بثینه شعبان ؛
تحریم، ایران را قویتر کرده است
مشاور رئیس جمهور سوریه با بیان اینکه آمریکا مجری سیاستهای رژیم صهیونیستی در منطقه است، گفت تحریم ایران را قویتر کرده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما ؛ به نقل از شبکه تلویزیونی المسیره، مشاور رئیس جمهور سوریه با بیان اینکه آمریکا مجری سیاستهای رژیم صهیونیستی در منطقه است، امضای تفاهم نامه نظامی با تهران را یکی از راههای دمشق برای مقابله با جنگ اقتصادی آمریکا علیه سوریه قلمداد و تأکید کرد تحریم، ایران را قویتر کرده است.
بثینه شعبان مشاور رسانهای و سیاسی رئیس جمهور سوریه در گفتگوی تلفنی با این شبکه در پاسخ به این پرسش که آیا محور مقاومت برنامه مشخصی برای مقابله با قانون سزار و جنگ اقتصادی آمریکا علیه سوریه دارد، گفت: در واقع قانون سزار که اقدامی غیرقانونی و جنایتکارانه علیه جمهوری عربی سوریه است، در امتداد جنگ تروریستی قرار دارد که از سوی کشورهایی تنظیم و تأمین و تسلیح شد که سوریه و تصمیم گیری مستقل سوریه را به عنوان عضو اصلی محور مقاومت هدف قرار دادند. هدف اصلی دشمنان، تداوم جنگ علیه سوریه، اما این بار در عرصه اقتصادی است و ممکن است این جنگ برای ملت سوریه آزار دهندهتر باشد. ولی من معتقدم تنها گزینه پیش روی محور مقاومت، اعلام همبستگی با سوریه و باور داشتن به این اصل است که هدف قرار گرفتن هر عضو خود را هدف قرار گرفتن همه اعضای این محور به شمار آورد. اگر به گزارش مرکز پژوهشهای امنیت ملی اسرائیل در دو سال گذشته مراجعه کنیم مشاهده میکنیم آنها معتقدند خطرناکترین نتیجه جنگ علیه سوریه، شکل گیری محور مقاومت از ایران تا عراق و سوریه و لبنان است و غالب پژوهشها و تحقیقات در اسرائیل بر ضرورت از هم گسستن این محور و اختلاف افکنی و تضعیف آن تأکید دارد. از این رو بهترین راه برای مقابله با جنگ علیه سوریه، لبنان، یمن، ایران یا عراق حفظ همبستگی واقعی و وجودی بین این کشورها است. من به هیچ عنوان بین آمریکا و اسرائیل فرق قائل نیستم و معتقدم چیزی به اسم سیاست آمریکا در منطقه وجود ندارد و در واقع آمریکا، سیاست اسرائیل را در منطقه اجرا میکند. ما شاهد هستیم همه مسئولان آمریکایی در اظهاراتشان تأمین امنیت متحد و دوست خود یعنی اسرائیل را ضروری میدانند. از این رو ما باید این داستان را متوقف کنیم و باور داشته باشیم آمریکا و اسرائیل یکی هستند و هر دوی آنها محور مقاومت را هدف گرفته اند.
وی در ادامه در مورد گزینههای سوریه برای مقابله با جنگ اقتصادی آمریکا علیه این کشور گفت: دمشق گزینههای متعددی پیش رو دارد. روز گذشته رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح ایران توافق بسیار مهمی را با وزیر دفاع سوریه امضا کرد که پاسخ قاطعی به ادعاهای صهیونیستها بود مبنی بر اینکه ایران سوریه را تخلیه خواهد کرد و حضور ایران در سوریه تضعیف شده است. گزینههای پیش روی دمشق برای مقابله با جنگ اقتصادی آمریکا متعدد است؛ نخست: سوریه فرصتهای پیش روی خود را با بازگشت به بخش کشاورزی و احیای این بخش بازبینی و بررسی میکند. ما شرایط فوق العادهای برای رونق بخش کشاورزی در اختیار داریم و میتوانیم از آنچه میکاریم بخوریم و آنچه را که میسازیم بپوشیم. دوم: همکاری گسترده با اعضای محور مقاومت. سوم: نگاه و توجه به شرق. چین و روسیه دو کشور غیر استعماری هستند که خواهان مصادره قدرت تصمیم گیری مستقل کشورها نیستند و آغوش خود را به روی همکاری سایر کشورها با خود علیه سلطه خواهی آمریکا که همه ما را به تنگ آورده است، باز میکنند. اما بهترین راه برای مقابله با جنگ اقتصادی آمریکا راهی است که تلاشهای ما را متحد سازد. ما گزینههای داخلی زیادی در این زمنیه در اختیار داریم و اجرای این گزینهها را آغاز کرده ایم. ان شاء الله آنگونه که محاصره ایران این کشور را بسیار قویتر از گذشته کرد، ما نیز امیدواریم از گذشته بسیار قویتر شویم و همه برنامه ریزیهای دشمنان علیه سوریه و ملت سوریه را باطل کنیم.
مقام ارشد سوری در ارزیابی این نظریه که رویکرد نگاه به شرق، سوریه را از دایره قیمومیت آمریکا به دایره سوء استفاده چین منتقل میکند، گفت: من معتقدم این نظریه متعلق به ستون پنجم دشمن است چرا که چین تاریخی کاملا متفاوت با آمریکا دارد. چین کشوری اصیل و متمدن است که در تاریخ خود با هیچ ملتی نجنگیده و هیچ کشوری را اشغال نکرده است و برنامه ریزیهای این کشور در چارچوب طرح "یک کمربند- یک جاده" بر اساس توسعه اقتصادی برای همه کشورهایی شکل گرفته است که به این طرح میپیوندند. دیدگاه و تفکر در شرق آسیا کاملا با دیدگاه و تفکر غرب متفاوت است. هنگامی که ماهاتیر محمد مالزی را وارد عصر جنبش کرد گفت مالزی نمیتواند در صورت شکوفا نشدن کشورهای همسایه شکوفا باقی بماند. اما تفکر و ذهنیت غرب بر اساس ذبح ملتها شکل گرفته است مانند همان سیاستی که رژیم صهیونیستی در فلسطین در پیش گرفته است. این در حالی است که روسیه و چین چنین تاریخ و رویکردی ندارند و به استقلال و کرامت کشورها چه بزرگ یا کوچک ایمان دارند.