به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، حجت الاسلام و المسلمین عبداللهی در مراسم تکریم و معارفه مدیر کل حفاظت و اطلاعات دیوان عدالت اداری با اشاره به اهمیت و جایگاه دیوان عدالت اداری در حاکمیت، افزود: شاید در تمام مجموعهها و نهادهای وابسته به دستگاه عدلیه جمهوری اسلامی، هیچکدام به اندازه دیوان عدالت اداری در سلامت حاکمیت و سیستم اجرایی کشور اثرگذار نباشد؛ چرا که این مجموعه به واسطه قدرت قانونی و اجرایی که دارد به عنوان مؤثرترین دستگاه برای حفظ سلامت نظام اداری به شمار میرود.
وی با بیان این نکته که عموم مراجعات به مجموعههای دستگاه قضایی از قبیل سازمانها، دادگستریها و دادسراها مربوط به جمعیتی است که مدعی حقوق فردی و امور شخصی آنها است، افزود: دیوان عدالت اداری گرچه محل مراجعه و دادخواهی اشخاص است، لیکن بواسطه اینکه عضوی از یک مجموعه کلان عام و به نوعی به یک مجموعه اداری و یا خدمات رسان عمومی ارتباط دارند، احیای حقوق فردی آنها به معنای احیای حقوق عامه است.
رئیس مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه گفت: رای یک قاضی بدوی دیوان عدالت میتواند بسیار کارگشا بوده و نقش به سزایی در منتفع شدن هزاران نفر از نتیجه آن را در برداشته باشد، همانگونه که یک رأی نادرست نیز میتواند خسارت بار بوده و جمع کثیری از آن دچار خسران بشوند.
وی در ادامه با تأکید بر ضرورت حفظ سلامت این دستگاه اثرگذار، خاطرنشان کرد: سلامت دیوان عدالت اداری به منزله سلامت حکومت اسلامی است و در واقع سلامت این دستگاه علاوه بر ایجاد آرامش روانی برای کارکنان نظام اسلامی، برای عموم مردم نیز در سطح جامعه ایجاد امنیت مینماید؛ لذا با توجه به نقش و جایگاه قضات دیوان بعنوان یک مسئول ارشد حکومتی انتظارات مراجعین نیز نسبت به سایر دستگاهها متفاوت بوده و بسیار بالاتر است. چرا که این مجموعه زیر ذره بین نگاه مردم قرار دارد.
رئیس مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه در ادامه با اشاره به اهمیت سند تحول قوه قضاییه، گفت: امروز با معیار گام دوم انقلاب، با سند تحول ریاست قوه قضاییه، الگوها و رهنمودهای ترسیم شده از سوی رهبری، همگام نبودن با این سند تحول، همگام نبودن با منویات رهبر معظم انقلاب و همگام نشدن با خواستههای مردم میتواند جایگاه نظام عدلیه را در بین مردم مخدوش نموده و ضربهای وارد کند که با هیچ چیز قابل جبران نباشد.
وی با بر شمردن سه شاخصه مد نظر رهبری مبنی بر انقلابی بودن، فساد ستیزی و مردم دار بودن، افزود: باید این مسئله مهم را در انتخاب مدیران و کارگزاران مدنظر قرار بدهیم، چرا که بعد از گذشت چهل سال از عمر با برکت نظام اسلامی مردم انتظار دارند که این اوصاف در دورن ما نهادینه شده باشد، یقیناً فعالیت در این عرصه موجب رضای خدا و مردم خواهد شد.
وی با بیان این مطلب که شاخصه مهم انقلابی بودن، انقلابی عمل کردن است، گفت: علیرغم وقوع فتنههای گوناگون در طول این چهل سال، عشق مردم به انقلاب و جلوه آن به اشکال مختلف خود را نشان داده است و این موضوع یعنی انتخاب مدیران انقلابی در انتصابات رئیس قوه قضاییه، در آن شرایط هشتگانه که توسط رهبری بیان شده مورد تأکید قرار گرفته است و ما نباید به گونهای رفتار و عمل نماییم که خدای نکرده در نوع نگاه مردم به دستگاه عدلیه و انقلاب تزلزل ایجاد شود.
عبداللهی در ادامه با اشاره به جایگاه و نقش دیوان عدالت اداری و اثرگذاری آن در سطح جامعه و دستگاههای اجرایی کشور، گفت: مجموعه خدمات ارزندهای که از سوی شما ارائه میشود با یک خطای کوچک زیر سوال میرود و با گذشت حتی صد سال هم نمیشود اثر سوء آن را از بین برد و بواسطه میزان آسیبی که وارد میشود این خطاها غیر قابل چشم پوشی است.
رئیس مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه با بیان این مطلب که سرمایه دستگاه عدلیه نیروی انسانی آن است، تأکید کرد: دستگاه عدلیه سرمایهای بجز قضات و کارکنان خود ندارد و حفظ این سرمایه ارزشمند به عهده حفاظت است؛ چراکه اگر خدای نکرده هر کدام از سرمایهها آسیب ببیند، خسارت وارده غیر قابل جبران خواهد بود چرا که هزینه تربیت یک قاضی به لحاظ مادی و معنوی بسیار بالا است و در واقع حفاظت و اطلاعات میخواهد جلوی کسانی را که بدنبال از بین بردن این سرمایهها هستند را بگیرد.
وی با بیان این نکته که بواسطه مراجعات زیاد به دستگاه عدلیه در نتیجه دام گذاری و تطمیع و تخریب آن نیز بسیار زیاد است، افزود: حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه به عنوان پاسدار و نگهبان مجموعه قضایی و کارکنان آن، دست کسانی را که میخواهند به هر طریقی به این مجموعه آسیب بزند قطع خواهد کرد، لذا در این مسیر نیاز به همراهی، همکاری و همدلی همهی عزیزان دارد.
عبداللهی در ادامه سخنان خود، گفت: شاید آمار واقعی وجود فساد در دستگاه قضایی بیش از یک درصد نباشد، اما همین میزان اندک نیز موجب مخدوش شدن چهره مطهر و خدوم قضات و کارکنان شریف آن شده و میتواند این مجموعه را به چالش بکشاند، لذا حفاظت و اطلاعات در راستای مبارزه با فساد درون قوهای به جد با آن مبارزه و مقابله خواهد کرد.
در پایان از خدمات و تلاشهای حیدر فتاحی در طول مدت تصدی این مسئولیت تقدیر و با حکم رئیس مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه آقای محمد سهرابی به سمت مدیر کل حفاظت و اطلاعات دیوان عدالت اداری منصوب شد .