با اعلام فرانس پرس
حدود ۱۱۹ هزار نفر در فرانسه بیکار شده اند
آمارها نشان میدهد در سه ماهه دوم امسال حدود ۱۱۹ هزار و ۴۰۰ شغل در بخش خصوصی در مقایسه با همین مدت زمان در سه ماهه نخست امسال به علت شیوع بیماری کرونا در فرانسه از بین رفته است.
به نقل از خبرگزاری فرانسه، سازمان دادههای آماری و پژوهشهای اقتصادی فرانسه (l’Insee)، امروز با انتشار گزارشی اعلام کرد در فاصله ماههای آوریل تا ژوئن (سه ماهه دوم) امسال، نرخ اشتغالزایی برای افراد جویای کار دو و نیم درصد در مقیاس سالانه، یعنی نسبت به همین مدت زمان در سال گذشته، کاهش یافت. شمار کاهش اشتغال زایی برای افراد جویای کار در این فصل مالی از سال نسبت به همین مدت زمان در سال گذشته ۴۸۰ هزار شغل بود. این میزان اشتغال زایی برای افراد جویای کار با سطح آخر ماه ژوئن سال ۲۰۱۷ قابل مقایسه است.
در بخش خدمات بازار و کسب و کار (صنعت، ساخت و ساز، خدمات بازرگانی) که نیروی محرک اشتغال در فرانسه است، نرخ اشتغال با حقوق ثابت در سه ماهه دوم ۰.۶ ٪ کاهش یافته است. در سه ماهه نخست امسال نیز رقم این شاخص اقتصادی ۲.۸ ٪ کاهش یافته بود. با این احتساب میزان کلی نرخ اشتغال زایی برای افراد جویای کار در این بخش در شش ماهه نخست امسال ۳.۴ ٪ کاهش نشان میدهد که بزرگترین افت در طول نیم سال از زمان شروع ارزیابی این شاخص اقتصادی توسط سازمان دادههای آماری و پژوهشهای اقتصادی فرانسه (l’Insee)، یعنی از سال ۱۹۷۰ تاکنون است.
بیشترین کاهشی که در گذشته در بخش خدمات کسب و کار و بازار در فرانسه به ثبت رسیده است مربوط بحران مالی سالهای ۲۰۰۸/۲۰۰۹، است که رقم آن ۱.۷ درصد کاهش یافته بود.
بر اساس همین گزارش نرخ اشتغال زایی موقت، پس از سقوط بی سابقه در سه ماهه اول (-۴۰.۴ ٪)، این شاخص اقتصادی در فاصله ماههای آوریل تا ژوئن (سه ماهه دوم) امسال، روند رشد را در پیش گرفت. گزارش سازمان دادههای آماری و پژوهشهای اقتصادی فرانسه نشان میدهد که نرخ اشتغال زایی موقت در سه ماهه دوم امسال با ۲۳.۱ ٪ افزایش نسبت به فصلی قبلی به ۱۰۸.۵۰۰ مورد اشتغال زایی رسید.
به استثنای کار موقت، اشتغال با حقوق ثابت با افت ۱.۲ درصدی به ۲۲۷ هزار و ۹۰۰ شغل در فاصله ماههای آوریل تا ژوئن (سه ماهه دوم) امسال رسید. در بخش ساخت و ساز نیز پس از افت ۰.۴ درصدی در فاصله ماههای ژانویه تا مارس (سه ماهه نخست) امسال، رقم آن در فاصله ماههای آوریل تا ژوئن (سه ماهه دوم) امسال، سه دهم درصد افزایش یافت. اشتغال زایی در بخشهای صنعتی نیز، به استثنای کار موقت، دوباره با ۰.۸ ٪ کاهش حدود ۲۴.۳۰۰ مورد فرصت شغلی را در سه ماهه دوم امسال در مقایسه با سه ماهه قبلی از دست داد.
میزان افت اشتغال زایی برای افراد جویای کار در این بخش در فاصله ماههای آوریل تا ژوئن (سه ماهه دوم) امسال، در مقیاس سالانه، یعنی نسبت به همین مدت زمان در سال گذشته، ۱.۱ ٪ است.