در پی انتقاد دوباره فرهنگستان زبان و ادب فارسی به نامگداری کوییک
دلایل سایپا برای رد ادعای فرهنگستان چه بود؟
گروه خودروسازی سایپا در پی انتقاد دوباره فرهنگستان زبان و ادب فارسی به نامگداری کوییک دلایل رد ادعای این فرهنگستان را منتشر کرد.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری صدا و سیما از گروه خودروسازی سایپا،این شرکت با انتشار یک جوابیه در ۶ بند، ادعای تلگرامی فرهنگستان زبان و ادب فارسی را رد کرد و به انتقاد دوباره این فرهنگستان از نامگذاری خودروی کوئیک، واکنش نشان داد.
بعد از آنکه روز گذشته فرهنگستان زبان و ادب فارسی در کانال تلگرامی خود پس از چهار سال، دوباره از انتخاب نام کوییک برای یک محصول سایپا انتقاد و توجیه مسئولان این شرکت را مبنی اینکه کوییک نام روستایی در مسیر کرمانشاه ـ روانسر و نامی ایرانی است غیرقابل پذیرش اعلام کرد این خودروساز در ۶ بند از نامگذاری محصول خود دفاع و ادعای فرهنگستان زبان و ادب فارسی را رد کرد.
بر اساس این گزارش بندهای استنادی گروه خودروسازی سایپا به این شرح است:
- ۱- روستای تاریخی کوییک در استان کرمانشاه واقع شده است و نام آن پس از حضور ارزشمند و پربرکتِ رهبر معظم انقلاب (مدظلهالعالی) در ۲۹ آبانماه ۹۶ در این روستا و بازدید از چادرهای اسکان زلزلهزدگان در روستای کوییک، بیش از گذشته در رسانهها و خاطره جمعی مردم ولایتمدار استان کرمانشاه ماندگار شده است.
- ۲- گروه خودروسازی سایپا در راستای مسئولیتهای اجتماعی خود، به دلیل همنامی محصول جدید خود با نام روستای زلزلهزده کوییک، احداث یک مدرسه ۶ کلاسه به جای مدرسه ۲ کلاسه تخریب شده در این روستا را در دستور کار قرار داده و مدیران و کارکنان سایپا بخشی از حقوق ماهیانه خود را برای ساخت این مرکز آموزشی اختصاص دادند که به لطف الهی عملیات عمرانی آن به اتمام رسیده و هماکنون در اختیار وزارت آموزش و پرورش قرار گرفته و در حال بهرهبرداری آموزشی و خدمت به اهالی شریف این روستا است.
- ۳- روستا و تپه کوییک مربوط به عصر مس قدیم در هزاره چهارم است و در استان کرمانشاه، شهرستان روانسر واقع شده و در تاریخ ۲۳ شهریور ۱۳۸۲ با شماره ثبت ۱۰۱۲۶ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
- ۴- علاوه بر این روستا در استان کرمانشاه، یک روستای قدیمی دیگر در استان هرمزگان از توابع بخش مرکزی شهرستان جاسک و یک روستا نیز در استان کردستان و بخش موچش شهرستان کامیاران "کوییک" نام دارند، همچنین گفته میشود روستایی در شهرستان نقده نیز به همین نام خوانده میشود و اینها نشان دهنده این است که این واژه در ادبیات و فرهنگهای مختلف ایرانی کاربرد داشته و دارای معنای ایرانی است.
- ۵- گروه خودروسازی سایپا ضمن قدردانی و تجلیل از دغدغهمندی مجدد اعضای فرهیخته و محترم فرهنگستان زبان و ادب فارسی پس از چهار سال، از این عزیزان دعوت میکند به پاس تلاش برای پاسداشت فرهنگ و تمدن کهن ایران زمین به مدت چهار روز در روستای تاریخی کوییک در استان کرمانشاه مهمان گروه سایپا باشند.
- ۶- گروه خودروسازی سایپا همواره در انتخاب نام محصولات خود توجه ویژهای به پاسداشت زبان غنی و ارزشمند فارسی به عنوان ثروت بزرگِ معنوی ایرانیان داشته و دارد، گواه این ادعا نیز انتخاب نام زیبای «شاهین» برای محصول جدید، بهروز و مدرن سایپا است (رهام به عنوان نام اولیه و پیشین این محصول نیز یک نام ایرانی بوده است) و بدیهی است که این روند همچنان در انتخاب نام محصولات این گروه خودروسازی ادامه خواهد داشت.