پخش زنده
امروز: -
با طراحی و تولید دستگاه تنفس مصنوعی پرتابل ، ایران به جمع کشورهای دارای این فناوری پیوست.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز فارس ، با طراحی و تولید نخستین ونتیلاتور یا دستگاه تنفس مصنوعی پرتابل کشور در شیراز، ایران به جمع کشورهای دارای این فناوری پیوست.
این دستگاه تنفس مصنوعی پیشرفته با همکاری پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی شیراز و متخصصان کارخانجات مخابراتی ایران در مدت ۷۰ روز طراحی و ساخته شده است.
معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو کشور در بازدید از دستگاه تنفس مصنوعی پرتابل نفس، طراحی و تولید این محصول دانش بنیان با مشارکت دو مجموعه سلامت و الکترونیک، را نشان از توانمندیهای شیراز در تولید تجهیزات پیشرفته پزشکی و گامی در راستای خودکفایی کشور برشمرد.
دکتر محمدرضا شانه ساز با اشاره به بحران کرونا ویروس در کشور و دنیا و همچنین تحریمهای اعمال شده علیه ایران، حمایت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را در زمینه صدور مجوز برای پیشبرد این طرح به مرحله تولید انبوه و به کارگیری در حوزه درمان، اعلام کرد.
رییس هیات مدیره کارخاجات مخابراتی ایران نیز گفت: در حال حاضر فناوری ساخت دستگاه ونتیلاتور پرتابل در اختیار ۴ الی ۵ کشور دنیاست و با طراحی این دستگاه در شیراز کشور ما به جمع کشورهای دارای این فناوری پیوست.
آقایی افزود: ویژگی منحصر بفرد این دستگاه تنفس مصنوعی پرتابل، قابلیت استفاده از آن در منزل، آمبولانس و محیطهای بیمارستانی خارج از بخش از ICU است.
وی گفت: این دستگاه با بهره مندی از فناوری IOT یا اینترنت اشیا امکان پایش علائم حیاتی بیماران از راه دور و ارسال اطلاعات مربوط به شرایط تنفسی، میزان اکسیژن خون و ضربان قلب بیماری که در بیمارستان بستری نیست را به تلفن همراه پزشک و یا ایستگاه پرستاری فراهم میکند.
رییس هیات مدیره کارخاجات مخابراتی ایران با بیان اینکه کاربرد اصلی این دستگاه برای بیماران تنفسی و مبتلایان به کروناست افزود: طراحی و تولید این دستگاه تعداد بیماران کرونایی بستری در بیمارستانها را کاهش خواهد داد.
آقایی با بیان اینکه این دستگاه تنفس مصنوعی پرتابل با نصف هزینه نمونه خارجی طراحی و تولید شده است، گفت: در حال حاضر نمونه اولیه این دستگاه در مرحله دریافت مجوزها و استانداردهای لازم است و به زودی به مرحله تولید انبوه خواهد رسید.