به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه خبری شهر، مجید رباطی با بیان اینکه مرمت و بازسازی موزه هفت چنار سه ماه پیش آغاز شده، گفت: مرمت بخشهای کوچک موزه توسط شهرداری منطقه در حال انجام است و از آنجایی که مرمت باید مورد تایید وزارت میراث فرهنگی باشد، هزینه بالایی دارد با صندوق احیا و بهرهبرداری از بناها و اماکن تاریخی میراث مذاکراتی انجام شده که تا دو هفته آینده به تهیه پیشنویس تفاهمنامهای در این باره منتج میشود.
وی افزود: از طریق این تفاهمنامه، اماکن و ساختمان موزه مورد مرمت کامل قرار میگیرد. در واقع این صندوق طبق نظر کارشناسی دادگستری فراخوان عمومی اعلام و بهره برداران خصوصی اعلام مشارکت میکنند و بهره بردار خصوصی پس از انجام مرمت موزه، طبق مدت معلوم با تعیین اجاره بها از اماکنی مانند رستوران و چایخانه سنتی موزه برای درآمدزایی استفاده میکند.
رباطی با بیان اینکه مرمتی که در حال انجام است در بخش حیاط و محوطه موزه است، عنوان کرد: تابلوی سیمرغ، قفس پرندهها و آبنمای تاریخی که در آینده قفسی نیز روی آن نصب خواهد شد، فضای سبز و راهروهای دسترسی به داخل موزه در حال حاضر آماده شده است.
سرپرست شهرداری منطقه ۱۰ ادامه داد: برای آینده ایجاد سالن جلساتی در محوطه موزه طراحی شده که مورد استفاده سازمانهای مردم نهاد مرتبط با محیط زیست قرار میگیرد. همچنین این سالن به عنوان پاتوقی برای جلسات محلی، منطقه ای، شهری و حتی کشوری قابل استفاده خواهد بود.
وی با اشاره به راه اندازی کتابخانه و قرائت خانه تخصصی محیط زیست در آینده نزدیک در محوطه موزه، اضافه کرد: بر اساس پیش بینیها تا پایان سال مرمت موزه انجام خواهد شد.
رباطی با بیان اینکه طی دو ماه گذشته تغییرات و بازپیرایی مناسبی در موزه ایجاد شده، افزود: موزه هفت چنار از بخشهای مختلفی تشکیل شده که در بخش سالن ها؛ پروانه ها، ماهی ها، جلبکها و حیوانات مختلف از زیستگاههای البرز، زاگرس و ساوانای آفریقا در آن قرار دارند. علاوه بر این تالاب انزلی نیز در این بخش پیاده سازی شده است.
وی با اشاره به تونل یا غار آکواریوم مجموعه هفت چنار که متشکل از ۳۷ آکواریوم است، گفت: در این آکواریومها انواع ماهیهای زینتی و نایاب قرار داده شده اند و علاوه بر این سالن تاکسیدرمی موزه نیز از حیوانات موجود از زیستگاههای ایرانی تشکیل شده و آخرین نمونهای که تاکسیدرمی شده مربوط به روباهی است که در اتوبان شهید همت به دلیل تصادف با اتومبیل جان داده است.
موزه آثار طبیعی و حیات وحش هفت چنار که مالکیت و مدیریت آن با شهرداری منطقه ۱۰ است در زمینی به مساحت ۷۶۹۳ متر مربع و زیربنای ۲۶۸۳ مترمربع در یکی از محلههای قدیمی تهران به نام بریانک (در خیابان قزوین) واقع شده است. ساختمان موزه بنایی تاریخی متعلق به اوایل دهه قرن بیستم (دوره قاجاریه) است که در ابتدا به عنوان کارخانه برق شروع به کار کرد و پس از چند سال به کارخانه جوراببافی تبدیل شد و از سال ۱۳۷۶ تبدیل به موزه شد. علت نامگذاری منطقه هفت چنار به این نام، به وجود درخت چنار کهنسالی بازمیگردد که قطر آن به هفت متر میرسد و هفت تنه دارد و در کنار چشمهای بوده که آن چشمه خشک شده است و بجای آن اکنون سقاخانهای در مجاورت درخت ایجاد شده تا هم درخت از آن سیراب شود و هم رهگذران از آن استفاده کنند. این مجموعه ترکیبی از معماری قدیمی، فضای سبز و موزه حیات وحش است. ساختمان قدیمی و زیبای موزه را میتوان جزء یکی از مفاخر معماری به یادگار مانده از اواخر دوره قاجار و اوایل دوره پهلوی دانست. موزه حیات وحش این مجموعه تلفیقی از نمونههای زنده و غیر زنده بی مهرگان، مهره داران، آبزیان، خزندگان، پرندگان و پستانداران است. علاوه بر برج آجری که در گذشته دودکش کارخانه جوراب بافی بوده با ارتفاع ۳۳ متر در این مجموعه قرار دارد که ثبت ملی شده است.