با توانایی تامین مواد اولیه
افزایش ظرفیت تولید ماسک پارچهای
سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت از توانایی تامین مواد اولیه تولید روزانه ۱۰ میلیون ماسک در کشور خبر داد.
به گزارش
گروه اقتصادی خبرگزاری صدا و سیما به نقل از وزارت صمت؛ آقای حسین مدرس خیابانی در جلسه ستاد ملی کرونا با اعلام خبر توانایی تامین مواد اولیه تولید روزانه ۱۰ میلیون ماسک در کشور گفت: ظرفیت تولید ماسک پارچهای از سوی اصناف افزایش خواهد یافت و بر این اساس، نگرانی از بابت تامین ماسک مورد نیاز مردم در ایام پیش رو وجود ندارد.
وی با بیان اینکه در واحدهای تولیدی مورد مبتلا به کرونا نداشتهایم، افزود: همه شیوه نامههای بهداشتی در واحدهای تولیدی سراسر کشور رعایت شده است و مراقبتها و فاصلههای اجتماعی درون واحدهای تولیدی و کارخانجات به خوبی مدنظر قرار گرفته شده است.
مدرس خیابانی با بیان اینکه نباید به دلیل شیوع بیماری کرونا فعالیت واحدهای تولیدی را محدود کنیم، گفت: تولید مناسب اقلام مرتبط با کرونا، فراوانی دسترسی به این کالاها و متعاقب آن کاهش قیمت در بازار برای دسترسی عموم مردم را مد نظر داریم.
سرپرست وزارت صمت در بخش دیگری از سخنان خود اعلام کرد: در شرایط خاصی قرار داریم و این شرایط خاص نیاز به اتخاذ تصمیمات خاص نیز دارد و در همین راستا تولید ماسک تا اطلاع ثانوی نیاز به هیچ گونه مجوز صنفی و صنعتی ندارد تا ماسک به راحتی در دسترس عموم مردم و اقشار مختلف جامعه قرار گیرد.
افزایش ظرفیت تولید ماسک پارچهای از سوی اصناف
مدرس خیابانی با بیان اینکه اعتقاد دولت رفتن به سمت ماسکهای پارچهای و قابل شستشو است، گفت: کارگاههای تولیدی باید به این سمت بروند، چراکه هم رقابت در تولید ماسک زیاد خواهد شد و هم از لحاظ تامین مواد اولیه ماسک پارچهای مشکلی نداریم.
وی افزود: انتظارمان از حوزه صنفی افزایش تولید ماسکهای پارچهای است، تولید این نوع ماسک نیاز به مجوز ندارد و فقط وزارت بهداشت باید نوع پارچه مورد استفاده را سریعاً تعیین تکلیف کند.
سرپرست وزارت صمت اضافه کرد: تولید ماسک پارچهای باید گسترش پیدا کند، تاکید رئیسجمهور نیز بر همین است، به نحوی که باید بازاریابی در این حوزه شود و رسانهها و صدا و سیما آن را فرهنگ سازی کنند.
تولید روزانه ۶ میلیون ماسک صنعتی
مدرس خیابانی در خصوص ظرفیتهای تولید ماسک نیز گفت: بنابر آمار رسیده ۳.۵ میلیون ماسک کارگاهی در سراسر استانها تولید میشود و همچنین ظرفیت تولید ماسک صنعتی نیز با توجه به ماشین آلات نصب شده ۶ میلیون است.
سرپرست وزارت صمت در خصوص تامین مواد اولیه واحدهای تولیدی نیز افزود: باید انحصار تامین مواد اولیه مختص یک یا دو کارخانه نباشد و مواد اولیه در کارخانههای مختلف تامین بشود و نباید تامین کننده یونیک در این حوزه باشد.
مدرس خیابانی همچنین گفت: شبکه توزیع باید به گونهای تنظیم بشود تا تولید کننده به ازای ارایه آمار تولید خود بتواند از شرکتهای تامین کننده مواد اولیه بدون واسطه و مستقیم، مواد اولیه خود را تامین کند و به ازای تحویل و تولید ماسک به واحد تولیدی مواد اولیه داده شود.
وی ادامه داد: اولویت اصلی برای اتصال به این شبکه توزیع واحدهای صنعتی تولید ماسک است که دارای مجوز هستند.
بهترین مدل تولید، درون زنجیره تامین است
سرپرست وزارت صمت با بیان اینکه باید تکمیل زنجیره تولید در هر واحد تولیدی در دستور کار قرار بگیرد، بیان کرد: ما فعلاً با این بیماری مواجه ایم و بهترین مدل تولید نیز تولید درون زنجیره تامین است، گلوگاه ما نیز مواد اولیه است که باید به فکر تامین آن باشیم.
نگرانی از بابت تولید ماسک نداریم
سرپرست وزارت صمت با بیان این که یاد گرفته ایم چگونه از مشکلات عبور کنیم، اعلام کرد، نگرانی از بابت تولید ماسک نداریم و سازمان حمایت باید در این شرایط موضوع احتکار و اعلام موجودی ماسک و پارچه را جزو جرایم تخلفات صنفی و بازار قرار دهد.
وی با بیان اینکه رئیسجمهور روی عرضه ماسک ارزانقیمت تاکید دارند، گفت: وزارت بهداشت و بازرسان سازمان غذا و دارو باید به حوزه داروخانهها که عموماً ماسک را با قیمت بالاتر عرضه میکنند ورود کنند، چرا که قیمت ماسک در شبکه توزیع مشخص است و هرگونه افزایش قیمت نیز باید با بررسی و ارائه اسناد به سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان انجام شود.
