گزارش المیادین از اوضاع لبنان پس از استعفای حسان دیاب؛
هم نوایی عدهای در لبنان برای تشکیل دولت تحت حمایت فرانسه
یک شبکه لبنانی در گزارشی با بررسی اوضاع لبنان پس از استعفای حسان دیاب از تلاش عدهای در این کشور برای تشکیل دولتی تحت حمایت فرانسه پرده برداشت.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، "محمد بوعبدالله" گزارشگر شبکه تلویزیونی المیادین در گزارشی تاکید کرد برخی از جریانهای سیاسی به دنبال تشکیل دولتی در لبنان هستند که مورد حمایت طرفهای خارجی و به طور مشخص فرانسه قرار داشته باشد. این همان چیزی است که "امانوئل مکرون"،رئیس جمهوری فرانسه در سفر خود به بیروت برای تحقق آن تلاش کرده است. مکرون همچنین میخواهد بر اساس مصالح فرانسه و مصالح غربی و آمریکایی امور لبنان را سر و سامان دهد.
محمد بوعبدالله افزود یکی از دلایل استعفای حسان دیاب وجود فساد گسترده در لبنان بود.
گزارشگر المیادین تصریح کرد، اگر طبقه سیاسی لبنان به توافقی دست پیدا نکنند اوضاع سیاسی لبنان از این که هست بغرنجتر نیز خواهد شد. در سایه شرایط دشواری که در لبنان وجود دارد این کشور نمیتواند بدون دولت باقی بماند، زیرا بدون دولت نمیتوان به پروندهها و امور فوری و در رأس آنها شناسایی مسئولان فاجعه بیروت و مبارزه با فساد و خارج کردن کشور از بحران مالی خویش، سر و سامان داد.
محمد بوعبدالله در گزارش خود تاکید کرد، بدون تشکیل دولت جدید، کار دولت پیشبرد امور به طول میانجامد و چه دولت جدید تشکیل شود و چه نشود در هر دو حالت بازخواست مسئولان فاجعه بیروت خواستی مردمی است که سرنوشت آن با سرنوشت حل و فصل سیاسی امور مرتبط است.
این گزارشگر درباره انتخابات پارلمانی زودهنگام نیز گفت، "حسان دیاب"، نخست وزیر مستعفی لبنان پیشتر گفته بود که طی دو ماه این برنامه را در پیش خواهد گرفت، اما بر سر برگزاری انتخابات زودهنگام اجماع سیاسی وجود ندارد.
یکی از راه حلهای مطرح شده جهت برگزاری انتخابات زودهنگام، تشکیل دولتی بی طرف است که بر انتخابات زودهنگام نظارت داشته باشد. این، پیشنهاد ولید جنبلاط رهبر حزب سوسیالیست ترقی خواه است او خواهان آن شده است که انتخابات پارلمانی بر اساس قانونی غیرطائفه گرایانه انجام شود، قانونی که تصویب آن منوط به حساب گریهای سیاسی و دقیق طرفهای فعال سیاسی است.ای بسا برخی از جریانهای سیاسی به دنبال تشکیل دولتی در لبنان باشند که مورد حمایت طرفهای خارجی و به طور مشخص فرانسه قرار داشته باشد. این همان چیزی است که مکرون در سفر خود به بیروت برای تحقق آن تلاش کرده است. مکرون همچنین میخواهد بر اساس مصالح فرانسه و مصالح غربی و آمریکایی امور لبنان را سر و سامان دهد.
این گزارشگر المیادین در ادامه افزود، حال سوال این است که آیا مصلحت لبنان که به لحاظ مالی از هم فروپاشیده است و پایتختش به خاطر فساد بسیار درهم کوبیده شده است در پذیرش این رویکرد فرانسه است؟ از خارج نگاهها به لبنان دوخته شده است و به دقت این کشور را زیر نظر دارند. لبنان هرچند به لحاظ مساحت جغرافیایی کشوری کوچک است، اما در محاسبات منطقه و بین المللی کشوری بزرگ محسوب میشود و این مساله باعث هرچه پیچیدهتر شدن بحرانهای سیاسی این کشور میشود.