پایان دادن به حضور نظامی امریکا در منطقه, پیشگیری قبل از درمان
اقدام تهدید آمیز جنگنده های امریکایی علیه هواپیمای مسافربری ایران, بار دیگر ضرورت پایان دادن به حضور غیر قانونی نظامیان امریکایی در عراق وسوریه را برای پیشگیری از جنگ منطقه ای ثابت کرد.
جمعه شب دو جنگنده اف 15 ارتش امریکا در آسمان سوریه با نزدیک شدن به فاصله 100 متری هواپیمای مسافربری شرکت ماهان که عازم بیروت بود حادثه خطرناکی را به وجود آوردند که اگر ابتکار خلبان هواپیمای مسافربری در کاهش ارتفاع نبود چه بسا فاجعه بزرگی رخ می داد و با گسترش ابعاد این فاجعه چه بسا جرقه درگیری بزرگی زده می شد که ابعاد آن می توانست سراسر منطقه و پایگاههای نظامی ارتش امریکا را در بر بگیرد.
گذشته از اینکه در این ماجراجیویی و راهزنی هوایی رژیم صهیونیستی نقش آفرینی داشته یا نداشته است فاعل این اقدام تهدید آمیز ارتش امریکا بوده و مسوولیت آن را نیز مقام های امریکایی به عهده گرفته اند و آنچه سبب شده است تا آنها دست به چنین اقدامات خطرناکی بزنند زمین وفضایی است که به صورت غیر قانونی در عراق و سوریه در اختیار گرفته اند وبرای حاکمیت این دو کشور ارزشی قائل نیستند.
راهزنی هوایی جنگنده های امریکایی در آسمان سوریه اولین اقدام تهدید آمیز در خاک کشورهای همسایه علیه ایران نیست و پیش از این هم ارتش امریکا در عملیاتی تروریستی سردار قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس قائم مقام حشدالشعبی عراق را در فرودگاه بغداد هدف قرار داده است.
به نظر بعید می رسد که تهدید جنگنده های امریکایی علیه هواپیمای مسافربری شرکت ماهان آخرین اقدام خطرناک باشد و چنین اقدامات تهدید آمیز از سوی نظامیان امریکایی توام با نقض حاکمیت عراق وسوریه علیه کشورهای همسایه به ویژه ایران را می توان در آینده نیز متصور بود.
چنین اقداماتی می تواند به سادگی از کنترل خارج و جرقه جنگی بزرگ را در منطقه بزند که ابعاد آن غیر قابل کنترل باشد. در چنین شرایطی به نظر می رسد علاج واقعه را قبل از واقعه باید انجام داد چنانچه در پزشکی این اصل حاکم است که پیشگیری بهتر از درمان است.
اینکه آقای مصطفی کاظمی نخست وزیر عراق وعده دهد که ما اجازه نمی دهیم ارتش امریکا از خاک عراق علیه ایران اقدام نظامی اجرا کند در جایی که امریکا برای حاکمیت این کشور یا حاکمیت دولت سوریه ارزشی قائل نیست به هیچوجه نمی تواند کافی و مانع باشد چرا که اصولا امریکا در تجارب گذشته نشان داده که برای حاکمیت بغداد ویا دمشق ارزشی قائل نیست.
راه پایان دادن به تهدید های نظامی ارتش امریکا, در عراق اجرای مصوبه پارلمان این کشور مبنی بر اخراج نظامیان امریکایی از این کشور است.
در سوریه نیز همین اتفاق باید رخ دهد و نظامیان امریکایی که بدون دعوت دولت سوریه بخشی از خاک این کشور را با استفاده ابزاری از مزدوران محلی به اشغال در آورده اند باید اخراج شوند و حاکمیت دمشق بر سراسر این کشور تعمیم داده شود.
اخراج نظامیان امریکایی از عراق وسوریه در وهله اول به نفع این کشور ها و موجب تقویت حاکمیت و حفظ یکپارچگی آنهاست و در وهله دوم مانع از بروز اقدامات تهدید آمیز از خاک این کشورها علیه کشورهای همسایه و جلوگیری از جنگ های احتمالی است.
----------------------------------------------------------------------
رضا محمدمراد