سازمان حمایت در شرکتهای تامین کننده مواد اولیه ماسک بازرس مستقر کند
وی از سازمان حمایت خواست در شرکتهای تامین کننده مواد اولیه مانند بافتینه و بافتسان بازرس مقیم مستقر کنند و همچنین دایره نوع مواد اولیه مورد نیاز ماسک باید گسترده شود و وزارت بهداشت باید به این حوزه ورود کند.
مدرس خیابانی همچنین از ستاد اجرایی فرمان امام خواست با توجه به ظرفیت خود که ۲.۵ میلیون تولید روزانه است، روزانه یک میلیون ماسک به وزارت بهداشت و یک میلیون ماسک برای توزیع در مناطق محروم پخش کند.
شبکه توزیع ماسک باید نظاممند شود
وی با بیان اینکه مردم باید همه جا به ماسک دسترسی آسان داشته باشند، گفت: با آمار ارائه شده ظرفیت تولید ماسک صنفی و صنعتی ۱۱ میلیون ماسک است، فقط روی شبکه توزیع باید کار شود، این شبکه ارتقاء یابد و نظاممند شود.
سرپرست وزارت صمت همچنین افزود: ماسک یا نباید دو نرخی باشد و یا اگر ماسک دونرخی را قبول داریم پس باید در دو شبکه مجزا توزیع شود.
مدرس خیابانی اضافه کرد: بر اساس موافقت وزارت بهداشت، تحویل سهمیه و حواله مواد اولیه توسط معاونت امور صنایع وزارت خانه انجام بشود.
همچنین معاون امور صنایع وزارت صمت در این جلسه گفت: ظرفیت تولید ماسک صنعتی ۶ میلیون ماسک روزانه با توجه به ماشین آلات نصب شده است و ظرفیت تولید ماسک n ۹۵ نیز ۵۰۰ هزار عدد است.
صادقی نیارکی افزود: همچنین ستاد اجرایی فرمان امام ۲.۵ میلیون از هفته آینده میتواند ماسک تولید کند و بقیه واحدها نیز سه و نیم میلیون میتواند تولید کنند، علاوه بر این ظرفیتهای جهادی نیز داریم و میخواهیم مواد اولیه را بر اساس حواله تحویل واحدها دهیم.
محمدرضا شانه ساز «رییس سازمان غذا دارو» نیز در این جلسه، گفت: تامین مواد اولیه واحدهای تولیدی ماسک باید مدنظر قرار بگیرد و برای ماسک نیز قیمت مصوب باید تعیین شود تا از دو نرخی بودن بیرون بیاید.
خلیلی «نماینده ستاد اجرایی فرمان امام» با بیان اینکه هدف گذاری این ستاد برای تولید روزانه ۴ میلیون ماسک است، گفت: ظرفیت امروز ما ۲.۵ میلیون ماسک است که یک میلیون آن را میخواهیم به وزارت بهداشت و یک میلیون دیگر را در مناطق محروم توزیع کنیم.
وی افزود: هم اکنون ۳۵۰ نفر در کار حال کار برای تولید ماسک در مجموعه ما هستند، به فکر تامین مواد اولیه و تکمیل زنجیره تامین هستیم.
متولی ماسک کارگاهی سازمان بسیج اصناف است
جمشید گلپور «رئیس مرکز اصناف و بازرگانان» نیز در این جلسه گفت: متولی ماسک کارگاهی را سازمان بسیج اصناف کشور قرار دادیم که در این حوزه کارهخای خوبی انجام گرفت و ساماندهی خوبی شد.
مریم قاسمی «دبیر انجمن صادرکنندگان و تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی» نیز با تأکید بر ضرورت اصلاح قیمت ماسک صنعتی و تامین مواد اولیه گفت: ظرفیت تولید ۶ میلیون ماسک صنعتی به صورت روزانه مورد تایید است و باید برای تامین مواد اولیه حواله داده شود تا تولید و توزیع در بازههای زمانی مناسب انجام بشود.
۹۶ واحد تولید صنعتی ماسک داریم
کیوان گردان مدیرکل دفتر صنایع برق، الکترونیک و لوازم خانگی وزارت صمت نیز با بیان اینکه ۹۶ واحد تولید صنعتی ماسک داریم، گفت: حدود ۳۰ تا ۴۰ از این واحدها قبل از شروع کرونا پروانه خود را گرفته بودند.
حسن پور رئیس بسیج اصناف نیز گفت: روزانه ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار عدد ماسک در واحدهای صنفی در حال تولید است که یک میلیون و ۷۳۰ هزار عدد از آن در تهران و البرز تولید میشود.
وی با اعلام اینکه ظرفیت تولید تا ۵ میلیون ماسک روزانه با تامین مواد اولیه را داریم، تصریح کرد: هفته گذشته یک میلیون ماسک را به خوزستان فرستادیم و یکصدهزار ماسک را نیز به ایلام ارسال کردیم.
از سایت تخصصی عرضه ماسک بدون واسطه رونمایی کردیم
حسن پور با بیان اینکه کارگاههای ما هیچ وقت تعطیل نشدند، اعلام کرد: در روز میلاد امام رضا علیه السلام ۱۲ (تیرماه) نخستین سایت تخصصی عرضه ماسک بدون واسطه را برای خرید مردم رونمایی کردیم و عرضه ماسک در بستر اینترنت برای توزیع مناسب را در دستور کار داریم.