پخش زنده
امروز: -
معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان گفت: از سال ۸۳ تاکنون ۵۴۰ کیلومتر کمربند حفاظتی بین اراضی ملی با مستثنیات قانونی اشخاص در استان ایجاد شده که امسال ۲۰ کیلومتر دیگر به آن اضافه میشود.
وی افزود: سال گذشته نیز ۱۲ کیلومتر کمربند حفاظتی به صورت بنچ مارک بتنی در زیر حوضههای آبخیز مصوب و مطالعه شده خامسان شهرستان کامیاران اجرا شد.
معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان اضافه کرد: در راستای اقدامات جهشی ابلاغی ریاست سازمان جنگلها مراتع و آبخیزداری کشور و از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی، امسال برای اجرای طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری ۲۰ کیلومتر دیگر از عرصههای ملی برای احداث کمربند حفاظتی شناسایی و مکانیابی شده است.
محمدپناه یادآور شد: ایجاد کمربند حفاظتی در مرز اراضی منابع ملی و مستثنیات قانونی اشخاص مطابق با نقشههای اجرای مقررات ماده ۵۶ قانون حفاظت و بهره برداری از جنگلها و کاداستر اراضی ملی اجرا میشود و تفکیک مرز اراضی ملی از مستثنیات قانونی تا حد زیادی از تصرفات غیر قانونی اشخاص سودجو و فرصت طلب جلوگیری میکند.
معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان با بیان مزایای این طرح، گفت: با اجرای این پروژه و مشخص شدن حد و مرز اراضی ملی و مستثنیات قانونی اشخاص، مالکان و کشاورزان از حدود اراضی خود با اراضی منابع طبیعی آگاه شده علاوه بر آن از تصرف غیرمجاز اراضی ملی و تخریب منابع طبیعی جلوگیری و پاسخگویی به استعلامها تسریع میشود.
توجیه اقتصادی و فنی مناسب، کاهش تخلفات و تشکیل پروندههای تخلف، تسریع در اجرای ماموریتهای محوله به یگان حفاظت، کاهش نیروی انسانی لازم برای حفاظت عرصه، قابلیت اجرا در کلیه شرایط آب و هوایی کشور و نیز امکان مشارکت سازمانهای مردم نهاد در حفاظت از عرصههای منابع طبیعی و در نتیجه کاهش دعاوی اداره کل منابع طبیعی کردستان علیه متصرفان عرصههای ملی از دیگر مزایای اجرای کمربند حفاظتی بود که محمدپناه به آن اشاره کرد.