبنی:
فعالیت واحدهای تولیدی با ۵۰ درصد ظرفیت
دبیر انجمن صنایع لبنی گفت: واحدها و شرکتهای تولید محصولات و فراوردههای لبنی با ۵۰ درصد ظرفیت خود کار میکنند.
رضا باکری در نشست خبری افزود: البته شرایط صنعت لبنیات به گونه ایست که میشود این وضعیت را با کمک دولت تغییر و ظرفیت آن را افزایش داد.
وی در ادامه با اشاره به صادرات ۴۵۰ هزار تن شیر و محصولات لبنی گفت: عراق، افغانستان، روسیه و بعد از ان کشورهای حاشیه خلیج فارس اصلیترین بازار محصولات لبنی ایران را تشکیل میدهند البته اخیرا صادرات به روسیه افزایش نیز یافته است.
رضا باکری در پاسخ به چگونگی توزیع شیر مدارس گفت: مصوب شده است که برای ۸ استان شیر مدارس با بودجه ۲۰۰ میلیاردی مجلس توزیع شود. ۵۰ درصد این اعتبارات را سازمان برنامه و بودجه تصویب کرده و تاکنون بخشی از سهمیه شیر در استانهای کمبرخوردار توزیع شده است.
وی گفت: با اعتبار ۲۰۰ میلیارد تومانی نیز ۲۱۵ میلیون پاکت استریل شیر توزیع خواهد شد.
در ادامه این نشست، میراسلام تیموری رئیس هیئت مدیره انجمن صنایع لبنی نیز گفت: دولت از دخالتهای خود در قیمت دست بردارد، چرا که نمیشود تمام بخشهایی که با صنعت لبنی مرتبط است قیمتهایشان متغیر باشد به هر حال ثابت نگه داشتن دستوری قیمتها راه حل منطقی نیست.
وی در باره احتمال افزایش قیمتها در ماههای آینده نیز افزود: دولت اجازه افزایش ۱۴ قلم محصول لبنی که در مجموع ۷۵ درصد فراوردههای لبنی را شامل میشود نداده است و در باره آینده هم پیش بینی نداریم هر چند ما معتقدیم قیمت تمام شده شیر بالاست.
تیموری ادامه داد: پیشنهاد ما این است که دولت یارانه را قطع کند و یا به همان نسبت که یارانه برای واردات میدهد، به همان نسبت هم برای صادرات بدهد، مثلاً اگر نهادهای با ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی تأمین میشود، به همان نسبت هم فرصت صادراتی بدهند.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا نباید با کاهش قیمت بطری پلاستیکی شیر، اثر ان در کاهش قیمت تمام شده شیر نیز دیده شود گفت: قیمت واقعی و تمام شده شیر بیش از اینهاست و با آنچه که دولت تعیین کرده فاصله دارد و اگر قیمت بطری کاهش یابد در هر بطری حداکثر بیست یا سی تومان اثر گذار خواهد بود.
در ادامه نشست حسین چمنی مشاور انجمن صنایع لبنی گفت: در همه جای دنیا شیر کاملترین غذا است و هیچ جایگزینی ندارد و کلسیم آن را از هیچ غذای دیگری نمیتوان به دست آورد.
وی تاکید کرد: سرانه مصرف شیر در کشور ۸۰ کیلو در سال و پایین است در حالیکه باید ان را به ۲۷۰ کیلو افزایش دهیم.
همچنین در ادامه، محمد فربد عضو هیئت مدیره انجمن صنایع لبنی نیز گفت: تولید شیر کشور طبق آمار مرکز آمار ۶.۸ میلیون تن است، اما وزارت جهاد آمار ۱۰ میلیون تن را اعلام میکند، اما معیار ما همان اعلام بانک مرکزی است.
وی افزود: متوسط سود شرکتهای لبنی در بورس در ۶ ماهه نخست ۱.۲ درصد بوده و پیشبینی میشود که در آمار ۹ ماهه این رقم ۵۰ درصد کاهش خواهد یافت.