پخش زنده
امروز: -
صنایع تبدیلی را پیش نیاز راهبرد صنعتی شدن و تامین کننده امنیت غذایی در کشور میدانند زیرا این صنایع میتواند از نقش تامینی مواد غذایی و نیز امنیت غذایی بالایی برخوردار باشد.
پژوهش خبری صدا وسیما: در سال های گذشته، اقتصاد به عنوان یک جبهه در جنگ های شناختی در جهان توسط نظام سلطه برای مقابله با ایران اسلامی در دستور کار قرار گرفته است. از طرفی جمهوری اسلامی ایران، با به میدان آوردن ظرفیت ها و توان مردمی در هر عرصه ای، توانسته در تمامی این سال ها نقشه های شوم دشمنان را خنثی نماید. یکی از این موارد مهم در اقتصاد، توجه ویژه به ظرفیت های منطقه ای است. این گزارش سعی دارد تا ظرفیت های موجود یا قابل اجرا در حوزه صنایع تبدیلی که بیش از 800 قطب صنایع تبدیلی را در سراسر کشور شامل می شود، شناسایی و معرفی کند. برخی از این قطب ها در جهان؛ دارای رتبه بالا و تک رقمی هستند؛ در صورتی که در کشور ما بسیاری از آحاد جامعه از آن کمتر مطلع باشند.
تعریف صنایع تبدیلی
صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی به صنایعی گفته می شوند که با انجام کارهای مختلف روی محصولات زراعی، باغی، دامی، طیور، شیلات، جنگل و مرتع، باعث افزایش ارزش اقتصادی این محصولات شوند. در حقیقت در این صنعت، انواع محصولات کشاورزی و دامی را به مواد مختلف و قابل مصرف تبدیل می کند و رابطه با ارزشی بین کشاورزی و صنعت، ایجاد خواهد شد.
اهمیت و ضرورت صنایع تبدیلی در کشور
صنایع تبدیلی در کشاورزی از آن جهت که موضوعات مرتبط با غذا، کشاورزی و صنایع وابسته به آن، همیشه در محافل اقتصادی مطرح شده است، مهم می باشد. با توجه به شرایط مناسب و اقلیم متنوع کشور، می توان گفت که خوشبختانه از لحاظ تولیدات کشاورزی، در رده های بسیار بالایی قرار داریم. اما نکته بسیار مهمی که در این میان مطرح می شود این است که حداقل 30 تا 40 درصد محصولات کشاورزی تبدیل به ضایعات شده و ضررهای زیادی شامل حال کشاورزان و در نهایت ضررهای عمده ای بر پیکره اقتصادی کشور وارد می سازد.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است.
پژوهشگر:زهره دانشمندی