پخش زنده
امروز: -
سرپرست معاونت حقوقی، پیشگیری و پژوهش دیوان عدالت اداری: شناخت دستگاههای اجرایی از محتوای سامانه رای صحیح (ساعد) و تاثیر آن در ایجاد رویههای واحد، موجب کاهش ورودی پرونده به دیوان میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی دیوان عدالت اداری، رضا فضل زرندی در نشست توجیهی مدیران کل حقوقی دستگاههای اجرایی با معاونت حقوقی پیشگیری و پژوهش دیوان عدالت اداری در خصوص سامانه رای صحیح با اشاره به اینکه مدیران حقوقی دستگاههای اجرایی بیشترین ارتباط را با دیوان دارند، افزود: سامانه ساعد میتواند تعامل بهتری با دستگاهها ایجاد کند و موجب سهولت در دسترسی به آراء باشد.
وی همچنین درباره سامانه رای صحیح (ساعد) و مزایای آن گفت: یکی از اشکالات اساسی در حوزه تصمیمات قضایی تفاوت آراء صادره است و یکی از سیاستهای قوه قضاییه این است که آراء قضایی باید به نحوی قابل پیش بینی باشد یعنی مردم بدانند اگر راجع به یک موضوع مراجعه میکنند، منجر به رای مشخصی میشود.
سرپرست معاونت حقوقی، پیشگیری و پژوهش دیوان عدالت اداری به اهمیت فوق العاده در یکسان سازی رویههای قضایی در شعب دیوان اشاره کرد و گفت: شناخت دستگاههای اجرایی از محتوای سامانه و تاثیر آن در ایجاد رویههای واحد، موجب کاهش ورودی پرونده به دیوان میشود.
وی ادامه داد: یکی از بهترین برنامه تحولی در بخش مدیریت قضایی این است که مواردی که موضوع شکایت است طبقه بندی شود و قوانین و مقررات، آراء هیئت عمومی و نظرهای مشورتی جمع بندی شود و با توجه به موضوعها و نوع شکایات، قاعده حقوقی حاکم بر آن موضوع در قالب نمونه رایهایی که به رد یا ورود آن شکایت مربوط است بارگذاری شود که این موارد در سامانه رای صحیح اعمال شده است.
زرندی در پایان با اشاره به اینکه سامانه ساعد نظارت قضایی پیشینی دیوان را افزایش میدهد، گفت: تاکنون ۵۰۰ رأی در سامانه رأی صحیح بارگذاری شده است و در آینده نزدیک تعداد آراء بیشتری در آن قرار میگیرد تا همه جامعه هدف این سامانه بتوانند از محتوای آن بهرهمند شوند.